Çfarë baldness seksiÇfarë "seksi" baldness

Sipas statistikave, rreth 35% e meshkujve fillojnë të përjetojnë shenjat e humbjes së flokëve në fillim të 25 vjeç. Sa për gratë, ata nuk janë përjashtim dhe janë gjithashtu të prirur për të mposhtur kreun e flokëve. I vetmi ndryshim është se secili kat ka nuanca e veta që ndikojnë në shfaqjen e shenjave të baldness, pasojat dhe trajtimi.

Mjekët dalluar disa lloje të humbjes së flokëve - alopecia alopecia, tepër i hollë i lartë front, humbje e flokëve post-traumatik. Dhe dy lloje të humbjes së flokëve që janë individuale për çdo grup gjinore - alopecia androgjenetike (lloj mashkull i humbjes së flokëve) është shumë e rrallë, vetëm 5% në gratë.

Humbje e flokëve të përkohshme - lloj femër e humbjes së flokëve - sipas statistikave 95% e seksit më të drejtë kanë tendencë të kësaj sëmundjeje.

Karakteristikat e humbjes së flokëve të grave dhe burrave. Shkaqet e ndryshme areata - ajo mund të jetë stresi apo mbingarkesë fizike, faktorët mjedisore, kimike, nganjëherë qëndron predispozitë gjenetike. Por ajo që e dallon njerëzit nga humbja e flokëve të femrave?


Men

Edhe në ditët e Aristotelit është vënë re një fakt interesant, eunukët meshkuj kurrë nuk kishte një kokë tullac.
Në shekullin e XX D.Hamilton gjetur shkaku rezulton të hormoneve seksuale mashkullore akt "shkatërrues" në gjëndër e flokëve.


Si funksionon kjo gjë? Ne e dimë se cikli jetësor i gjëndër e flokëve është tre faza. Në fazën e parë - anagen - për disa vjet follicles janë në pozita aktive e zhvillimit. Gjatë catagen (faza e dytë) - flokët është formuar. Në ciklin e mbylljes - telogen, është pjesa tjetër.

Kjo është në pikën anagen faza, molekulat e hormoneve seksuale mashkullore - dehydrotestosteron depërtojnë në qelizë dhe efektin e saj negativ në thelbin. Në bërthamën qelizore ndryshime të pakthyeshme që çojnë në ndërprerjen e gjëndër e flokëve. Kështu, struktura e ndryshimeve të flokëve, ajo bëhet më delikate. Pra fillon androgenic alopecia - humbjen e flokëve në meshkuj.


Çfarë tjetër e karakterizon llojin mashkullor e humbjes së flokëve? Kjo trashëgimi, si nga nëna dhe nga babai. Gjithashtu, baldness mashkull model është një formë e veçantë e "kurorës", dmth, lezione të shfaqet në krye dhe përparme të kokës.


Femrat

Për gratë - situata është më e komplikuar. Nëse 90% e meshkujve në shfaqjen e baldness dhe trashëgim luan një dehidrotestosterona përzgjedhjes, gratë kanë nevojë për të përcaktuar shkakun e një ekzaminim të plotë mjekësor. Konstatimi juaj duhet të japin këto mjekët - gjinekolog, endokrinolog, dietës, një neurolog. Që shtysë për humbjen e flokëve mund të jetë hormonal, pranimi ushqyese mungesa e ushqyesve, stresi mungesë ekuilibri, tiroide dhe pankreasit.

Në thelb, një grua humb flokët në të gjithë procesin e restaurimit kokës dhe flokët kthyeshëm. Vetëm në raste të rralla, vetëm 5% e grave nuk është humbje e flokëve.

Pra, konkluzioni është një - baldness ka "seks".

Informacion nga artikullin "Çfarë" seks "baldness?"