Nëse ka diçka në veshÇfarë mund të merrni në vesh

Në numrin e verës të organeve veshët e huaja veçanërisht akute për shkak të periudhës së pushimeve dhe të udhëtimit të vendit, dhe, përmes shfaqjen e insekteve dhe sezonit të plazhit. Çdo trup i huaj në tashmë jep siklet dhe dëshirën për të shpëtoj prej tyre, të cilat shpesh i inkurajon njerëzit që të bëjnë të pamundurën për të zgjidhur këto probleme.

Megjithatë, kanali veshi ka karakteristikat e anatomike dhe fiziologjike, pa të cilat përpiqen vetë-trajtimin e trupit të huaj nga komplikimet vesh shpesh të pasuksesshme dhe të rrezikshme. Problemi i trupave të huaja në vesh është veçanërisht e zakonshme në verë, kur ju shkoi me pushime apo pengesat.

Kjo është, para së gjithash - insekte që të rriten në kanalin e veshit, duke marrë atë nga strehim të përshtatshëm (vrimë), si dhe si rërë dhe pebbles të vogla që mund të merrni në kanalin e veshit duke luajtur në plazh.

Kontaktoni me vesh trup të huaj ose ujë kur not dhe zhytje, shpesh çojnë në përpjekjet për të hequr vetë
duke përdorur improvizuar apo fërkim kanalin e veshit me një shtupë pambuku, e cila mund të çojë në trup të huaj shtyrë më thellë në formimin cerumen vesh me veshët më të mëdha të hundës, kanalit të lëkurës trauma veshit dhe këputje tympanic membrana.

Të jetosh trupave të huaj përveç ndjenjat e plotësi dhe uljen e dëgjimit veshit të shoqëruar me dhimbje në vesh dhe ulërimë e lëvizjeve të disa insekteve në daulle e veshit.
Veshët e shëndetshme të ujit nuk është e rrezikshme. Një tjetër gjë, kur uji mori një vesh të fytit. Kjo mund të ndodhë papritmas marramendje, sulm akut dhimbje. Siç ndodh kur not në det, lumë, liqen - dhe situata mund të jetë tragjike. Përveç kësaj, uji i ndotur shkakton përkeqësimin e inflamacionit kronik të veshit dhe nganjëherë në mënyrë të përhershme privojnë personin e kapacitetit. Ata me daulle e veshit të dëmtuara ose një proces kronik inflamator, duhet të mbani veshët e tij nga uji.

Çfarë nëse uji në vesh i skuqur? Ndonjëherë ajo anim kokën në një anë dhe kështu të qëndrojë për disa minuta apo hidhen mbi një këmbë vendosur kokën e tij në anën kështu që uji rrodhi.

Kjo ndodh se këto masa nuk janë efektive. Pastaj thahet duhet të kalojë një shtupë pambuku, përfundoi në një ndeshje. Bëni këtë me shumë kujdes, duke futur një ndeshje jo më të thellë se një centimetër, pambuku ndryshim leshi dhe të përsëritur procedurën derisa, derisa uji është hequr plotësisht. Nëse vesh ishte dhimbje, shkarkimin purulent, marramendje përsëritur, duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.


Beads dhe puhovhi

Sigurisht, të gjithë kanë dëgjuar për butonat, fasule dhe sende të tjera të vogla që të shtyjë veshët e tij dhe fëmijët hundë. Ndoshta ju mendoni se kjo është një pjesë e vogël e marrëzi që ende nuk e kanë të kuptojnë se duke bërë kështu "ah-ah-ah"?

Por jo gjithmonë. Crumbs mund të shtyjë vetes diçka në hundë apo vesh, mbase deri në aksident, në mënyrë të pandërgjegjshme, por fëmija 3-6 vjeçar të bërë atë mjaft me qëllim, dhe arsyet janë shumë të ndryshme.

Fëmijë është në rritje, duke u bërë më inteligjent dhe i shkathët, duke zgjeruar skenarin e saj role-playing games, interesit të zgjeruara njohëse për botën dhe veten e tij. Kjo histori 4-vjeçare hundë cila gjeti një sferë e cila është e madhe, të cilën ai rrëshqiti përsëri nga kurioziteti: "Çfarë do të ndodhë me hundë tim në qoftë se unë bëj kështu? A mund ai të marrë frymë? "Për fat të mirë, nuk ndodhi asgjë nuk ka kohë. E njëjta vajzë duke luajtur në spital, ishte në butonat e tij gojë "sikur pilulë" ... Dhe imagjinatën e zhvilluar, sjellje të sofistikuar mund të bëhet një fëmijë.Dhe më kot për të fshehur prej tij të gjitha gjërat e vogla në shtëpi (dhe kjo është e pamundur). Këto veprime do të mbrojnë foshnjat, por jo të japë zgjuar, kudo pesë vjet. Mënyrë për t'u marrë me të rinj që do të jenë experimenters një. Ju duhet të qartë të shpjegojë për fëmijën dhe natyrisht pasojat e mundshme të eksperimenteve të tilla, por jo nga frikësimi, dhe në bazë të njohurive në lidhje me trupin dhe funksionet e tij. Sa më shpejt ju të fillojnë këto biseda, më mirë. Edhe fëmijë 3-vjeçar është në gjendje për të kuptuar bazat themelore të fiziologjisë. Por e gjithë kjo nuk shpjegon se kur "rrufeja ka goditur", si dhe të parandalimit. Dhe kjo vlen jo vetëm për organet e huaja.Për të gjithë lucidly shpjegojë fëmijës nevojë fëmijë Enciklopedia e njeriut me imazhe të mira realiste, por atlasit mjekësore aftë dhe të rritur (vetëm për të dhe me fëmijët e mi janë duke studiuar strukturën e trupit). Tregoni fëmijës tuaj në lidhje me sistemin e frymëmarrjes, sa që e thithim, është e rëndësishme që rrugët e frymëmarrjes të mbetet i lirë për kalimin e ajrit dhe pasoja tragjike që mund të rezultojë në arrestimin e frymëmarrjes. Dhe kjo vlen jo vetëm për rruaza dhe butonat, por edhe për të gjitha llojet e lojrave me salcë çanta në kokë dhe zonat e qafës ("qen dhe unë do të ecin në një zinxhir").

Të jetë i sigurt për të folur me fëmijën tuaj në lidhje me organin e dëgjimit, e konsiderojnë strukturën e tij dhe të na tregoni se si i trishtuar për njeriun nuk ka dëgjuar zogjtë kënduar, zërin e erës dhe shiut, muzikës, zërat e ngushtë PEO shembull-e.

Në fund të fundit, kjo mund të rezultojë në zasuvannya shkopinj veshit, ndeshje, bizele dhe sende të tjera.

Informacion nga artikullin "Home Alone"