Cilat janë phobias


 • Fobi apo frikë?
 • Me çfarë është kjo?
 • fobi gjeneruar reklamat dhe kinemanë moderne
 • "I pasur edhe qaj ..."
 • Kujdes, simptomat!

 • Fobi apo frikë?

  Shumë prej frikën tonë më frika, dhe phobias. Një fobi - ajo është çrregullim mendor në të cilin njerëzit mbulojnë përvojë obsesiv i papërshtatshëm frikën e tyre.

  Sipas statistikave, çdo person i 8 në planet vuajnë ndonjë fobi. Dhe numri i phobias që pllakosur njerëzit moderne nuk janë të përshtatshme për llogaritje.

  Pra, si nuk e dini - një njeri frikë nga merimangat apo vuajtje Arachnophobia? Vetëm nuk ka si dentistë apo dentofobiey shtypur?  Ka phobias më ekzotike, të tilla si atserofobiya - frika e acidit të përgjithshëm; aurorafobiya - frika nga dritat e veriut; hlenofobiya - frika nga kukulla pikëpamje; ksantofobiya - frika e verdhë; koulrofobiya - frika e clowns, etj Numri i phobias është në rritje - gjatë 10 viteve të fundit ajo është rritur 300-1030!


  Me çfarë është kjo?

  Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por - me progresin. Pas të gjitha, me njerëzimi avioni ka fituar aviafobiya; Tragjedia Çernobilit pjellë frikën e rrezatimit - fobi; për garën e armëve ishte nukleonitofobiya - frika e armëve bërthamore dhe atomasofobiya - frikën e një shpërthimi bërthamor. Nga studimi i kozmosit të njerëzimit ka frikë të fenomeneve kozmike - kosmikofobiyu; dhe shumë njerëz të moshuar vuajnë kiberfobiey - frikën e kompjuterëve.


  Zhvillimi i shkencës kontribuon në pamjen e njerëzve hellenolohofobii - frika e termave shkencore. Dhe gjithashtu atje (përveç nëse kjo është një fiction) hyppopotomomonstroseskvyppedalyofobyya - frika nga fjalët e gjata.


  fobi gjeneruar reklamat dhe kinemanë moderne

  Reklama është gjithashtu në mënyrë aktive promovon daljen e një shumëllojshmëri të frikës.
  Falë njeriun e saj fillon të frikësohen plotësinë (obezofobiya), puçrra të lëkurës (aknefobiya) rrudhave (ritifobiya), alopecia (falaktrofobiya), plakjes (Gerontophobia), mikrobet se kudo (verminofobiyu) dhe kështu me radhë. Dhe në reklamat dhe tregojnë përsosur të biznesit , i përkryer, i përsosur në modelet e saj të bukurisë, gjeneron dysmorfofobiya - frikë shëmtinë e trupit të tij.  Sa phobias pjellë kinemanë moderne! Të gjitha llojet e filmave horror me efekteve realiste speciale dhe thriller mistike të nxitur frikën e merimangat, peshkaqenë, qytetarët e huaj, frika e shkuar çmendur (filma të tillë si "Një Mind bukur", "Spider" dhe shumë të tjerë), frika e clowns (p.sh., gaztor frikshme përbindësh Pennivayz nga filmi "It" nga Stephen King), frika e thirrjeve telefonike (thriller japonez "Thirrje").


  "I pasur edhe qaj ..."

  Njerëz të famshëm në sytë e qartë, phobias e tyre - shumë. Për shembull, NV Gogol vuajtur tafefofobiey (frikë e duke u varros i gjallë). Kjo frikë ishte aq e dhimbshme se ai në mënyrë të përsëritur ka dhënë miqtë e tij një fuqi me shkrim të avokatit - varrosë atë vetëm në rast, nëse ka ndryshime kufomë.  Kryekomandant IV Stalini pësoi toksikofobiey (frikë e duke u helmuar). Dhe Pjetri e kam vuajtur gjithë akarofobiey jetën time (frikën e insekteve) dhe nuk ishte në gjendje për të punuar në dhoma me tavane të lartë, duke treguar një prirje për të spatseofobii (frika nga hapësirat boshe). Ruhet ende shtëpi të Pjetrit në Shën Petersburg i bërë me kërkesën e mbretit interesante varur falshpotolka ulët të lartë, dhe me të vërtetë ka efektin e "shkatulochky komod."

  Biznesi Modern show thjesht pasur me phobias ndryshme. Tmerruar nga clowns Johnny Depp. Sean Connery nuk merr dritat e trafikut, Matthew McConaughey ka frikë të dyerve rrotulluese dhe Kim Bessinher - prek të çuditshme, duke e bërë me muaj mund të shkojnë jashtë.

  Forma akute e frikës nga mikrobet që vuajnë Michael Jackson, Jodie Foster, Jennifer Lopez dhe Julia Roberts. Steven Seagal tmerruar e duke u helmuar. Sharon Stone si zjarr, elektrik frikë, ajo i shmanget edhe të përfshijë një TV, sepse, sipas mendimit të saj, ajo mund të shpërthejnë. Lista vazhdon ad infinitum ...

  Megjithatë, unë do të doja të mësuar - se si kjo të gjithë seriozisht. Origjina më e zakonshme e phobias lidhen me disa ngjarje në fëmijëri. Same fobi mund të shfaqet në shumë vite, kështu që shpesh është e vështirë për të kuptuar - se si ajo filloi të gjithë. Në fakt, ajo nuk ka filluar të vërtetë, dhe shumë nga ata që besojnë se vuajnë nga phobias - vetëm duke përjetuar neveri normale për objekte të caktuara apo situata.


  Kujdes, simptomat!

  Çfarë është dallimi në mes të frikës nga phobias? Dallimi është se fobi është praktikisht e pamundur për të zgjidhur vetëm. Pasi në një situatë që shkakton reaksion të dhimbshme, një njeri i mbuluar me djersë të ftohtë, ajo quickens pulsin, ka dridhur, dobësi, të vjella të jetë e mundur. Njeriu fillon të mbyten, duket dëshirë papërmbajtshëm për të kandiduar, aimlessly. Këto ndjenja janë aq të pakëndshme që pacientët janë drejtuar për të gjitha llojet e mashtrimeve për të shmangur situata të tilla. Nëse ju nuk e keni parë këto simptoma, ju nuk mund të merak - ju nuk keni ndonjë gjë serioze.

  Dhe edhe në qoftë se ka diçka të ngjashme, shumë, mos u bëni merak - ajo është e trajtuar. Nëse keni fobi parandalon live - duhet të konsultoheni me një mjek.

  Informacion nga Merjemes plagosur artikullin "Çfarë janë phobias?".