Përballja me fshikëz tepër aktiv


 • Çfarë është fshikëz hyperactive
 • Problem "turpshme"
 • Shkaqet dhe simptomat e fshikëzës overactivity
 • Ndërsa njerëzit jetojnë me fshikëz tepër aktiv
 • Diagnoza dhe trajtimi i fshikëzës hiperaktiv

 • Çfarë është fshikëz hyperactive

  Funksion të dëmtuar të fshikëzës - problem serioz urological, i cili i lidhur kohët e fundit qëndrimet e shumë shkencëtarëve kryesorë dhe praktikuesit. Vëmendje e tillë për shkak të sëmundjes së prevalencës dhe ndikimin e tij të rënda në cilësinë e jetës, dhe - rëndësi të lartë social. Në vendet e zhvilluara për trajtimin e LUTS të lidhur me sëmundjet e fshikëzës, shpenzuar miliarda dollarë, dhe këto kosto janë në rritje.

  Prevalenca e lartë e çrregullimeve bën mbulimin e mjekëve të specialiteteve të ndryshme - urologists, gjinekologë, neurologë. Një rëndësi të lartë social e arsimit të nevojshme për diagnozën e hershme e mundshme kur trajtim më të lehtë, efikase dhe më pak të kushtueshme.

  Funksion të dëmtuar të fshikëzës mund të ndodhë për arsye të ndryshme - kushte të lindura, çrregullime në sistemin nervor, në fshikëz, lezione të mesme në patologji tjetër urological, për shembull - adenoma e prostatës. Një nga kushtet më të shpeshta që ndodhin lidhen me mosfunksionim e fshikëzës - hyperactivity fshikëz.  Problem "turpshme"

  Simptomet e fshikëzës hyperactivity ndodhin shumë shpesh. Sipas hulumtimit aktual, i kryer në 6 vendet kryesore evropiane, rreth 16,6% e popullsisë përjeton simptomat e sëmundjes (rreth 22 milion. Banorët e vendeve evropiane). Për më tepër, prevalenca e tyre në mesin e burrave dhe grave ishte pothuajse i njëjtë, por kjo varet nga mosha: Situata 50-60 vjet femër dominuar është një linjë më tej në burrat e mëvonshme të jetës mbizotërojnë. Fakti i fundit është i lidhur kryesisht me pamjen e njerëzve të moshuar në sëmundje të tilla si hyperplasia mirë prostatic (BPH), e cila është e shoqëruar shpesh nga hyperactivity të fshikëzës.  Problem serioz - trajtim joaktiv vuajnë fshikëz tepër aktiv ndihmë të kualifikuar mjekësore. Jashtë vendit, mjek në lidhje me simptomat e fshikëzës overactivity jo më të tërhequr se 40% të njerëzve që kanë këto simptoma. Në Rusi, kjo shifër është dukshëm më pak.
  Për fat të keq, shumë njerëz besojnë se overactivity e fshikëzës - një problem që në mënyrë të paevitueshme e lidhur me moshën dhe nuk mund të jetë e saktë. Përveç kësaj, shumë mendojnë frikë dhe parehati në mendimin e shkuar te mjeku me probleme të ngjashme, dhe në mesin e këtyre njerëzve të zënë pjesën më të madhe të popullit. Shumica e këtyre pacientëve përdorni pads vetëm sanitare, të pavetëdijshëm për disponueshmërinë e trajtimit efektiv.


  Shkaqet dhe simptomat e fshikëzës overactivity

  Shkaqet e fshikëzës hyperactivity janë të ndarë në dëmtimit të bëjë me sistemin nervor, kur në mënyrë të qartë nuk të zbuluar sëmundje neurologjike shoqërues nuk lidhet me këtë.

  Shkaqet e fshikëzës overactivity, nuk shkaktoi dëme në sistemin nervor:

 • Ndryshimet e moshës lidhur me të fshikëzës;
 • rrjedhë vështirësi e urinës nga fshikëza (p.sh. - BPH);
 • çrregullime të muskujve në fshikëz;
 • Shkelja e ndjeshmërisë së fshikëzës;
 • shkelje e uretrës dhe fshikëzës.
 • Shkaqe të fshikëzës overactivity shoqëruara me lezionet e sistemit nervor:

 • plagosje;
 • skleroza e shumefishte;
 • Sëmundja e Parkinson-it;
 • goditje.
 • Hyperactivity fshikëz - një gjendje që karakterizohet me urinim të shpeshtë dhe urgjente (të detyrueshme) mosmbajtjeje nxis me ose pa paralajmërim.

