Çfarë TV nuk e prishin vizionin


 • Nga KRRT-ja për LED
 • Çfarë duhet të shikoni për kur zgjedh një LED-TV
 • Është në duart tona


 • TV i parë masiv në vendin tonë dukej mbresëlënëse. Kuti prej druri me pak madhësi të konsiderueshme, 3 deri 4 inç, ekran. Për të parë diçka, ajo ishte fiksuar ose të vendosura afër plano-sferike enë të mbushur me lëng (ujë, glicerinë apo edhe vaj pluhur). Anija ishte duke punuar si një lente, rritjen e zezë dhe e bardhë. Vendose këtë në mesentery dhe rrah të ekranit dhe për të marrë 15 minuta shikuar këtë lodhje TV dhe tension në sy.

  Modern TV - pah të brendshme - një bar elegant, disa centimetra të trashë, me imazh të patëmetë ngjyra në ekranin e madh me një bandë e cilësimet dhe funksione të ndryshme.

  Por TV ynë i shekullit XXI? Sidomos për sytë tanë?


  Nga KRRT-ja për LED

  Në fillim të epokës së televizionit si një imazh burim TV duke përdorur katodë-ray tub (CRT) (bardh e zi). Brenda ajo u kthye në sinjale elektrike, të lehta, për shkak të cilat imazhi formuar në tub.

  Pastaj nuk ishte ngjyrë. Tablo bë qartë, por shkëlqimi nuk mund të jetë uniform (paler drejt periferia e kornizës). Shpesh ekran ju mund të shihni pika me ngjyrë - një krisje në KRRT. Ata janë vëmendje sytë e lodhur rozsiyuvalosya.

  Hapi tjetër i rëndësishëm në evoluimin e televizionit, dhe, përkatësisht, dhe për të rritur nivelin e saj të sigurisë ishte fjalë për fjalë Shfaqja paralel i ekran kristal likuid (LCD ose anglisht.


  LCD - ekran të lëngshme kristal) dhe "plazma" modele. Imazhe burim ata ishin matricë, në bazë të kristaleve të lëngëta ndriçuar nga dritat fluoreshente, dhe në bazë të qelizave të vetë-shkëlqen me një gaz inert, respektivisht. Ajo i dha pamje të lartë përkufizim dhe ngjyra të mirë. Mungesa e KRRT menjëherë Joshur të gjitha pyetjeve rreth rrezatimit të "jo".

  Kompanitë e vetëm kohët e fundit prodhuese kanë hyrë në treg me një produkt të ri - LED-TV. LED është një LCD të avancuar, në të cilat llambat fluoreshente u zëvendësuan nga diodes dritë-emitting diodë (Drita emitting). Kjo rrit më tej kontrastin e imazhit dhe ngjyra e bërë atë më të besueshme.

  Përveç kësaj, LED-backlight rritur matricë të performancës (koha përgjigje sinjalizoi) që praktikisht të eliminuar shtrembërimin e fotografive të shpejtë të ndryshimit.


  Çfarë duhet të shikoni për kur zgjedh një LED-TV

  Ajo rezulton se LED-TV ka praktikisht nuk ka efekte të dëmshme për vizionin tonë. Megjithatë, blerësi duhet t'i kushtojë vëmendje të disa parametrave. Në të tjera të sigurisë-të padëmshme mund të merrni probleme.

  Pra, në qoftë se ju vendosni të blini modern LED-TV, ju duhet të fillojë me përcaktimin e madhësisë ekran optimale (gjatësi diagonale në inç) për kushtet tuaja. Mjekët rekomandojnë shikuar televizor nga një distancë, e cila do të jetë të paktën pesë nga diagonalet e tij.

  Për shembull, nga karrige tuaj në panelin e TV 4 metra. 4/5 = 0,8 metra ose 80 inç - gjatësia e diagonale. Për të vënë këtë shifër në inç (1 inç = gati 2,5 cm), 80 inç ndarjen nga 2,5. Pra, atëherë zgjedhja juaj do të jetë në mesin e modeleve me një diagonale prej 32 inç në zonë. I realizuar artistikisht madhësia e dhomës time të ndjerë?

  Tani le të shohim në rezolutë të ekranit. Rezoluta - numri i LEDs (pixels) për zonën njësi. Çfarë është më shumë, më të qartë foto pikturuar. Megjithatë, le të themi, më të lehtë për të parë. Megjithatë, me rritjen e numrit të pixels dhe të çmimeve. Por blerja e një model të shtrenjtë me një ekran me rezolucion të lartë nuk ka kuptim.

  Nuk ka pajisje shtesë të shtrenjta për të gëzojnë ato që ju nuk mund të. Prandaj, të udhëhequr nga vlerat 1024-728, 1280-720 dhe 1388-768.

  Kontrasti - raporti Ndriçimi i bardhë për shkëlqim të zi që mund të shfaqin ekran televiziv. Më i lartë sy më mirë. Nuk duhet të jetë të paktën 800: 1 (dmth, Samsung, Supra).

  Qartësia - aftësia për të luajtur TV vogla dhe të pjesëve të mesme me kontrast maksimale e imazhit. Më i lartë sy më mirë. Varësisht rezolutë të ekranit.

  Ndriçimi - numri i ngjyrave në imazhin, mbushje të saj. Më i lartë më mirë. Rëndësia e mjaftueshme - 300 cd / m2

  Duke parë kënd - se sa ju mund të devijojnë nga qendra e ekranit majtas ose djathtas për të parë një foto të pandryshuara. Normal - të paktën 170 gradë (p.sh., Supra, Philips, Sony).

  Këtu janë disa mënyra të thjeshta për të përcaktuar sigurinë e TV për shëndetin. Dhe kur ju zgjidhni, ju duhet të shikoni për herë të parë në "Japanese". Taki elektronikë - kjo është hobi i tyre.


  Është në duart tona

  Përkundër faktit se TVs më moderne kanë matricë uniforme ndriçim që rrit kontrastin e imazhit dhe prandaj praktikisht nuk ka sytë e ngarkesës, le të dëgjojë këshillën e një okulist Veronica Svarinoy.

  "Çdo i mundimshëm monoton aktivitet. Nëse kjo është biking, tëharrje shtretër lule apo shikuar tregojnë tuaj të preferuar televiziv. Pra, të përpiqen për të shqyej cdo ore e TV të paktën 5 minuta. Gjatë kësaj kohe, ju keni kohë për të bërë disa ushtrime të relaksoheni muskujt e syve dhe lehtësimin e tyre të stresit. Ushtrimet bëjnë ngjitje ngarkesën. Dhe ndërsa shikuar TV të ndjekin rregullat bazë të higjienës syve. "

  Kushtet shikuar TV

 • Ndiqni distancën në ekran (të paktën pesë diagonaleve).
 • A nuk shikojnë TV në terr. Kthejeni çdo burim drite.
 • Ekran TV nuk duhet blykovat.

  Ajo nuk duhet të shfaqet llambat, dritare dhe objekte të tjera të ndritshme.
 • A nuk e shikoni në kënd TV, madje edhe në qoftë se ajo lejon në ekran.
 • Rregulli është që të bëjë një pushim çdo orë dhe të kryejnë të paktën dy ushtrime.