Getting shpëtoj e morrave


 • Krijesë e vogël dhe çafkëlore
 • Get shpëtoj e morrave

 • Jo vetëm një njeri - një qenie shoqërore. Kjo pronë është karakterizuar edhe nga disa parazitë të vegjël. Për shembull, morrat platyanym që janë të gatshëm për të ndryshuar vendbanimin e tyre, zvarritje nga veshje, në shtrat në kërkim të ushqimit - gjakun e njeriut.


  Krijesë e vogël dhe çafkëlore

  Simptomat e të ashtuquajturës morrat veshjet shpesh janë gjetur në të udhëtimit, të biznesit apo udhëtim të lirë, pushime pa brenga verore. Infeksioni mund të ndodhë kudo - në tren, taksi, stacioni i trenit, një hotel, vaske publik ose pishinë, dyqan dhe vende të tjera me përqendrime të mëdha të njerëzve.  Morrat "sulm". Pas duke shkuar nëpër të gjitha fatkeqësitë në historinë botërore, parazitët e kanë zhvilluar cilësi të madhe adaptive: në mjedis mund të jetë më shumë se 2 ditë, nuk ka frikë nga uji dhe duke notuar mirë. Pasi në një mjedis të favorshëm, ata fillojnë të shumohen, dhe në mënyrë eksponenciale, e cila është karakteristikë e pothuajse të gjitha insektet.

  Çdo ditë, femrat vë vezë (therrizat), bashkëngjitur atyre të fibrave të rrobave me ngjitës. Pas 8-10 ditësh larvat janë formuar, madje edhe pas 10-15 ditësh, të rriturit e rinj, të cilët do të jenë si në mënyrë aktive proliferojnë dhe zhvillojnë "territor i ri": lëkurës (maskoj ndihmon ajo folds të brendshme dhe krevat prej liri, rrobat e seams, rrip , prangat, jakë, stockings, vrima kopset).

  Get shpëtoj e morrave

  Morrat "mbush" nuk është aq e lehtë sa principalit. Ata janë më të "kërkuar": morrat "dashuri" kushte johigjienik. Thërija rrinë dhe rrinë në të fibrave dhe folds pëlhurë, ku vezë janë excreted me ngrohje trupin e strehuesit. Por kjo nuk është e nevojshme që çdo person i cili rregullisht ndryshon veshje nuk do të jetë morrat interesuara platyanym. - Ky problem mund të ndodhë me pothuajse çdo person.

  Shkencëtarët thonë se një person me morra shoqërojë herë primitive. Atje, ku njerëzit komod dhe të rehatshëm must "rrotullon" morrat - kjo është "fat" në parazitet.

  Karakteristikat e sjelljes morrave të studiuar shumë më të gjerë:

 • insektet hide më mirë në folds e veshjeve të bëra nga pambuku dhe nuk donte pëlhura mëndafshi rrëshqitshëm;
 • Morrat nuk janë indiferentë ndaj erë të këndshme (p.sh., parfum i mirë), por, sipas disa burimeve, nuk mund të tolerojë scents e myshkut, qumështore, ferns;
 • burim i infeksionit mund të jetë liri e zakonshme krevat, peshqir, cila është arsyeja pse asnjë rrethanë nuk duhet të përdorin gjërat e njerëzve të tjerë në mënyrë që të higjienës personale.
 • Kur morrat e kokës platyanym sëmundje, ju duhet një larje të mirë në shpirt të nxehtë me sapun dhe dezinfektoj rroba, rroba, në shtrat dhe dhoma në të cilën ju banojnë.

  Bëni një hap të fundit për përdorimin e insekticideve pëson liri disinfestation, rroba dhe liri krevat. Mbathje dhe liri krevat mund të ngjyhet në emulsioni. Kërkohet 0,15% emulsion ujë karbofosom të prodhuara në 3 g 50% ose 5 g 30% koncentrat emulhyruyuschohosya karbofosom dhe 1 litër ujë në temperaturë dhome.

  Ejani dhe 20% ujore emulsioni sapun-vajguri ose pyrethrum pluhur. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se kur set disinfestation e brendshme duhet 2,5 litra emulsioni dhe, nëse është e nevojshme të shtratit 4-4,5 litra. Kur një emulsion ujor, mbajtur në këtë zgjidhje duhet të jetë 20-30 minuta, ndërsa sulfidofosa - 5.10 min.

  Për të njomet grup të veshjeve do të duhet 350 ml, dhe për shtrat - 400 ml.

  Përdorimi gjërat e mësipërme vetëm pas tharjes mëparshëm dhe të ajrimit në rrugë. Nëse ju do të shkatërrojë pluhur parazitëve, ju do të duhet 25 gram Dust metylatsetofosa në grup të brendshme, 30-55 gram pyrethrumit. Dhe një grup i liri krevat - 40 g Dust metylatsetofosa, 60 g pyrethrumit; Një grup i veshjeve - 40 g Dust metylatsetofosa, 105 g të pyrethrumit.

  Pas këtyre procedurave, ju duhet që të dal një qese, pastaj pas 2-3 orë Dust gjërash duhet të largohen, por gjërat duhet të rri në rrugë për ventilim, për të eliminuar erë.  Informacion nga artikullin "Një fëmijë me një" surprizë "."