  I shpeshtë urinim - simptomë më e zakonshme. Normë është e barabartë me numrin e urinar 8 ose më pak në ditë. Urinim i shpeshtë mund të bëjnë jo vetëm ditën, por natën. I ashtuquajturi nokturia (urinim natë) - një nga simptomat më të pakëndshme. Ajo shprehet në faktin që një person ndjen të kërkojnë për të urinoj natën, duke e detyruar atë që të zgjoheni dhe të përdorni banjo.

  Normalisht, që të ngrihet natën për të urinuar personi nuk duhet.
  Sigurisht, ju duhet të marrë parasysh cilësinë dhe sasinë e dehur lëngjeve ditë më parë - askush nuk do të dyshojnë sëmundjen nëse mbrëmë është një njeri i mirë u ul në mbi disa birra apo pije kofyeyinsoderzhaschyh i dehur. Ndonjëherë mjekët të bëjë disa relaksim, duke e konsideruar rritje nate të vetme normë arbitrar, veçanërisht në pacientët e moshuar. Megjithatë, në disa raste, duhet të rritet me 3-5 ose më shumë herë në natë. Sigurisht, as i cili zakonisht fle në raste të tilla, ajo nuk është duke shkuar se nuk do të dështojnë të ndikojë në gjendjen e njeriut të nesërmen.  Një nga simptomat kryesore të fshikëzës overactivity është e domosdoshme (e menjëhershme) dëshirat. Ky i papërmbajtshëm që lind befas dhe ashpër urinim të zbatohet urgjentisht. Me personin e tyre pamjen duhet menjëherë të gjejnë një tualet. Prandaj vuajnë fshikëz tepër aktiv të përpiqen gjithmonë për të një gjë e panjohur e lokacionit të parë të dinë se ku tualet dhe të jetë i afërt me të. Nëse nuk është urinoj menjëherë pas paraqitjes thirrje, situata mund të jetë i komplikuar nga rrjedhjet e pavullnetshme e urinës - mosmbajtjeje. Kjo është një tjetër shenjë e fshikëz hyperactivity.

  Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë - në mënyrë të izoluar "lagësht" dhe "thatë" variante të sëmundjes, pra, me ose pa mosmbajtjeje. Natyrisht, mospërmbajtje ndikon seriozisht në cilësinë e jetës së pacientit, duke shkaktuar ndjenjën e shqetësimit.

  Ndërsa njerëzit jetojnë me fshikëz tepër aktiv

  Hyperactivity e fshikëzës, në shumicën e rasteve, nuk kërcënuese për jetën pacientit. Kjo sëmundje e tmerrshme për të tjerët - simptoma që shoqërojnë fshikëzës hyperactivity, ndikojnë negativisht në cilësinë e jetës. Njeriu duhet të rregullojë jetën e tyre në të sëmundjes. Urinim i shpeshtë, urgjencë kërkojnë planifikuar jetën e tyre të drejtë tjetër për në tualet.

  Mungesa e objekteve pranë shkaqet kryesore në pacientët me stresin, ju bën të mendoni se vetëm një gjë - si për të gjetur atë. Është e vështirë në prani të ngjarjeve të gjata, vizita në kinema dhe teatër, udhëtim të gjatë e makinave.

  Ndikim shumë të fortë në jetën e pacientëve kanë urinim nate. Çrregullime të gjumit të ndikojë negativisht në gjendjen e njeriut të nesërmen - bie vëmendje, aftësinë për t'u përqëndruar, ulur performancën dhe humor, sleepiness ndodh. Në këtë shtet, në afërsi të aksidenteve, për shembull - kur punojnë me makineri ose ngarje. Siç është treguar, ngarje madje me çrregullime të butë të gjumit është ekuivalente me ngarje në një gjendje të dehjes butë.

  Çrregullimet e tejzgjatura të gjumit mund të përjetojnë depresion, sensibilitet për sëmundje të ndryshme - kardiovaskulare, infektive, lëndimet shpesh kërkojnë shtrimin në spital. Duke pasur probleme në punë - njeri i heshtur - punonjës i keq.

  Ndikimi i mosmbajtjeje urinar, nganjëherë shoqëron fshikëz hyperactive, cilësia e jetës është e qartë. Rroba Pachkanie, e keqe - të gjitha shkaqet e turpit vuajtjet njerëzore dhe shqetësim për familjen dhe miqtë në frontin e kolegëve.

  Këto studime të veçanta tregojnë se cilësia e jetës së atyre që vuajnë nga fshikëza tepër aktiv shpesh më e ulët sesa pacientët edhe në një sëmundje të tillë të rëndë si diabeti.


