Çfarë është abscesi kronike të mushkërive


 • Abscesi kronike të mushkërive
 • Simptomet e abscesit kronike të mushkërive

 • Abscesi kronike të mushkërive

  Lungë
  mushkërive akut - zgavër kufizohet formuar nga purulent
  shkrirja e indeve të mushkërive. Patogjen - mikroorganizmave të ndryshme (zakonisht
  Vetëm Staphylococcus aureus). Karakterizohet nga mbrojtja reduktuar të përgjithshme dhe lokale
  Funksionet e trupit përmes mushkërive dhe goditi bronkiale huaj organeve, mukusit,
  të vjella - ndërsa dehur, pas një konfiskimi vrullshëm apo
  pa ndjenja. Kontribuoni me sëmundje kronike dhe infeksioneve
  (Diabetes, gjaku), shkelja e funksionit të kullimit të bronke,

  Përdorimi i zgjatur i kortikosteroideve, drogës citotoksike dhe imunoshtypes.

  Kronike abscesi mushkërive - një proces i vazhdueshëm i tanishëm qelbëzuese, e cila është rezultat i një abscesit akut.
  Nëse abscesi mushkërive nuk është përfunduar brenda 2 muajve, ai bëhet fazë kronike.

  Arsyet për kalimin e akute të abscesit kronike mund të ndahen në dy grupe:

  Për shkak të veçantive të procesit patologjik:

 • shumë madh, me një diametër prej 6 cm kavitetin në mushkëri
 • Disponueshmëria e sekuestrimit në zgavrën
 • Kushtet e këqija
  kullimit (i ngushtë bronchus dredha-dredha kullues, natyrisht zgavrën
  duke filluar në pjesën e sipërme), lokalizimi i abscesit në lob më të ulët
 • Reagimi i ngadaltë në inflamacion
 • Shkaktohen nga gabimeve në trajtimin e pacientit;


 • më vonë filloi terapi me antibiotikë
 • Doza të vogla të antibiotikëve, antibiotikët përjashtuar florës ndjeshmërisë
 • mosshfrytëzim të duhur meropryya?%
  82 synon përmirësimin e kushteve për kullimin e abscesit
 • përdorimi i pamjaftueshëm i mjeteve juridike tonik

 • Simptomet e abscesit kronike të mushkërive

  Kundruall sfondit të shenjave të përbashkëta të abscese akute dhe kronike, të tilla si:
  takikardi, lëvizjet asimetrike të frymëmarrjes të gjoksit,
  Dobësimi i tingujve të frymëmarrjes, rales përziera me lagështi,
  amforicheskoe marrë frymë me kullimit të mirë të zgavrën e abscesit,
  shtresë e trefishtë e mukusit, mukusit verdhë, shtresa e holluar me ujë dhe pleh organik (në fund).

  Për absces kronike të mushkërive është e karakterizuar nga rëndim periodik të procesit purulent. Në faljen:
  paroxysms e kollë leh, purulent pështymë rritur numrin në
  ndryshojë në pozicionin e trupit mund hemoptysis, lodhje të rënda,
  humbje peshe, rritjen e djersitje.


  Sëmundja shkon në cikle, me acarimin periodike të mprehtë
  ethe, një rritje në një tipike tre-shtresë të mukusit.
  Kohëzgjatja e fazave varet nga funksioni si ruajtura
  kullues bronchus dhe zgavër oporozhnyaemosti abscesi.

  Kursi i zgjatur komplikimet e mundshme, kakeksise,
  bronkoektazise (bronkoektazise lidhje me inflamacion), fibroza

  (Rritja e mbresë ind lidhës), emfizemë
  (Rritja lehtësinë e indeve të mushkërive), hemorragji pulmonare,
  dështim të frymëmarrjes, amiloidosis (depozitat proteina amyloid)
  organet e brendshme, abscesi i trurit, etj

  Ka dy lloje themelore të kursit abscese kronike.

  Lloji i parë. Faza akute është përfunduar shërim klinik
  Pacienti ose përmirësim të dukshëm. Pacienti është lëshuar nga spitali
  Temperatura normale e trupit. Pas kusht shkarkimi mbetjet
  i kënaqshëm, dhe pacienti shpesh fillon të punojë. Megjithatë, për shkak të
  një "periudhë përsëri rrit temperaturën e trupit, rrit
  kollë. Pas 7-12 ditësh abscesi është e zbrazët, temperatura

  trupi ul. Me kalimin e kohës, përkeqësimi dhe të bëhet më i gjatë
  të shpeshta. Fenomen purulent zhvilluar bronkit, rritjen dehje
  dhe të lidhura ndryshimet degjenerative në organet.

  Lloji i dytë. Periudha akut pa të rënda shkon në faljen
  fazë kronike. Sëmundja shfaqet me ethe plot tension.
  Pacientët lëshojnë një sasi të madhe të purulent pështymë, delyascheysya në
  duke qëndruar në tri shtresa. Fast-paced dhe në rritje formë të rëndë
  dehje, që çon në lodhje të përgjithshme dhe degjenerimit të parenkimale
  autoritetet. Shpesh ky lloj i sëmundjes ndodh në
  abscese të shumta të mushkërive. Pacientët sy të veçantë: ato janë të zbehtë,

  Lëkure ngjyrë prej dheu, membranat mukoze cyanotic, atje
  Personat e puffiness shfaqen ënjtje të këmbëve dhe belit të lidhura
  mangësi proteina dhe funksion të dëmtuar renal. Shpejtësi në rritje
  sëmundje pulmonare të zemrës nga të cilat pacientët vdesin.

  Në absces kronike mund të zhvillojnë të njëjtat komplikacione që janë të natyrshme në periudhën akute të sëmundjes.

  Informacion nga artikullin "abscesi kronike të mushkërive."