Nëse kockat këmbë, ajo valhusnoe shtrembërim të ndaluarKryesor gjë e shëmtuar manifestime valhusnoy e gishtin e madh

 • Vulë Disponueshmëria vypyrayuchoho ("gunga") në kalimin në këmbë gishtin e madh
 • Hyperemia (skuqje) dhe disa ënjtje të indeve të buta në këtë fushë.
 • Formimi i blisters në gunga buta compression ind.
 • Dhimbja e ndryshme ashpërsia në fryrë gunga.
 • Gjë e shëmtuar e dukshme në këmbë: kjo kokë zhvendosje metatarsal bone dukshme (kockave në bazë të gishtit) nga brenda dhe nga jashtë i gishtit.
 • Sigurisht, diagnoza valhusnoy deformim të gishtin e madh nuk kërkon ndonjë metoda të veçanta.

  Gjendja është e dukshme në shqyrtimin e parë. Megjithatë, edhe pse metodat diagnostike shtesë janë të nevojshme për të sqaruar statusin e kockave dhe nyjeve, si dhe shkallën e deformim.

  Më të tendosje valhusnoy përdorur në X-rrezeve. Ajo është kryer për të identifikuar shkaqet e sëmundjeve dhe deformimit të mundshëm të eshtrave të këmbës, këmbët e sheshtë, dhe për vlerësimin e nyjeve në këmbë. X-ray e këmbë në valhusnoy deformimit të gishtin e madh kryhet zakonisht projeksion anteroposterior. Për të dyshuar radiografi shoqërues banesë është kryer në projektimin lateral, me ngarkesën.  X-rrezet e përbashkët e gishtin e madh mund të ndodhë edhe falangave subluxation (kockat) e gishtit.

  Sëmundje të zgjatur mund të zhvillojë një gjendje si contracture (lëvizje ohranicheine, ngurtësi) muskujt shtendos këmbë gishtit. Duket ky kufizim lëvizjet muskul zgjatues e gishtit tuaj. Një shumë tipike me të zgjatur tendosje duration valhusnoy dhe keratosis shputës - një trashje e shtresës brirë të lëkurës në bazë të gishtit. Në fakt, ai madje mund të quhet corns.


  Deformim të gishtin e madh katër faza valhusnoy

 • Së pari, në fazën fillestare të sëmundjes, nuk është zhvendosja e tepërt e gishtit nën ndikimin e këpucë të ngushta, të cilat gradualisht çon në rritjen e lëvizshmërisë në të përbashkët.

  Nuk ka tension ashtuquajtura të komunikimit të brendshëm dhe të reduktuar lidhjet sesamopodibni jashtme sesamopodibni. Kjo kontribuon në dobësimin e ligamenteve dhe plyusnefalanhovoho përbashkët shkakton subluxation jashtëm të gishtin e madh.
 • Faza e dytë është karakterizuar nga zhvendoset më tej gishtin kundër kockat metatarsal. Nuk është një ndryshim i tendons flexor e gishtit jashtme.
 • Faza e tretë e sëmundjes është zhvillimi i më shumë gishtit zhvendosje jashtë. Në këtë fazë, zakonisht ka disa ndryshime në indet e buta për shkak të compression të zgjatur këpucë të ngushta.

  Pengesat në të përbashkët formuar tani jo vetëm me zhvendosjen e kockave metatarsal kokë medially, por edhe për shkak të ndërtuar-së kockave, si dhe daljen e misrit.
 • Në fazën e katërt, përveç se ka ndarje e plotë e kockave sipërfaqet e kyçeve metatarsal dhe trupë mund të bashkohet komplikime si inflamacion, infeksion, etj, si edhe zhvillimi i çrregullimeve trofike (ulçerë formuar).
 • Informacion nga artikullin "gjë e shëmtuar Shenjat valhusnoy këmbë"