Lëng molle bën për sëmundjen AlzheimerSipas një studimi të publikuar në çështjen janar 2009 të revistës kushtuar sëmundjes Alzheimer (Journal e Alzheimer), dëshmi në rritje tregon se ne mund të marrë hapa për të shtyrë zhvillimin e simptomeve të çmenduri që shoqëron duke përfshirë sëmundjes Alzheimer .

Thomas B. Shea (Thomas B. Shea) nga Qendra për Neurobiology (Qendra për celular Neurobiology) Universiteti i hulumtimit neurodegjenerative në Massachusetts (neurodegeneration University Research i Massachusetts) dhe ekipi i tij hulumtues kryer një seri studimet laboratorike që tregon se lëng molle ndihmoi minj për të përballuar më mirë me orientimin e detyrave në labirint, përveç kësaj, ai pengoi uljen e disa treguesve të vërejtura në minj me moshë.

Në studimin e fundit, Shi dhe ekipi i tij tregoi se minjtë marrë një dozë ekuivalente me 2 gota e lëng molle çdo ditë për 1 muaj, një rënie në prodhimin e një fragment proteinave të quajtur beta-amyloid, i cili është përgjegjës për formimin e "pllaka pleqërishte" që janë gjetur ne trurin e njerëzve vuajnë nga sëmundja Alzheimer.

Dr. Shi tha se% D
0? Yvody dha dëshmi të tjera se konsumi i lëng molle jo vetëm siguron një efekt tonik në trup, por edhe ndihmon të vonojë shfaqjen e simptomave kryesore të sëmundjes Alzheimer, rritjen e efektivitetit të masave të tjera terapeutike.


Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com