Çfarë është çrregullim ankthi


 • Çrregullim Ankthi

 • Ankthi - është jashtëzakonisht
  ndjenjë të pakëndshme. Ndonjëherë një person fillon të ndjehen të pashpjegueshme
  panik. Kjo mund të jetë prania e një personi në
  Arsyeja e pashpjegueshme ju shkakton ankth. Ky eksitim trimëritë
  ju oschuschaemoe në një vend. Ndonjëherë një person është ndjenjë
  paniku ankthi, ndonëse ngjarjet që i dha të rritet në këtë ankth,
  shkuar me kohë.


  Çrregullim Ankthi

  Kjo ndjenjë i pandërprerë
  tensioni, ankthi, frika. Nëse një person gjithmonë ndjen
  Frika e ekzagjeruar apo të pabaza, ajo mund të quhet mendor
  çrregullim.

  Çrregullime mendore mund të shkaktojnë djersitje, dridhje, gulçim, palpitations, tension të lartë të gjakut.

  Çfarë mund t'i atribuohet në çrregullime të ankthit:

 • phobias,
 • çrregullime në ushqim,
 • çrregullim obsesiv-kompulsiv
 • çrregullim post-traumatik stres.
 • Forma më e zakonshme e çrregullimeve të ankthit - phobias.
  Sigurisht, të gjithë janë të frikësuar nga diçka. Por sa kohë që ajo
  nuk kanë frikë të ndërhyjnë me jetën normale, kjo nuk është një fobi.
  Fobi fillon kur një person fillon të sillet me një sy për
  Frika sojë. Ai bën diçka vetëm nëse ajo nuk kërcënon thelbin
  ose fenomen, të cilin ai ka frikë. Më të zakonshme janë
  Frika si frika e lartësisë (frika nga lartësitë), claustrophobia (frika e mbyllur
  hapësirë), agoraphobia (frika nga të qenit jashtë shtëpisë së tij).


  Anoreksi. Kjo frikë
  blej peshë. Shpesh ky çrregullim ndodh në
  Gratë, vajzat e sidomos të rinj. Ata t'i përmbahen në mënyrë rreptësisht
  dietë ai bëhet i papajtueshëm me jetën. Diagnozë
  Anoreksi është arritur kur një person humbet më shumë se 15% e saj
  peshë fillestar.

  Bulimia.
  Njeriu ha tepër, duke u përpjekur të mbyt nga alarmin. Pastaj ajo merr
  laksativ apo shkaktojë të vjella. Bulimia më e zakonshme
  Femrat 17-22 vjet.


  Obsessii - një lloj makthi. Këto përfshijnë obsessions, kujtime. Obsessii shpesh shkaktojnë kompulsyya - maniakal veprime. Kompulsyya mund të shfaqet si

  Veprimet e izoluara pandreqshëm - të tilla si namarschivanie ballin,
  Buzët shuplaka. Ndonjëherë ata bërë pjesë e një kompleksi ritual
  Ceremonia ose kur një person ndihet i detyruar të bëjë një seri të
  çdo veprim apo lëvizje.

  Çrregullim të stresit post-traumatik është diagnostikuar kur një person ka në të kaluarën është një goditje serioze apo trauma psikologjike.
  Njeriu vazhdimisht mbi dhe relives ngjarje tij travmyrovavshee.
  Simptomet e PTSD janë ëndrrat e ngjarjes, ankthi,
  faji është i vështirë për t'u përqëndruar, i tepruar
  Dyshimi dhe reagimi i dhunshëm në situata të kujton traumës.


  Kjo është karakteristikë e mbijetuar një fatkeqësi natyrore, terrorist
  vepron pëson burgosi ​​veprim ushtarak, torturat dhe abuzimet.

  Për shembull, në SHBA, sipas statistikave,
  12 milionë gra pëson çrregullime të stresit post-traumatik, shkaku i të cilave ishte
  dhunë fizike apo seksuale.

  Sigurisht, të gjitha këto raste kërkojnë
  specialist ndërhyrje. Vetë-mjekim është i papërshtatshëm dhe i rrezikshëm. Megjithatë
  Mjekët ende kujton e disa teknikave të mbështetjes mendore
  shëndetësor, të cilat njerëzit mund të ndihmojnë veten e tyre dhe për të mbështetur e tyre
  trajtim sjellje kryer nga një specialist.

  Ndër këto rekomandime përfshijnë,

  për shembull, puna e pasion apo hobi, kujdesin për
  të tjerët, të përqëndrohet në aspektet pozitive të jetës së tyre,
  planifikimin aftësinë e tyre të ardhshëm për të parë në situatën me humor.

  Mbani në mend atë jo
  pilula recetë dhe nuk do të bëjë gjënë më të rëndësishme: të ndryshojë e saj
  mikroklimë e brendshme.

  Informacion nga neni "çrregullime ankthi" të.