I - miastenik ose terapist shënime


 • Çfarë përvojë miasteniki
 • Është e rëndësishme të dini myasthenia në kohë
 • Çdo pacient - historia e tij
 • Rregullat dhe përjashtime nga rregulli

 • Çfarë përvojë miasteniki

  I doli nga neurolog zyre dhe lotët zastylaly sytë e mi. Që më tha mjeku dukej episod të filmit horror, Pse "kirurgji urgjente mbi!" - Atëherë kam pasur foto, si në filma ku unë zbulojnë kafkën. Unë nuk e kuptoj se çfarë është një sëmundje e tmerrshme ra mbi kokën time si një çekiç të madh të tmerrshme. Në çdo kuptim ajo u bllokua ...

  Për dy vjet kam jetuar në një gjendje të çuditshme. Sytë mezi i hapur, këmbët e tij ishin "pambuk" dhe pidkoshuvalysya, duart, unë nuk mund të lidhë rrip dhe kapem butonat.

  Më e keqja ishte se u zgjova në mëngjes pas mëngjes dhe lava, unë ndjeva sikur gjithë ditën kaloi në kopsht me një lopatë. Në dy vitet për të kapërcyer vetë është bërë e zakonshme, dramën e gjendjen e tij, unë nuk e kuptojnë për një kohë të gjatë, pacienti nuk do të preket, i përmbajtur dhe neemotsiyno, pa marrë parasysh se çfarë ndodh. Por gjithnjë e më e vështirë të jetosh, unë si pas herë. Në rritje lodhje e natyrshme, u rrit si një oktapod, unë të vendos më nuk ekziston. Ndonjëherë donte për të fjetur dhe nuk zgjohen.


  Është e rëndësishme të dini myasthenia në kohë

  Kur kam kontaktuar edhe diagnoza e mjekut ranë një nga një dhe të njëjtën mënyrë një nga një ata janë të konfirmuar.


  Më në fund, miqtë të gjeni një mjek me përvojë, një grua të moshuar i cili ka punuar gjithë jetën e tij vetëm sëmundje. Dënimi i saj "! Kirurgji urgjente mbi" Ndani jetën time në dy pjesë: para dhe pas ... ..

  Miastenia gravis - a kronike, shpesh remityruyuchoho neuro - semundje muskulare, i cili është shfaqje kryesor i anormale kryq lodhjes - muskujve hulli. Kjo sëmundje neuromuskulare Lidhjet në të cilat impuls transmetimi normal neuromuskular është prishur ose nuk lejohet antitrupa ndaj receptorëve acetilkolinės.

  Foshnjat e njohjes në sëmundje të hershme është gjithmonë shumë e vështirë, sepse diagnoza "myasthenia gravis" zakonisht i referohet vonë.

  Aktualisht konsiderohet myasthenia si një sëmundje autoimune lidhur me antitrupa për të acetilkolinës receptorët që reduktojnë numrin e receptorëve të efektshme dhe në këtë mënyrë të shkelin pulsin neuromuskular transmetimit.


  Çdo pacient - historia e tij

  Nëse gjuhën normale ... trupi nuk ka dëgjuar. Kjo në vetvete, vetë vetëdija. Më e rëndësishmja - secili miastenika vetë "hartë" simptoma. Dikush vuan nga ptosis (shekulli ptosis), vështirë se mund të ecin, dhe dikush është mbytje dhe nuk mund të gëlltisë.

  Unë kam një "përvojë" të madhe në këtë sëmundje, dhe unë e kuptoi fjalën kryesore: ndërsa personi vuan nga myasthenia duke kërkuar ndihmë në anën, duke pritur për dikë që do t'i japë atij një mrekulli - pilulë, ajo do të dëmtojë.

  Mjekësia është e shtrenjtë, të merrni testuar dhe për të marrë një takim me një specialist - shumë të shtrenjta. Jo shumë njerëz e kuptojnë se çfarë gravis myasthenia. Dashurën time të njohur mjek - neurolog i cili shqyrtoi atë, tha: "Për të trajtuar myasthenia, ajo duhet të jetë shumë dhimbje." Sepse çdo myasthenia njeri të sëmurë - një histori të re, ky shkaqet individuale të sëmundjes. Çdo rast i mëparshëm nuk është e ngjashme me këto. Por ne e kuptojmë njëri-tjetrin!

