Getting shpëtoj e cataracts


 • Pain: si ndodh
 • shërueshëm apo dhimbje

 • Pain: si ndodh

  Pain - një turbullt e kornesë që bllokon rrezet e dritë. Më parë, mjekët madje bëjnë dallimin në mes dhimbje dhe dhimbje të brendshëm që është cataracts, e cila është një katarakt i plotë, pjesë të caktuara të tij, dhe, më në fund, një nga qese sipërfaqet, në të cilat ai përfundoi. Aktualisht, vetëm arna gjembave quajtur kornea.
  Në mënyrë tipike, njollat ​​korne është rezultat i sëmundjeve inflamatore. Këto njolla të ndryshojnë në madhësi, ngjyra, forma dhe shkalla e trazim. Format spote janë: cloud, spot dhe mbresë pas kryerjes ulçerë corneal.

  Nëse trazim është e lartë, dhe për këtë arsye, dhimbje transparent, por vlera e saj ndërsa i vogël, është dhimbje vetëm bën gjëra të ndritshme më pak të dukshme, dhe ashpërsia e forma e tyre nuk është prishur.

  Nëse katarakt mbulon tërë sipërfaqen e nxënësit, dukshmëria e objekteve është reduktuar në mënyrë që një person i vetëm mund të ndjenjë dritë.

  Nëse katarakt është e vendosur në qendër të nxënësit, pacienti sheh më mirë në dhomën dimly lit, ndërsa në vend të errët që ndodhet në skajet e nxënësit, kushtet më të mira për të shikimit të krijuar një dhomë të ndezur me shkëlqim.

  shërueshëm apo dhimbje
  Dhimbja është i shërueshëm, por në raste të rënda mund të jetë prognozë jo të favorshme.


  Më i ulët kohëzgjatja e sëmundjes, më shumë shanse për një shërim të plotë.
  Trajtimet kirurgjikale, të tilla si prerja spote janë të rrezikshme. Prandaj, vendimi për të kryer operacione të tilla janë të kujdesshëm, caktimin e tyre në rastet e spoteve sipërfaqësore të shkaktuara nga depozitat e kripës - gëlqere ose plumbit.
  Shpresë për një shërim të plotë lejon operacion të quajtur irydektomiyu. Ky operacion përfshin formimin e një nxënësi artificiale.
  Përveç kësaj, trajtimi i cataracts përdorur tatuazhet. Kjo procedurë - jo vetëm kozmetike. Përveç kësaj, ajo e bën katarakt më pak të dukshme tatuazh bën njollë më transparent.


  By jo-operacionale trajtime përfshijnë syzet stenopeicheskie dhe drogës që nxisin metabolizmin
  kornea.
  Mbani në mend se të vlerësuar shanset e shërimit të pacientit kur zgjedh një metodë të trajtimit vetëm do mjek i kualifikuar.
  Informacion nga artikullin "Pain".