Nëse fëmija e nevojshme kirurgji me anestezi


 • Çfarë ju duhet të dini për anestezi?
 • Llojet e anestezi
 • A ka ndonjë contraindications?


 • Në shumicën e rasteve të anestezi ne e dimë vetëm se operacioni nën ndikimin e saj pa dhimbje. Por jeta mund të jetë se kjo njohuri nuk është e mjaftueshme, për shembull nëse çështjen e operacionit për fëmijën tuaj.


  Çfarë ju duhet të dini për anestezi?

  Anestezi të përgjithshme ose anestezi të përgjithshme - a efektet e kufizuara të drogës me kohë në trup, në të cilin pacienti është pa ndjenja kur ai hyri qetësues, ju lutem, pasuar nga ulja e ndërgjegjes pa dhimbje në kirurgji.

  Anestezi të përgjithshme mund të përfshijnë frymëmarrje artificiale e pacientit, të sigurojë relaksim të muskujve, formulimi intravenoz në mënyrë që të mbajë një ambient të brendshëm të vazhdueshme me anë të zgjidhjeve infuzion, kontrollin dhe kompensimin e humbjes së gjakut, profilaksi antibiotik, parandalimin e përzier postoperative dhe të vjella dhe kështu me radhë.

  Të gjitha veprimet kanë për qëllim sigurimin se pacienti iu nënshtrua operacionit dhe "u zgjua" pas operacionit pa ndjenja kusht të pakëndshme.


  Llojet e anestezi

  Në varësi të metodës së anestezi është thithur, intravenoz dhe intramuskular. Zgjidhni se si anestezi anesteziologu është në, në varësi të pacientit, lloji i ndërhyrjes kirurgjikale në aftësitë e anesteziologu dhe kirurg, etj, sepse për të njëjtin transaksion mund të jenë të ndryshme për anestezi të përgjithshme. Anesteziologu mund të përzierje lloje të ndryshme të anestezi, duke kërkuar kombinimin perfekt për një pacient të caktuar.


  Anestezi është i ndarë në "vogël" dhe "madhe", në varësi të numrit dhe kombinimin e barnave të grupeve të ndryshme.

  Duke anestezi "të vogël" përfshijnë thithur (hardware-maskë) anestezi ndërmuskulor dhe anestezi. Me anestezi hardware-maskë fëmijë merr ilaçe dhimbje si përzierje mbytje gjatë frymëmarrje spontane.

  Qetësues, të futura në trup në formën e anaesthetics inhalacion quajtur thithur (ftorotanom, Izoflyuran, sevoflyuran). Ky lloj i anestezi të përgjithshme është përdorur për operacione të ulët-traumatik, afatshkurtra dhe manipulimeve, si dhe llojet e ndryshme të hulumtimit, kur menjëherë jashtë ndërgjegjes së fëmijës.

  Aktualisht anestezi mbytje është e kombinuar shpesh me anestezi lokale (rajonale), si dhe mononarkoza pamjaftueshme.

  Anestezi intramuskulare nuk është përdorur në praktikë dhe të zhduken, si efekt në pacientët e këtij lloji të anesteziologu anestezi absolutisht nuk mund të kontrollit. Përveç kësaj, një droge që është përdorur kryesisht për llojin intramuskular i anestezisë - Ketamine - sipas të dhënave të fundit nuk është shumë i parrezikshëm për të pacientit: kjo rezulton për një kohë të gjatë (pothuajse gjashtë muaj) kujtesën afat-gjatë, duke parandaluar zhvillimin e plotë të fëmijës.

  "Great" anestezi - një efekte shumë-farmakologjike në trup. Përfshin përdorimin e grupeve mjekësore të tilla si analgesics narkotike (nuk duhet të ngatërrohet me drogë), relaxants muskujve (drogë përkohësisht zbutës muskujt skeletore), opiates, anestezike lokale, infuzion komplekse dhe gjakun si të nevojshme. Droga administruara si intravenoze dhe thithur përmes mushkërive. Pacienti gjatë operacionit kryhet ventilim artificial (ventilim mekanik).


  A ka ndonjë contraindications?

  Kundërindikimet për anestezi atje përveç pacientit dështimit ose të afërmit e tij nga anestezi.

  Megjithatë, shumë operacioneve mund të kryhet pa anestezi, anestezi lokale (anestezi). Por, kur flasim për gjendjen e pacientit të rehatshme gjatë operacionit kur ajo është e rëndësishme për të shmangur psiko-emocionale dhe fizike stresit - anestezi e kërkuar, pra njohuritë dhe aftësitë anesthesiologists nevojshme. Dhe jo domosdoshmërisht anestezi në fëmijët është përdorur vetëm gjatë operacioneve.

  Anestezi të përgjithshme mund të jetë e dobishme për shumë masave diagnostikuese dhe terapeutike ku është e nevojshme për të hequr shqetësimet çaktivizoni vetëdijen, për të mundësuar fëmijës nuk e mbani mend siklet e mungesës së prindërve, të detyruar pozitën të zgjatur të dentisti me mjete të shkëlqyera dhe një stërvitje.


  Kudo që ju duhet për të qetësuar fëmijën nevojë anesteziolog - një mjek, detyra e të cilit është për të mbrojtur pacientin nga stresi operacional.

  Para kirurgji me zgjedhje dhe është e rëndësishme të marrin në konsideratë këtë pikë: në qoftë se një fëmijë ka comorbidities, është e dëshirueshme që sëmundja ishte jashtë përkeqësimit. Nëse një fëmijë është i infektuar me të infeksionit akut respirator (ARI), periudhës së rimëkëmbjes së të paktën dy javë, dhe mundësisht në atë periudhë kohore jo për të kryer operacione rutinë si u rrit në mënyrë të konsiderueshme rrezikun e komplikimeve postoperative gjatë operacionit mund të ketë vështirësi në frymëmarrje pas infeksionit respirator në kryesisht ndikon në rrugët e frymëmarrjes.

  Para operacionit, mjeku-anestizioloh i sigurt për të folur me ju për tema abstrakte, ku fëmija ka lindur, pasi ai ka lindur, apo kur të imunizuar dhe se si të rriten si të zhvilluara, të sëmurë, ose kanë alergji, të shqyrtojë fëmijën njihen me historinë e sëmundjes, scrupulously shqyrtuar të gjitha analizat. Ai do të tregojë se çfarë do të ndodhë me fëmijën tuaj para operacionit, gjatë operacionit dhe në periudhën menjëherë postoperative.