Nëse qafës së rreptësisëDhimbje mesi gjithmonë i papritur

Fillimin akute e osteoarthritis (dhimbje mesi) mund të ndodhë në momentin më të pakohë dhe jetë të përgjegjshme. Ostupylysya, u përkul, e ktheu kokën ose trupin - ". Jo të kthehemi" dhe papritmas dhimbjen dhe

Por përsëri në problemin tonë. Nëse ju papritur shtrembëruar dhe afër Dr. sigurisht ka Miq ndihmë.


Pomosh parë

Nëse kjo ka ndodhur në një qytet ku ka mjekë të kualifikuar, apo në fshatin ku ai jeton chiropractor autoritative kombëtare - nuk do të vonojë ose një orë, të thirrur një specialist!

Bashkangjesë lënduar dritë spot ngrohtësi, lidhin një shall leshi; ndonjëherë rekomandohet të ftohtë, por ajo mund të përdoret vetëm në ditën e parë, dhe gjithmonë nën mbikëqyrje mjekësore. (Për më shumë mbi çfarë të zgjedhin, të ftohtë apo të nxehtit, do të diskutohet më poshtë.) Por mos shkoni te mjeku krejt e kërrusur dhe kërkoni atë për të ardhur tek ju.

Kjo, rastësisht, është i ndryshëm nga një sharlatan i vërtetë profesional: e shkuar gjithmonë në mënyrë disproporcionale i rëndësishëm në shtëpinë e pacientit dhe nuk mund të ecin.

Gënjeshtra në mburojë tuaj, bordi të gjerë në dysheme. Nëse nuk është e mundur, shtrihen në barkun tuaj. Mburojë improvizuar mund të ndërtojë një familje, të tilla si duke hequr derën nga menteshat e saj. Konkludojmë njeri të sëmurë në nezhaletelno kati vetëm para ardhjes së mjekut. Shpesh reduktuar defekt skvoznyachok keqe ...

Qafë nëse "shtënë" të saj, të vënë autobus pambuku-kartoni, si në traumë.

Mos u mundoni vpravyty rruazë veten e tyre dhe nuk i besojnë njerëzit të rastit.

Mos u përhap në të gjithë që pi duhan dhe djeg - nga Fynalhona për vajguri.


Rastyrky të ngjashme ndonjëherë vetëm mund të përkeqësojnë dhimbjen.

Merrni disa qetësues, ju lutem - aspirina, paracetamol, solpadein dhe t N..


Duke shkuar te mjeku

Nëse një mjek aty pranë, ajo do të duhet të shkojë. Mos shkoni dhe thjesht shkoni, mundësisht shtrirë në mburojë.

Këto të dhëna rekomandime si veprim të parë dhe të menjëhershëm me shfaqjen e dhimbjes akute. Nëse e mjekut vpravyv rruazë, kishte një terapi të veçantë dhe urdhëroi për të nënshkruar një pacient me mburojë - për të bërë këtë ne nuk duhet kurrë, jo nesër, jo në një orë, dhe menjëherë.

Ajo duhet të merret me kujdes të rekomandimeve të mjekut rreth fiksimit të huaja shtesë. Shpesh në rastet e pakomplikuara, për shembull, pas praktikë ju mund të shkoni në shtëpi më vete, por në një ndreqim veçantë rrip-korse.A nuk mendoni se ju jeni shëruar menjëherë pas praktikës rruazë. Ky është vetëm fillimi: dhimbje ka kaluar, por paqëndrueshmëria e shpinë mbetet. Parimi trajtim përsëri - dhe të shpenzojnë vetëm mrekulli bërë që pak ose charlatans që nuk llogariten.

Një mjek me përvojë pas periudhës akute do të rekomandojë trajtimet e mëtejshme.

Asnjëherë vënë off takim me një specialist. Ajo është një specialist ortopedik, jo një terapist nga klinikë. Shpesh një mjek qarkut në raste të tilla të emërojë injeksione të novokaina.

Ndër legjendat në lidhje me shërimin e mrekullueshme të osteoarthritis është legjendë e bllokadës novokaina. Si, injektuar novokaina (madje me vitamina!) - Dhe të gjithë kaluar.

Përveç kësaj për të alergjive dhe infeksioneve mund të kërcënojnë ju çrregullim të funksioneve autonome - në rajonin e mesit janë të pleksus nervore që kontrollojnë shumë organet vitale.

Përveç kësaj, injeksione të vetë sëmundja nuk do të funksionojë. A nuk mbështeten në faktin se nuk do të "qëndrojnë poshtë". Edhe pas injeksioneve të painkillers ose ulur intensitetin e dhimbjes, kjo vetëm tregon se ju jeni të mirë në gjendje të merren me të.

Shikoni në pasqyrë - kështu e njëjta shifër ka tendencë për një anë - analgjezik sjellje të deformuar. Sa më shumë që vuajnë, më të gjatë dhe më e vështirë për t'u trajtuar.

Për artikullin materialamm "Çfarë e shtënë e papritur"