  Sipas vëzhgimeve të mia janë ende momente që ne të ndajnë. Trupi ynë është i kufizuar nga "zinxhirët". Ajo gjallërisht. Gjithkush ka "zinxhirët" e tyre dhe shkaqet e tyre që krijojnë këto qarqe.

  Një gjë është e qartë. Mosgatishmëri apo paaftësi për të kuptuar nevojat e tyre reale të çon në faktin se trupi pushon të binden.

  Arsyeja më e zakonshme se shqetësuar kontaktit në mes të kokës dhe trupit, agresion fshehur. Për arsye të ndryshme, ne shpesh nuk duan ose nuk janë në gjendje të njohin se i zemëruar me popullin të afërt me ne. Ne priren të mendojnë se ju nuk mund të ndjeni zemërim, mirë, një njeri të tillë. Unë suall nga gruaja që nuk mund të flas, ose më mirë thënë, por me vështirësi. Muskujt e tij në riprodhimin e fjalëve ishin aq të dobët që ajo të kushtojë një shumë përpjekje për të folur për atë që po ndodh në të.

  Ajo ishte e zemëruar me burrin e saj, shumë i zemëruar, i zemëruar për vite me rradhë. Got se "si" u ndal duke folur. Të jesh në gjendje të komunikojnë bllokuar. Ajo përdoret për të besuar se emocionet agresive duhet të shtypur. Unë kam qenë shumë i habitur kur e kuptova se në të vërtetë ajo mori aq gjatë për një agresion të mbledhjes se ruajtja e paqes dhe përulësi të jashtëm, nga brenda ishte i gatshëm për të vrarë një njeri.

  Më interesante është se procesi i rritjes së agresionit të brendshëm zgjat për aq kohë sa personi ose "shpërthejnë" dhe të fillojnë të jetojnë ndryshe, duke ndryshuar perceptimin e tyre të jetës, apo është besnik dhe rruga i ngadalshëm deri në vdekje.

  Program shkaktuar nga vetë-shkatërrimit: "Unë jam gati të vdes, por jo për të opuschusya betimit dhe grindje." Pritjet e të tjerëve në dëm të shëndetit të tyre. Ky është vetëm një shembull. Sa shumë njerëz, mundësitë kaq shumë manifestime të kësaj sëmundjeje.


  Rregullat dhe përjashtime nga rregulli

  Literatura mjekësore thotë myasthenia nuk i shërueshëm mund ndjesë. Unë besoj. Por nuk ka rregulla pa përjashtime, por në këtë rast nuk është e qartë saktësisht ku rregull, dhe ku një përjashtim. Too gjithë individualisht.

  Kur kam marrë shtatzënë, mjeku fjalë për fjalë zvarritur mua me anë të abortit, duke vënë në dukje atë faqe - librat mjekësore në të cilën është thënë se shtatzënia shkakton përparimin e sëmundjes.


  Unë dëgjoja, lindi dy fëmijë në një rresht dhe të lexoni kohët e fundit se dhënia e gjirit është rreptësisht miastenikam kundërindikuar. Vonë tutorial bukur unë rriten fëmijët e vetë. Unë nuk e di për të rinjtë dhe "marrëzi" që atrofi të muskujve në miastenikov. Ata kanë më në gjendje të mirë. Kur kam ardhur për të mjekëve, ata u çuditën gjendjen time.

  Unë nuk jam duke thënë se ne nuk duhet të dëgjojnë! Është e rëndësishme për të dëgjuar .. ndjenjat e mia, dëshirat e tyre dhe nuk e ngatërruar ato me nocionet konvencionale të asaj - ndonjëherë. Për jetën, shëndetin, marrëdhëniet. Do të doja të shtyjë edhe qaj, unë duruar sloganin: ". Miasteniki të gjitha vendet, të besimit veten, dëgjoni për veten, ju ndiheni, të jetë një egoist pak"

  ... Unë besoj në mrekulli ... mrekullitë ende të ndodhë, në qoftë se ne të vërtetë duan dhe janë të gatshëm për të ndryshuar, punën në veten tuaj dhe besoj në të mirë.

  Informacion nga nenet Mityashinoy Anna "foshnjat. Pamje nga brenda. "