Cilat janë sëmundje periodontale


 • Sëmundjes periodontale
 • Cilat janë simptomat e sëmundjes periodontale
 • Çfarë është sëmundja periodontale
 • Tumoret

 • Sëmundjes periodontale

  Sëmundjes periodontale ndodhin shumë shpesh, sidomos në mesin e të rriturit.

  Periodontale -
  një kompleks i indeve që rrethojnë dhëmbin dhe siguruar fiksimin e saj
  në kockat nofulla. Kjo paketë përfshin mishrat, periodontale
  deng lidh rrënja e dhëmbit për vrimë kockave, kockave
  Proceset alveolare dhe rrënjë dhëmb çimento. Në sëmundje të ndryshme
  Procesi periodontale patologjike mund të jetë i përfshirë ndonjë pjesë
  kompleks periodontale periodontale tërë ose si një e tërë.

  Karakter
  proces patologjik është gjithashtu i ndryshëm: distrofike,
  inflamator ose tumor. Në mesin e të gjithë të sëmundjes periodontale 90-95%
  kanë inflamatore të tilla si malcim nullesh dhe periodontitis.

  Malcim nullesh - A është inflamacion në indet e diferencë gingival në të cilën ndikon vetëm indet e sipërfaqes së mishit të dhëmbëve.

  Periodontitis -
  Ky proces inflamator, i cili i përfshirë të gjitha strukturat
  Periodontale. Ajo karakterizohet nga lidhja shkatërrimit zubodesnevoho
  dhe shkatërrimin progresiv të alveolare proceset nofullën.

  Në të vërtetë
  malcim nullesh dhe periodontitis - një dy forma të ndërlidhura të sëmundjes,
  sepse inflamacion ndodh për herë të parë në indet e mishit të dhëmbëve,


  dhe gradualisht ajo të jetë i përfshirë strukturave periodontale:
  ligament periodontale dhe ashti alveolar.


  Cilat janë simptomat e sëmundjes periodontale

  Sëmundja ndodh
  ne femijeri, në prani të dyja dhëmbëve të përhershëm dhe primare.
  Arsyeja për zhvillimin e hershëm dhe të shpejtë të sëmundjes janë defekte të zakonshme
  imunitet.

  Taktika specialistë të reduktuara në një më i plotë
  kontroll antimicrobial. Megjithatë, rezultatet e vazhdueshme pozitive mund të jetë
  arrihet vetëm duke eleminuar defekte në sistemin imunitar nëpërmjet
  Ekspozimi i drejtuar drogës.  Kjo formë është shkatërrimi selektiv referencë paradontitis
  aparatet dhëmbët e parë të përhershëm.

  Sëmundja shkaktohet
  bakteret, aktinomicete, të tilla si comitans aktinomiceteve.
  Shumica e rasteve ndodhin në fëmijët prindërit e të cilëve janë
  mikroorganizëm amtare.

  Procesi është shoqëruar me një minimum
  përgjigje inflamatore. Ky lloj i mikroorganizmave ka
  Aftësia për të shtypur përgjigjet mbrojtëse imunitar
  Trupi sepse antitrupat në këto kushte nuk kanë kohë
  formuar. Dhëmbët e mëposhtme përhershëm i dëmtuar
  i rrallë, sepse përfundimisht kohë për të formuar dhe shprehur e tyre
  Efekti mbrojtës i antitrupave specifike.

  Trajtimi përfshin
  Terapia aktiv antibiotik - për të paktën 3 javë -
  në lidhje me ndërhyrjet lokale. Nevoja për kohë të gjatë

  antibiotikët shkak të faktit që mikroorganizmave jo vetëm
  jetoj brazdë zubodesnevuyu, dhe më tej - periodontale
  xhep, por gjithashtu të depërtojnë në indet dhe strukturat e kockave aty ku është
  mbeten mjaft të qëndrueshme.