  Diagnoza dhe trajtimi i fshikëzës hiperaktiv

  Fakti i parë dhe më e rëndësishme - pavarësisht foto të madhe klinike, një diagnozë të saktë mund të vënë një mjek! Ka një numër të sëmundjeve që janë mënyra të ngjashme nga e cila overactivity i fshikëzës duhet të jenë të diferencuara. Ne mund të japim një shembull të thjeshtë që tregon rëndësinë e një diagnozë të saktë - sëmundje madje edhe aq të tmerrshme si kanceri, mund të shoqërohet me simptoma të ngjashme.

  Studim i kujdesshëm i durueshëm - i pari dhe nganjëherë hapi më i rëndësishëm në diagnozën e fshikëzës hyperactivity.

  Ai shoqërohet pyetësorin - mbushje pyetësorëve të veçanta pacientit për të ndihmuar të sqaruar diagnozën dhe të vazhdojë të monitorojë dinamikën e simptomave në emërimin e trajtimit. Më shpesh kur overactivity e fshikëzës duke përdorur blog urinim. Ai përmban informacion në lidhje me kohën dhe frekuencën e urinimit, shtrirja e tyre ose prania e mosmbajtjeje shfrenuar nxis, numri i pads përdorura sanitare. Blog urinim mund të jetë një formë të lirë ose në formën e një mostre të intervale të para-përcaktuar kohë dhe një hapësirë ​​të veçantë për shënimet ose ndryshimin pads mosmbajtjeje.  Ekzaminimi fillestar përfshin t% D
  0? Kzhe pasqyrë, kultura Analiza / urinë për të sunduar nga Ultrasonografi urinare traktit të traktit të sipërm urinar, fshikëz me përcaktimin e urinës së mbetur (urinës që mbetet pas urinimit), vlerësimi i gjendjes neurologjike (në disa raste, simptomat e fshikëzës hiperaktivitetit mund të shkaktohet nga sëmundje të sistemit nervor).

  Metoda më e saktë e diagnozës së fshikëzës overactivity është një studim urodynamic në të cilin pajisjet e veçanta të regjistruara "të paqëndrueshme" tkurrje të fshikëzës, dhe që përbëjnë bazën e simptomat e fshikëzës overactivity.  Në praktikën klinike, kur simptomat e fshikëzës overactivity është e qartë dhe nuk ka asnjë dyshim i problemeve shoqëruese urologjike mund të kufizohet studim, inspektimin dhe mbushje fletoret urinim, pastaj erdhi në trajtim.

  Aktualisht lista e barnave për trajtimin e fshikëzës overactivity në arsenalin e mjekut mjaft të gjerë. Si specialistë të njohura në trajtimin e parë të linjës së fshikëzës hiperaktiv janë droga të quajtur antikolinergjik. Efektiviteti i këtyre barnave solli në një numër të madh të kërkimit të cilësisë së lartë dhe të gjitha telat janë të rekomanduara për trajtimin e fshikëzës hiperaktiv.

  Nëse diagnostikuar fshikëz hyperactive, mjeku do të më shumë gjasa të përshkruajnë ky i drogës është.

  Me interes të veçantë janë droga kanë, së bashku me Anticholinergic, pronat e tjera, për shembull - antispasmodic (dmth heqjen e drejtpërdrejtë e vrull e muskujve të organeve të brendshme), e cila ndihmon gjithnjë pushojnë fshikëzës.

  Terapi më pak të zakonshme të drogës tjetër - të dhëna direkt në muskul e substancave të veçanta të fshikëzës "vrasin" kohë e në mbaresa nervore, e cila redukton peshën e fshikëzës hyperactivity.

  Ka edhe metoda nelekarstvennoho e trajtimit të bazuar në trajnimin e fshikëzës urinare, procesin habituation ndaj vullnetit të njeriut.

  Disa studime kanë treguar se ky lloj trajtimi kombinim me terapi të drogës drogës Anticholinergic të ketë një efekt të mirë.

  Metodë tjetër unmedical - është elektrike ose neyromodulyatsii. Gjatë neyromodulyatsiey është kuptuar mekanizmin e formimit të urinimit humbur nëpërmjet stimulimit të fibrave nervore aktual i dobët elektrik. Kjo çon në rritjen e ndalimin e aktivitetit kontraktil të fshikëzës.

  Në raste ekstreme, kirurgji është përdorur.

  Informacion nga neni "Shkelje e funksionit të fshikëzës."