Çfarë është sëmundja LymeTick-përballohen Borreliosis, ose sëmundje Lyme - një sëmundje infektive e transmetuar nga rriqrat.


Patogjen Borreliosis

Agjent shkaktar i sëmundjes Lyme - një lloj i Borel (Borrelia burgdorferi), të familjes Spirochetaceae. Kjo - vetëm lloj Borrell, të rrezikshme për njerëzit dhe shpërndarë gjerësisht në zonën e klimës butë.

Në të infektuar me sëmundje Lyme pas kafshimit shënoni mund të jetë në pyje Leningrad, Tver, Yaroslavl, Kostroma, Kaliningrad, permanent, rajone Tyumen. Në Uralet, Siberia Perëndimore dhe Lindja e Largët ticks që bartin Borreliosis, gjetur në kullota. Në varësi të sezonit, gjasat e sëmundjes pas kafshimit shënoni ndryshon 5-90%.


Si është infeksion

Infeksioni ndodh kur kafshuar nga rriqrat e infektuar. Borrell shënoni pështymë merr në lëkurë për disa ditë dhe të shumohen, dhe pastaj ata u përhap në zonat e tjera të organeve të lëkurës dhe të brendshme (zemrës, trurit, joints, etj). Borell për një kohë të gjatë (vjet) mund të ruhen në trup, duke shkaktuar vonuar fillim, sëmundje kronike ose borelliozom kthimi pas shërimit të dukshme.


Si fillon sëmundje

Nga kafshimit deri në shfaqjen e simptomave të para është 2 deri 30 ditë, mesatarisht - 2 javë. Një tipar karakteristik i fillimit të sëmundjes në 70% të rasteve janë skuqje në vendin e kafshimit.


Një njollë e kuqe është rritur gradualisht, duke arritur 1-10 cm në diametër, ndonjëherë deri në 60 cm apo më shumë. Forma spote rrumbullakët ose ovale, rrallë e gabuar. Buzë e jashtme e më e kuqe përflakur të lëkurës, më ngriti lart lëkurë.

Me kalimin e kohës, pjesa qendrore e vend bëhet ngjyrë të zbehtë ose kaltërosh, duke krijuar një unazë formë. Në vendin e kafshimit shënoni në vend të qendrës, ju mund të shihni kore së pari, pastaj plagë Rumen. Vazhdon njollë paperpunuar për 2-3 javë, pastaj zhduket. Pas 1-1,5 muaj zhvillojnë shenja të sistemit nervor, zemrës dhe të nyjave.


Njohin sëmundje

Suksesi i madh duhet të konsiderohet një diagnozë të sëmundjes Lyme në manifestimet lëkurore fazë.

Për fat të keq, sëmundja shpesh dyshuari në gjendje shumë të vonë, kur plotësisht operacionale zbuluar lezione të organeve të brendshme. Të konfirmuar diagnozën e Borreliosis duke përdorur testin e veçantë e gjakut. Këto studime janë kryer në laboratorët e specializuara në spitalet infektive.


Ku pacientët trajtohen borrelyozom

Trajtimi i sëmundjes Lyme është kryer në të Sëmundjeve Infektive të Spitalit, ku kryesisht i kryer terapi për qëllim shkatërrimin Borell. Pa këtë trajtim sëmundja përparon, bëhet kurs kronik, dhe në disa raste të çon në aftësinë e kufizuar. Dhenve nën mbikëqyrje mjekësore për 2 vjet dhe shqyrtohet pas 3, 6, 12 muaj dhe 2 vjet.Nëse ju shënoni kafshon nesërmen duhet të jetë në spitalin infektiv me mite të largët për ekzaminimin e tij për Borel. Në mënyrë për të parandaluar sëmundje Lyme pasi u kafshuar nga një mite infektuar rekomandoj duke marrë doxycycline 1 tabletë (0,1 g), 2 herë në ditë për 5 ditë (fëmijët nën 12 nuk janë të caktuar). Megjithatë, para se të marrë një antibiotik duhet të konsultoheni me një mjek - një contraindications drogës! Në Moskë, Instituti i Reumatologjisë, grup i posaçëm pune për të studiuar sëmundje Lyme.

Informacion nga artikullin "Borreliosis Tick-përballohen (sëmundjes Lyme)"