Në dëm të dhëmbëve


 • Si te zgjidhni një furçë dhëmbësh
 • Çfarë thread ndërdhëmbësh
 • Çfarë Whirlpool aplikim
 • Si te zgjidhni një pastë dhëmbësh
 • A është kjo e dobishme çamçakëz
 • ... Dhe mos harroni për vizita te mjeku!

 • Vakt Vprotsesse në gojë akumuluar masë të mbetjeve të ushqimit. Nën ndikimin e florës bakteriale dhe pështyma janë formuar dentare pllakatë e gurit depozitat ndodhin. Higjiena orale kontribuon në prishjen e dhëmbëve dhe sëmundjet e mishit të dhëmbëve.

  Për brushing njerëzimin ka kohë që janë përdorur një shumëllojshmëri e mjeteve: e "ndihmëtarë" (gisht vet) për të rrafshuar posaçërisht shkopinj dhe toothpicks ari. Por sot prezantuar shumë risi në higjienën orale mbështetje.


  Si te zgjidhni një furçë dhëmbësh

 • Aktualisht, nuk ka asnjë dilemë, se si të zgjedhin një furçë ngrihet: artificiale ose natyrore. Sigurisht, artificiale, sepse ajo është më higjienike, të qëndrueshme, ju mund të gjeni shkallën e duhur të ngurtësi.
 • Shumica e njerëzve të përdorni një furçë të ngurtësisë të mesme (të mesme), por me mishrat e ndjeshme mund të përdorni një furçë të butë.
 • Është e rëndësishme për të zgjedhur drejtë furçë size. Koka e saj nuk duhet të mbulojë më shumë se 3 dhëmbët.
 • Shumë i përshtatshëm për treguesin disponueshmërinë shpohet kur shpohet e një ngjyrë blu, njëherë bojë bëhet pa ngjyrë, ajo duhet të zëvendësohet.


 • Toothbrushes elektrike dhëmbët pastrohen mirë dhe të bëjë ky proces aq i vështirë dhe i lodhshëm si larja me dorë. Megjithatë, besueshmëria e tyre të ulët dhe me kosto të lartë të udhëhequr shumë të zgjedhin për furçë normale.

  Në brushat konvencionale, ka brushat të veçanta për pastrimin e hapësirave ndërdhëmbësh, por ato janë përdorur kryesisht për periodontitis ose formatimin e teksteve veshur.

  Një grup i posaçëm duhet të ofrojnë pajisje të veçanta për lustrim dhëmbët. Kjo elektromotorchikom i vogël mundësuar nga bateri penlight bosht që vënë kone gomës që lejojnë paste special për të pastruar dhe u jap sipërfaqen e përparme të dhëmbëve të dorës së furçë.


  Por kjo pajisje nuk mund të përdoret shumë shpesh për shkak se ajo pre smalt.


  Çfarë thread ndërdhëmbësh

  I referohet një shumë të madhe të dyqaneve tona. Një shtesë e dobishme për furçë. Ide e mirë për të blerë një mbajtës të veçantë për ta, të cilat, për fat të keq, të rralla. Temat janë të trajtimit dhe të ndryshme forma të ndryshme: të qetë, të shtrembëruar, me një trashje në pjesën qendrore. Ato ju lejojnë të hapësirave të përkryer të pastër ndërdhëmbësh dhe, në një aftësi të caktuar, nuk e plagosë mishrat e dhëmbëve.


  Çfarë Whirlpool aplikim

  Shumë dentistë janë shpikje e tij revolucionare në higjienë. Ai mbahet shumë thjeshtë: një rezervuar të vogël (ku lëngshme është derdhur), e cila eshte e lidhur me pompe dhe maja e saj sipas kontrolluar rrymë uji presioni mizat ngrirë.

  Ky lumë është vërtet Flushes hapësira ndërdhëmbësh dhe masazhet mishrat pa shkaktuar dëme. Por në të njëjtën kohë përdorni furçë gjithashtu i nevojshëm.


  Si te zgjidhni një pastë dhëmbësh

  Shitjet janë pasta të ndryshme. Dallimi kryesor në mes tyre - në sasi dhe cilësi gërryes.

  Dentistët rekomandojmë duke përdorur dy lloje të xhel alternuar, me numër të madh dhe të vogël të gërryes. Nëse paste me një sasi të vogël të Bad gërryes pastron dhëmbët, rritjen e numrit të ditëve të përdorimit paste "për dhëmbë të bardhë." Kjo do t'ju lejojë të fshihet smaltin e dhëmbëve tuaj dhe mbështetëse ndaj konsumuarit në rajon qafës së mitrës (e ashtuquajtura "formë pykë-defekt").

  Sigurisht, fëmijët duhet të përdorin pacientët "paste fëmija" mishrat e ndjeshëm - edhe paste special "për dhëmbë të ndjeshëm" dhe "të sëmundjes periodontale."

  Një shtesë e mirë për pastas janë elixirs të ndryshme, por ata nuk e zëvendësojnë procedurë brushing.


  A është kjo e dobishme çamçakëz

  Çamçakëz është konsideruar nga shumë dentistë gjë me të vërtetë mirë. Ajo masazhet mishrat dhe ngarkesat periodontale moderuar, përmirësimi i qarkullimit të gjakut. Por furçë dhe pastë dhëmbësh ende të jenë të gëzuar.


  ... Dhe mos harroni për vizita te mjeku!

  Mjeku duhet të marrin pjesë të paktën 1 herë në gjashtë muaj. Ajo është më e lirë dhe pa dhimbje se për problemin e "pjesa më e madhe".

  Mjeku duhet të shqyrtojë me kujdes dhëmbët dhe gojën. Hequr pllakën dentare dhe pllakë. Dërgo rekomandime mbi zgjedhjen e brushave dhe pastë dhëmbësh. Nëse është e nevojshme - lezione të vogla karies shërohet pa pritur komplikime. Unë urdhërojë një vizitë të re në gjashtë muaj.

  Informacion nga artikullin "furçë të dhëmbëve, fije, paste, etj".