Çfarë është trichomoniasis


 • Si funksionon Trichomoniasis?
 • Cilat janë ndërlikimet e kësaj sëmundjeje?
 • Si për të trajtuar Trichomoniasis?
 • Si për të shmangur infeksionin?

 • Si funksionon Trichomoniasis?

  Periudha e inkubacionit mund të shkojnë nga 2 ditë deri në 2 muaj, në kontabilitetin mesatare për rreth 10 ditë.
  Sëmundja fillon me një kruarje karakteristike në penis glans gjatë urinimit. Një kruajtje pak më vonë vlen për të gjithë uretrës, nuk janë të pakta të bardha ose gri shkarkesë shkumëzuar nga uretrës, shpesh në formën e rënies transparent të mëngjesit. Në spermës me vija të gjakut mund të shfaqet (gemospermiya).

  Simptomat në gratë - kruajtje dhe djegie në vaginë, vulvë; lëngshme të rëndë, shpesh i lehtë, e bardhë të verdhë, shpesh përzier me gjak dhe erë; dhimbje barku në rajon mesit, urinimit, raportit seksual, ndonjëherë shumë e rëndë që marrëdhënia është e pamundur.


  Cilat janë ndërlikimet e kësaj sëmundjeje?

  Patrajtuara 3-4 javë të gjitha simptomat zhduken dhe sëmundja bëhet kronike. Në këtë rast pacienti rregullisht lindin përkeqësim të lidhur me një stuhi të seksit, alkoolit, etj Përveç kësaj, infeksion Trichomonas shpejt "merr" të prostatës dhe fshikëzat seminale, duke shkaktuar zhvillimin e prostatitis kronike dhe vezikulita. Gjithashtu infeksion Trichomonas mund të shkaktojë epididimoorhyt kronike, që shpesh çon në varfëri.

  Trichomoniasis mund të kontribuojnë në inflamacion të fshikëzës dhe veshkat. Përveç kësaj, për trichomoniasis, formimin e erozionit dhe ulcerat organet gjenitale, veçanërisht mbi kokën e penisit dhe prepucit.


  Uzhenschin me lezionet e mitrës mund të përjetojnë gjakderdhje të zgjatur.


  Si për të trajtuar Trichomoniasis?

  Diagnoza e trichomoniasis nuk paraqet shumë vështirësi. Për zbulimin e metodave Trichomonas ndryshme - strisho nga uretrës, u ul në media lëndë ushqyese, etj

  Trajtimi duhet të ketë kryer të gjithë partnerët pavarësisht rezultateve laboratorike. Trajtimit drogë antibacterial është një mesatare prej 10 ditësh. Pas përfundimit të saj, tregon injektimin e medikamenteve në uretrës. Në kohën e trajtimit duhet të refuzojë marrëdhëniet seksuale dhe të ndjekin një dietë që përjashton pranimit të skuqura, të kripura, ushqimet pikante dhe alkool.

  Ne fund te trajtimit dhe dy herë në intervale prej 1 muaji i kryer rishikimin microflora urogjenital.


  Si për të shmangur infeksionin?

  Parandalimi është i thjeshtë seksi pajtueshmërisë higjienë:

 • Partner i përhershëm që ju besoni.
 • Marrëdhëniet Disclaimer rastit seksuale ose përdorni një prezervativ. (Por mos harroni se një prezervativ -. Efektiv por jo 100% e mjeteve të parandalimit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme)
 • Në dyshimin më të vogël të infektimit të konsultoheni me një urolog.
 • Informacion nga artikullin "Trichomoniasis".