Nëse gjaku juaj është Rh-antitrupat gjetur


 • Çfarë duhet të bëni nëse e gjakut antitrupat tuaj Rh gjetur
 • Parandalimi i antitrupave Rh


 • Çfarë duhet të bëni nëse e gjakut antitrupat tuaj Rh gjetur

  E di llojin e gjakut dhe faktorit Rh mundësisht para shtatzënisë. Gjatë shtatzënisë, në vizitën e parë para lindjes dhe gjak përkatësinë Grupi i vendosur pezyc e grave shtatzëna. Të gjitha gratë shtatzëna me gjakun Rh-negativ dhe praninë e njeriut Rh-pozitiv gjakut të shqyrtohet rregullisht për praninë e antitrupave në serum. Me zbulimin e antitrupave Rh duhet të aplikojnë dhe të qendrave të specializuara mjekësore për follow-up.


  Specializuara qendra moderne perinatale janë të pajisura me pajisjet e nevojshme që ju lejon të monitoruar gjendjen e fetusit për të diagnostikuar zhvillimin e sëmundjes hemolitik të fetusit.

  Lista e studimeve të kërkuara në gratë me Rh sensibilizimin përfshin:

 • përcaktimi periodik i antitrupave (titri i antitrupave) - mbahet një herë në muaj,
 • ultratingull periodik,
 • nëse është e nevojshme - e ndërhyrjeve intrauterine: amniocentesis, cordocentesis (procedurë kryhet nën ultrazërit, në të cilin një përshkon gjilpërë mur abdominal mëparshëm dhe të depërtuar në zgavrën e membranave në amnnotsenteze ose kërthizës anijeve - me cordocentesis); Këto procedura të lejojë që të gjakut amniotik fluide ose fetale për analizë.
 • Nëse vëreni formë të rëndë të sëmundjes hemolitik të fetusit në trajtimin in utero kryhet (nën kontrollin e ekzaminimit me ultratinguj përmes murit të përparmë të barkut të nënës në anije kërthizës hyrë sasinë e kërkuar të qelizave të kuqe të mbushura të gjakut), duke kontribuar në të fetusit dhe për të vazhduar shtatzëninë.


  Mbikëqyrja e rregullt e grave shtatzëna me Rh sensibilizimin në qendra të specializuara për të zgjedhur kohën optimale dhe mënyrën e dorëzimit.


  Parandalim Shfaqja e antitrupave Rh

  Një rol të rëndësishëm në parandalimin e Rh sensibilizimin dhënë planifikimit familjar. Garanci e të pasurit një fëmijë të shëndetshëm në gratë Rh-negative (në mungesë të sensibilizimit paraprak gjatë transfuzionit të gjakut) është për të ruajtur shtatzëninë e parë. Për parandalimin veçantë të përdorimit të drogës - globulin Antirhesus imunitar. Ne kemi prezantuar në mënyrë intramuskulare drogës herë pas lindjes nëse lind fëmijë Rh pozitiv; pasi i detyruar apo aborti spontan pas operacionit, i bërë në lidhje me një shtatzëni ektopike.

  Ajo duhet të mbahet mend se të drogës duhet të administrohet jo më vonë se 48 orë pas lindjes (e preferueshme brenda dy orëve të para), dhe në qoftë se aborti apo një shtatzëni ektopike - menjëherë pas operacionit. Dështimi në përputhje me kushtet e vendosjes efektin e drogës është i paefektshëm.


  Nëse keni Rh negative dhe fëmijën në të ardhmen - në qoftë se i ati pozitiv apo Rh është i panjohur, kjo nuk është e mundur për të krijuar, në mungesë të antitrupave deri në fund të shtatzënisë duhet të kujdeset që nëse është e nevojshme, për të përcaktuar nëse fëmija është Rh pozitiv, aty mavsya Antirhesus globulin imun.


  Për këtë qëllim, është e dëshirueshme për të ditur paraprakisht se a ofrohen nga spitali drogës zgjedhur. Në mungesë të Ig duan të blejnë atë që më parë.


  Duke zhvilluar një program të parandalimit Rh sensibilizimin gjatë shtatzënisë. Për këtë qëllim ajo parashikon të Antirhesus-imunoglobulinave Rh-negativ nënat që nuk kanë gjetur antitrupa në mes të shtatzënisë.

  Informacion nga Anastasia artikull Hvatovoy "rezus konfliktit: Probleme dhe Zgjidhje"