Çdo vit nga tuberkulozi në Rusi vdesin më shumë se 37 mijë njerëz


Nga
Sipas Alexander Chuchalin në Rusi përbëhet dramatik
Situata e tuberkulozit. Çdo vit nga kjo sëmundje në vend vdes
më shumë se 37 mijë. njeri. Prevalenca veçanërisht e lartë
tuberkulozi në mesin e të burgosurve. Përveç kësaj, nivelet e larta të
i infeksionit në mesin e fëmijëve.

Sipas drejtorit të Institutit të Kërkimeve Pneumologji, viktimat e tuberkulozit në vit
në botë janë rreth 1.5 milion njerëz. "Çdo e dyta
njeri duke vdekur nga tuberkulozi, "- tha Chuchalin.

Bakteret TB janë të pranishëm në trup çdo mënyrë
të gjithë mund të merrni të sëmurë nga kjo sëmundje e rrezikshme, tha shefi

pulmonologist Rusinë. Në rrezik për infeksion TB përfshijnë mjekët,
klerikët, ata që vuajnë nga sëmundjet e mushkërive dhe diabeti
diabet, dhe HIV-pozitiv.

"Tuberkulozi është transmetuar nga pikat ajrore, në veçanti përmes
kollë. I vini re se sot shumë pacientë në rezistente
Droga TB. Nuk është një formë kryesor i stabilitetit
dhe fituar, por janë forma primare frikë. Për fat të keq,
zhvillimi i farmakologji nuk të vazhduar me zhvillimin e rezistencës
Droga TB, "- tha Chuchalin.

Departamenti Drejtor i Përgjithshëm klinik i Institutit Qendror të Kërkimeve të Tuberkulozit RAMS Zulfira


Kornilov gjithashtu mori pjesë në konferencë për shtyp tha
gazetarët që mjekët kanë njohur tendosje e tuberkulozit që është rezistent ndaj
të gjitha ilaçet ekzistuese.

"Sot është një bakter tuberculosis që është rezistente ndaj gjithë
Droga TB, ne e quajmë atë "përbindësh". Për fat të keq,
Sot nuk ka droga të reja në gjendje për të fituar forma komplekse
TB "- tha Kornilov.