Japanese mundi cerozë


Në eksperimentet mbi minjtë është përdorur ilaç të ri
drogës që para vit fillon të pësojë hulumtimet klinike
në Shtetet e Bashkuara.

Mjet, i zhvilluar në Universitetin Mjekësor
Sapporo parandalon kolagjenit tepërt që shkakton
fibroza e qelizave mëlçisë. Gjatë eksperimenteve, drogës për pesë javë
u kthye në një gjendje të shëndetshme të kesh të mëlçisë prekur. Disa
efektet anësore nuk është vërejtur.

Pas
Studimet klinike në njerëz, përfaqësues
Grupi hulumtues i profesorit Sapporo Universitetit Mjekësor
Iosiro NDITS, droga të reja mund të jetë gati për praktik

përdorimi i rreth pesë vjet.

Kujtojnë se cerozë -
Procesi i zëvendësuar strukturën normale të indeve mbresë mëlçisë,
blerjen formën e nyjeve. Këto vende jo vetëm përmbush ndonjë
Karakteristika të dobishme, por të ndërhyjë me funksionin normal të mëlçisë, squeezing
enët e gjakut, kanalet biliare dhe ind normal të mëlçisë. Në
Kjo është një shkelje e brezit dhe akumulimi i jetës mëlçisë
substanca të rëndësishme (proteina, yndyrna, karbohidrate, hormonet), përkeqësimi
asgjësimin e agjentëve toksike dhe infektuese. Pra, në qoftë se
mëlçisë është duke bërë keq, atëherë merrni gjakut helmimi organizëm


substancë.

Në shekullin XV, Leonardo da Vinci, duke studiuar anatomi
njeri, i përshkruar ndryshimet ngjan cerozë. Çdo vit nga
cerozë virale vdesin rreth 2 milionë njerëz. Cerozë dhe
cerozë, kanceri shkaktohen 90-95% të rasteve fatale të kronike
sëmundje të mëlçisë.