  Shkaktuar
  microflora specifik: Porphyromonas gingivalis, aktinomiceteve
  comitans dhe Prevotella intermedia. Dhe shpesh
  kombinim i tyre. Në këtë rast, bakteret rrisin veprimin e njërës
  tjetrin, duke shkaktuar shkatërrimin e indeve dhe shtypur përgjigje imune.

  Dozim
  taktikë është trajtim i plotë mekanike periodontale
  xhepa dhe terapi intensive antimicrobial (brenda 3-4 javësh).


  Trajtimi kirurgjik - kirurgji lara-lara - të mbajë vetëm pas
  përfunduar një kurs të plotë të terapisë antimicrobial, përndryshe ajo
  joefikase.

  Kriteri më i besueshëm për efektivitetin e trajtimit
  Përmbajtja është analiza mikrobiologjike e xhepa periodontale
  dhe biopsies indeve.


  Çfarë është sëmundja periodontale

  Në zemër të sëmundjes periodontale
  është proces atrofik-distrofike në indet periodontale.
  Sëmundja ka një simptoma mjaft të mjerueshme dhe përparimin e ngadaltë.
  Arsyeja për zhvillimin e saj nuk është themeluar ende.

  Çfarë të çon
  Pacientët deri te mjeku? Kjo është kryesisht një defekt kozmetike, duke rezultuar
  se është ekspozimi i rrënjëve të dhëmbit.

  Pacientët ankohen
  se "qartë zgjidh, dhe dhëmbët janë të gjatë." Në disa raste, pacientët
  shqetësuar për kruarje në mishrat dhe dhimbje nga e ekspozuar
  qafat e dhëmbëve.

  Trajtim shkakor i sëmundjes periodontale nuk ekziston,
  si shkaku i sëmundjes nuk është themeluar. Doktor shpenzon vetëm
  trajtim simptomatik - me mjete të drejtë (llak fluori,
  flyuohel etj) largon dhëmbët e të ndjeshme të emërojë
  masazh automassazh çamçakëz ose për të korrigjuar çrregullime trofike
  Ajo gjithashtu siguron nënshkrimin ashtuquajturit defekte në formë pykë-.
  Ndonjëherë emëruar operacion vestibuloplasticheskie, por efekti
  e ndërhyrjeve të tilla është shumë e shkurtër.


  Tumoret

  Tumor
  dhe tumor janë ndër sëmundjet periodontale
  janë të vështira për t'u parashikuar, si ata zhvillojnë vetëm njerëz
  priren të procesit. Shtysë për zhvillimin e hershëm
  proces mund të jenë ndryshimet hormonale, duke përfshirë edhe akumulimi
  hormon i rritjes gjatë pubertetit ose shtatzanisë
  Prania e faktorit kronike traumatike paraprin
  inflamacion. Megjithatë, kjo është vetëm një faktorë të tjerë të rrezikut
  provokojnë zhvillimin e këtyre lezioneve në pacientët të prirur
  në këtë proces. Aktualisht, ka një tjetër mënyrë të drejtë
  një faktor i madh që nxit zhvillimin e këtij lloji të sëmundjes:

  anabolic rinjve kur të bërë Bodybuilding
  dhe sportive profesionale e pushtetit.

  Masat e trajtimit
  dhe parandalimi konsiston në heqjen e plagosje, inflamacion dhe,
  e nevojshme heqja, kirurgjik i indeve të mbuluar me bar (në
  Mishrat fibromatosis, malcim nullesh hypertrophic, epulisom, mezhkornevoy
  granuloma). Pacientët me lezione të tilla duhet të ndiqni
  higjienë të plotë oral, përdorim i veçantë
  antiseptik dhe antibacterial shpëlarje.

  Informacion nga artikullin "sëmundjes periodontale".

  Diskutoni komuniteteve:

 • Sëmundjes periodontale
 • Periodontitis dhe sëmundjes periodontale