Çfarë është cysticercosis


 • Cysticercosis
 • Si funksionon cysticercosis
 • Diagnoza e cysticercosis
 • Si për të trajtuar cysticercosis

 • Cysticercosis

  Cysticercosis - më e zakonshme
  sëmundje parazitare e sistemit nervor qendror. Infeksioni i sistemit nervor derri larvave qendrore shirit
  Shirit solium ndodh përmes marrjes të ushqimit të kontaminuar me vezë
  krimb zorrësh.


  Si funksionon cysticercosis


  Cysticercosis mund të jetë asimptomatike
  ose shkaktojë një ose më shumë sindromave neurologjike, epilepsi,
  hydrocephalus, pash, meningjit kronik basilar (inflamacion të membranave të trurit dhe palcës kurrizore), çmenduri (formë fituar i çmenduri)

  encefaliti (inflamacion i trurit), meningjiti akute kimike. Palca kurrizore dhe retinë
  rrallë preken. Sëmundje është tipike e Meksikës,
  Qendrore dhe Amerika e Jugut, Evropa Lindore, Kina dhe Juglindore
  Azi. Në pacientët me cysticercosis e trurit mund të shenja mungon
  Lezionet zorrëve formë i rritur nga krimbat, dhe në stol nuk mund
  vezë të dukshme apo të vetë parazitet. Eosinophilia (shtimi i eosinophils në gjak) vëzhguar
  rrallë.


  Diagnoza e cysticercosis

  Cysticercosis ne mund të supozojmë nga
  Të dhënat epidemiologjike dhe tomography llogaritur, në të cilat zakonisht shfaqin


  përqëndrohet kalcifikim ose parenkimale cysts të mbushura me lëng.
  Akumulimi i kundërt është në fazën aktive, kur vdekja i larvave
  shkakton inflamacion dhe ënjtje. Cysts Intraventricular mund të shkaktojë
  kërcënuese për jetën hydrocephalus (akumulimi i tepërt i lëngjeve të përfshira në dëmtimit të dhëmbëve të trurit). Në CT scan zakonisht nuk janë të dukshme; më shumë
  informative Imazhe rezonancë magnetike. Diagnoza konfirmohet nëse serum
  tregojnë antitsistitserkovye antitrupa. Për shkak të kërcënimit të reinfection (infeksioni i) në
  pacientët dhe të afërmit e tyre kanë nevojë për të hetuar feçe.


  Si për të trajtuar cysticercosis

 • Praziquantel, 50 mg / kg / ditë gojarisht në 3 doza të ndara për 14 ditë, duke vrarë larvat praktike në fazën e infektimi aktive
 • Albendazole 15 mg / kg / ditë në 3 doza të ndara për 21 ditë dhe më shumë
  efektiv në trajtimin e parenchymatous dhe subarakinoidale
  neyrotsystytserkozu
 • Sipas dëshmisë emëruar analgesics dhe Anticonvulsants
 • Kur neyrotsystytserkozi joaktiv kimioterapia nuk është treguar,
  sepse jetojnë larvat në këtë fazë nuk është. Shenjat e fazës aktive -
  ënjtje dhe akumulimi i kundërt në cysts sipas tomography llogaritur apo rezonanstnoy magnetike të imazhit
 • Indikacionet për heqjen e cysts kufizuara.


  Operacioni zakonisht
  kryer në një diagnozë të dyshimtë, rritje më të shpejtë cysts në
  barkushe i katërt ose nën kërcënimin e herniation. Kur nesoobschayuscheysya
  hydrocephalus shkaktuar nga cysts intraventricular mënyrë efektive
  kirurgji bajpas, e cila kryhet pa hequr cysts.
 • Informacion nga artikullin "Cysticercosis".