Çfarë kinbeka sëmundje


 • Sëmundjeve Kinbeka
 • Simptomat Kinbeka
 • Diagnoza e sëmundjes Kinbeka
 • Trajtimi i sëmundjes Kinbeka

 • Sëmundjeve Kinbeka
  Kur punon me tension të ekstremiteteve të sipërme, veçanërisht ngarkesës në rajonin e kyçit të dorës të përbashkët në eshtra deje dore mund të zhvillohet i parregullt. Kjo është për shkak të veçantive të vendndodhjes së saj anatomike, ajo është në qendër të kockave dore ndodhet në mes dore holovchatoy dhe rreze, dhe kështu më shumë se të tjerët gjatë ushtrimit nënshtrohen ndikimit mekanike. Sëmundja zhvillohet gradualisht dhe ndodh më shpesh në prerje, obrubschiki, drifters, marangozë, MOTORS, vinç, mund të ndodhë në punëtorët në profesione të tjera.  Si një rezultat i indeve të vazhdueshëm mikrotravmatyzatsiya zhvillon çrregullime të qarkullimit të pjesshme ose të plota sipërfaqe prej kockave me shfaqjen e hemoragji të vogla ndikohen, duke rezultuar në eshtra të thyer dhe të pushtetit vjen rezorbimit pjesshme, dmth rezorbimit (kockave humbet minerale dhe elementët që i japin asaj forcë gjurmë, veçanërisht kalcium dhe fosfor). Me ngarkesë të vazhdueshme profesionale apo kur është e rritjen e tij të përsëritura, megjithëse lehtë, lëndim indeve të buta që çon në humbjen e periosteum, kërc dhe thyerje të kockave kufirit. E gjithë kjo krijon kushte për zhvillimin e subchondral pa mikrobe (dmth subperiosteal) nekrozë fokale kockave semilunar, duke çuar në shpërbërjen e saj në elemente të veçanta (fragmentimit) dhe pastaj të splyuschyvanyyu.  Forma e kockave me ndryshimet. Një rol në paraqitjen e kësaj sëmundjeje janë lëndime të lehta në përputhje që kontribuojnë në shfaqjen thyerje intraosseous. Në të ardhmen, në varësi të vazhdimit të ushtrimit të procesit patologjik rajon kocka bëhet më e theksuar, duke çuar në formimin e deformimit shtypje dhe thyerje të kockave.

  Simptomat Kinbeka

  Sëmundja karakterizohet nga një zhvillim gradual dhe të ngadalshëm dhe natyrisht gjatë. Simptomat e kësaj sëmundje është mjaft i veçantë. Fillimisht, dhemb dhimbje, duke tërhequr karakterin në dore, më keq gjatë ose pas operacionit.

  Pas disa muajsh, nganjëherë një vit në dore ënjtje duket. Në punë në tension normal të muskujve, shok apo lëvizje ndodh përsëritjen e dhimbjes me paraqitjen e ënjtje në pjesën e prapme dore. Megjithatë, të gjitha efektet zhduken krahun dikur ndalesa pune ngarkesës. Përsëritje ardhmja e dhimbje në dore rishfaqet me kusht të vazhdojë. Lëvizja në të përbashkët të bëhet më i kufizuar dhe i dhimbshëm. Duke klikuar në zonën e projeksionit semilunar kockave mjaft të dhimbshme.

  Në raste të rënda, nuk është një simptomë Finstereru; dora compression në një grusht dhe kreu III-metacarpal kockave është i skuqur me kokat ngjitur II-IV-t dhe eshtra metacarpal dhe, jo tmerrshëm mbi ta, siç vërejti normal.

  br /

  Dhimbje Sharp është i fshehur në kokë dhe boshtin e kockave mesme metacarpal, veçanërisht në duart e compression në grushta. Këto efekte të kufizojnë funksionin e dorës, veçanërisht në sëmundje të gjatë rrjedhin. Kjo lëvizshmëri të kufizuar vërejtur palme, abuzimin dhe ladonnoho lakimi përsëri nga duart.

  Më tej, në rastet e sëmundjes së avancuar mund të zhvillojë atrofi të muskujve nga parakrah pasivitet, ku rënia e vërejtur në masë të muskujve dhe ulur fuqinë e muskujve.

  Diagnoza e sëmundjes Kinbeka

  Diagnoza është radiografi jetik.

  Në fazat e hershme të sëmundjes vërejtur në X-ray strukturore ndryshim foto kockë semilunar: hija e saj të bëhet më intensive në krahasim me hijen e eshtrave fqinje të dore.

  Më tej përcaktohet radiographically nga deformimi i saj, rrafshim përgjatë boshtit gjatësor dhe shkurtimin gjithë. Konturet e kockave të pabarabartë; zonat e përcaktuara në qendër të iluminizmit, të cilat korrespondojnë me zonat e resorption kockave. Shpesh shënuar hapësirë ​​të përbashkët ngushtimi si një manifestim i inflamacion jospecifik në hapësirën e përbashkët dhe efektet e osteoarthritis shtrembërues.

  Trajtimi i sëmundjes Kinbeka

  I zgjatur imobilizimi - imponuar fashë rrethore suva në zonën e kyçit të dorës përbashkët për bllokadën deri në 1 muaj novokaina, baltë, parafine, banja sulfide hidrogjen.

  Trajtimi kirurgjik (scraping masave nekrotike prerje e eshtrave të prekura) nuk është gjithmonë efektive.

  Shërim të plotë dhe të rivendosur funksion Dore e rrallë.

  Informacion nga artikullin "osteonecrosis pa mikrobe."