Nëse kafshuar


 • Çfarë është egërsi
 • Si funksionon egërsi, simptomat egërsi
 • Diagnoza e Rabiesit

 • Çfarë është egërsi

  Patogjen Disease - Virus (Neuroryctes rabieis), i sekretuar kafshët pështymë sëmurë, infeksion i njeriut është kafshimet nga kafshët tërbuar vendas ose të egra (qentë, macet, dhelprat, ujqërit) dhe madje edhe zogjtë dhe pështymë e tyre hyn e lëkurës dhe mucous membranave, me dëmin. Periudha e inkubacionit varion nga 15 ditë deri në 2 muaj. që prej kafshimit të zgjerimit të saj të mundshëm në një vit.


  Si funksionon egërsi, simptomat egërsi

  Gjykata dukuri kur paraprihet nga fenomenet PARALAJMRUESE bujë që zgjat 1-3 ditë.

  Në këtë periudhë, ka shpesh dhimbje në kafshimit, djeg ose rritur ndjeshmëria e lëkurës, gjumë të dobët, humor depresion.
  Tale fillon me një ethe të 37,2-37,5 C, agjitacion, vështirësi gëlltitjes ankesa për "mungesën e ajrit".

  Gjatë ditës së parë të simptomave në mënyrë të qëndrueshme në rritje, zhvillim frikë nga uji (tkurrje me ngërç të muskujve gjatë gëlltitjes formë të ujit dhe zërin e ujit që rrjedh), konfiskimet e përgjithshme, e cila mund të shkaktojë shkëlqim verbues, zhurma, prekje. Rritur vazhdimisht excitability refleks çon përgjithshme konfiskimet (kryesisht tonik) dhe vrull muskujve gllabërim, madje edhe nën ndikimin e lëvizjes së ajrit (aerophobia).


  Deri në fund të ditës së parë të sëmundjes ndjeshmërisë rënda vizuale, auditory dhe i prekshëm janë theksuar në mënyrë që acarim të vogël shkakton konfiskimet. Në të njëjtën kohë, pacienti mund të vërehet zhdukjen refleks kornealny (kur ju prek leshi të pacientit kornesë nuk e injoroj) dhe faringut refleks (kliko mbi rrënjët e gjuhës dhe fyt prek muret nuk do të shkaktojë të vjella lëvizjen shpatull).

  Në 2-3 ditët e sëmundjes së bashku me dhimbje të përgjithshme dhe spazma e muskujve gëlltitjes eksitim shprehur aty. Pacienti është i shqetësuar, hedhje nga ulëritës krevat. Ai bëhet i shkëputur, fragmentare, ka hallucinations auditory dhe vizuale, shpesh kërcënuese.

  Shqiptohet takikardia dhe jargëzim. Pështymë është një e rrallë dhe bujar, i durueshëm vazhdimisht splovuye atë ose ajo shkon poshtë mjekër tuaj.


  Diagnoza e Rabiesit

  Në mënyrë tipike nuk paraqet vështirësi. Forma më e zakonshme e bujë vrullshëm, i cili në disa raste duhet të jenë të diferencuara nga tetanozi, e cila është karakterizuar nga një histori e traumave, ngrirja, djegiet, abort kriminal. Ndryshe egërsi në tetanozit janë vërejtur çrregullime mendore, agjitacion, jargëzim, frikë nga uji. Në pacientët me tetanozit nuk kornealny zhduken dhe reflekset e faringut, ndërsa duke u përpjekur për të zhvilluar kauzë të përbashkët të konfiskimeve.

  Në revizion për rritjen e djersitje, që nuk është rasti me tërbim.

  Egërsi: ndihma e parë
  Patient siguruar paqen maksimale e mendjes për të përjashtuar të gjithë stimujve të jashtëm (të zhurmës, dritat e ndritshme, dridhen, tingëllon i rrjedh ujë). Asnjë trajtim specifik.
  Egërsi: shtrimin në spital

  Në diagnozën e pacientit të hospitalizuar në klinikën e sëmundjeve infektive. Në sëmundje kardiovaskulare përshkruara droga kardiovaskulare. Pacientët transporti anije për pacientët infektive, të shoqëruar nga infermieret.

  Informacion nga neni "kundër Rabiesit".