Çfarë është sinusit


 • Arsyet frontita
 • Si është e sinusit
 • Diagnoza dhe trajtimi frontita

 • Sinusit - një inflamacion i sinus frontal. Sëmundja mund të jetë i njëanshëm ose i dyanshëm, i shoqëruar nga lezione të tjera të sinuseve paranazale.

  Sëmundja mund të zhvillohet në çdo moshë.


  Arsyet frontita

  Sinusit mund të ndodhë si një komplikacion i rinitit akut, gripit, fruthit, fruth i keq dhe sëmundjeve të tjera infektive.


  Si është e sinusit

  Sinusit është dukshëm më e vështirë se inflamacion tjetër të sinuseve paranazale.

  Pacientët shqetësuar për dhimbje në ballin, sidomos në mëngjes, shkelje e frymëmarrjes hundës dhe përzgjedhjen e pjesës së duhur të hundës.

  Dhimbja është shpesh e padurueshme. Në raste të rënda - dhimbje sy, fotofobi dhe ndjenjë të reduktuar të nuhaturit. Dhimbje koke subsides pas zbrazjes sinus dhe përditësuar si vështirësi daljeve. Gripi i mprehtë sinusit temperatura e trupit rritet, nganjëherë ndryshuar ngjyrën e lëkurës mbi sinuseve janë të shënuara ënjtje dhe ënjtje në ballin dhe qepallë e sipërme.


  Diagnoza dhe trajtimi frontita

  Nëse dyshoni sinusit duhet t'i referohet otolaringolog. Metodat kryesore të hetimit në sinusit është radiografi sinus, dyafanoskopyya.

  Mjekimi i sinusit akut konservator. Shkarkimi Dalja nga vajosje sinus është dhënë nga mukozën e hundës zgjidhje e mesme pasazh naftizina ose zgjidhje 0,2% halazolyna.


  Këto zgjidhje mund të aplikohet në formën e bie hundë. Në ditët e para të sëmundjes janë të rekomanduar pjesën tjetër krevat, futje aspirinë, antibiotikët inhalimi aerosol, fizioterapie (llambë ngrohje të lehta blu solux, UHF-terapi). Në raste të rënda treguar antibiotikë intramuskular.

  Trajtim kronik front fillon me metodat konservative në rast të dështimit të përdorimit të kirurgjisë.

  Informacion nga neni "sinusit".