Çfarë tryhotsefaloz


 • Tryhotsefaloz
 • Si është sëmundje
 • Si për të trajtuar tryhotsefaloz

 • Tryhotsefaloz

  Tryhotsefaloz - helmintiasis (nematodosis), semundja parazitare, ndodhin me lezione te traktit gastrointestinal.

  Patogjen - krimb rrumbullakët trichiura (nematode) Trichuris (Trichocephalus trichiurus)
  Përpara
  i piliform nematod (kështu titullin e nematod -
  whipworm), fund e pasme është thickened. Mashkull 30-45 mm i gjatë, bisht
  Pjesa spirale lakuar, ajo është zorrët. Gjatësia femër
  35-55 mm bisht fund vendosur pak, ka zorrët dhe
  mitër. Life - 5 vjet.

  Vezë ngjyrë të verdhë-kafe,
  kujton limoni bllokimet transparent dhe pangjyrë në polet;
  Madhësia 47-52 × 22-23 m; dribnozernyste përmbajtja, i mbuluar
  multilayer shell qetë.

  Përfundimtar
  presë dhe burim i infeksionit - njerëz. Shtegu i infeksionit -
  fekal-orale (mekanizëm penetrimi i patogjen zorrëve në gojën e pacientit trupi i një personi tjetër). Sëmundja është përhapur në vendet me
  i ngrohtë dhe i lagësht klimës, veçanërisht në tropik (80% e të gjitha rasteve).
  Incidenca në botë -. 1 miliard Rastet. Më shpesh
  tryhotsefaloz vërejtur në përdorimin e produkteve bujqësore
  rritur në fushat e shkeljes së dekontaminimin e tokës.  Parazit whipworm në cecum dhe shtojcë në
  masiv infektuar (numri i individëve është 3.000 ose më shumë) - të gjithë
  zorrës së trashë në anus. Të rriturit janë të fiksuara në mur
  zorrës së trashë, që hyn në thellësi për fundin e tij të hollë përpara, prapanicë varur trupi
  në lumen të zorrëve.

  Nxjerr në pah të Përditshëm 3.000-10.000 vezë femra. Nga
  feçe vezë papjekur bien në tokë, ku lagështia e 70-90% dhe
  Temperatura 15-35S ata i nënshtrohen qelbëzim dhe larvat janë formuar me stiletopodobnoe
  Arsimi në fund para. Varësisht nga koha e temperaturës
  pjekuria merr 2 javë për 3-4 muaj, vezët mund të ruhen në tokë

  1-2 vjet. Vezë, të cilat hynë në zorrë e njeriut, larvat lë infektuar zbatohen në Villi e mukozës së zorrëve të vogla,
  ku janë brenda 3-10 ditësh. Pastaj ngadalë larvat migrojnë përmes
  zorrë në dy pika të verbër dhe rritëse. Këtu
  uprovadyvshys në rreshtim, ata janë konvertuar për 1-3 muaj në
  worms pjekur dhe të fillojnë për të hedhur vezë. Feçe më të fundit
  në tokë, ku në kushte të favorshme në 2-4 javë
  për të zhvilluar fazat pushtuese.


  Si është sëmundje

  Në shumicën e rasteve (me një infeksion të vogël) sëmundje është asimptomatike.


  Simptomat
  (Me një numër të madh të parazitëve): dhimbje të barkut, rritje
  lodhje, humbje e oreksit, rritja jargëzim, kapsllëk
  (Ndonjëherë chereduemye me diarre), anemi hypo- ose Normochromal. Në vende vile parazitëve formuar infiltrimit dhe erozion. Në rajonet tropikale me dyndjet intensive kini parasysh rastet hemokolita (kolit akute të përzier me gjak në jashtëqitjen) në fëmijët dhe gratë me prolapsi të rektumit.

  Metoda e hulumtimit - zbulimi i vezëve parazitare në feçe.


  Si për të trajtuar tryhotsefaloz

 • Mebendazole 100 mg 2 g / ditë për 3 ditë. Nëse është e nevojshme, të përsëritur në intervale prej 1-1,5 muaj.

 • Kur contraindications për mebendazole - oksigjen (oksigjen të hyjnë në zorrë përmes një tub).
 • Informacion nga artikullin "Tryhotsefaloz."