Çfarë tenyarynhoz


 • Infeksion shirit viçi
 • Si është tenyarynhoz
 • Trajtimi dhe parandalimi i infeksionit shirit viçi

 • Infeksion shirit viçi


  Mish shirit infeksion - helmintiasis (tsestodozy), sëmundje parazitare që ndodh me reagimin toksike-alergjik dhe mostretje (çrregullim pischevarieniya).

  Patogjene - tapeworms (cestodes)
  Taeniarhyn-chussaginatus, shirit saginata (shirit gjedhit, shirit gjedhit, shirit i paarmatosur) dhe Taeniarhynchus confusum.

  I rritur
  parazitëve individuale në zorrë e vogël. Gjatësia e tyre është 5,7 m apo më shumë.
  Koka (skoleks) pajiset me 4 suckers. Trupi i krimbave përmban deri në 2000
  Segmente (prohlottyd), secili që përmban deri në 150,000 vezë.

  Vezë
  rrumbullakuar, me një cipë të hollë dhe transparente, çdo embrion që përmban
  (Hexacanth), i rrethuar nga dy-verdhë kryq hulli
  shell. Segmentet fund janë shkatërruar ose në mënyrë aktive zvarritem nëpër
  anus. Vezë Bold nga feces të çon në masive
  mbjellëse përfshijnë blegtoral, kullosë dhe foragjere.

  Sëmundje
  përhapur në Afrikë (veçanërisht Qendrore) dhe vendet aziatike
  në Ballkan. Në sporadike raste (të rralla) të regjistruara kudo. Nga
  ushqim të kontaminuar vezë të hyjë në trupin e bagëtisë,
  grumbullohen në muskuj dhe të kthehet në larvave (finlandezët apo tsistitserka).  rajonet polare tsistitserka (faza e larvave të tapeworms) parazitet në tru Veriore
  dre. Njeriu shpesh infektohet duke ngrënë të papërpunuara ose
  Finlandezët trajtohen në mënyrë jo të infektuar (worms puzyrchitymi) viçi (barbecue, mbushje). Në
  Zorrë e vogël shtrembëruar kokën e finlandezëve dhe bashkangjitur
  mur. Pas 3 muajsh formuar një krimb të pjekur.


  Si është tenyarynhoz

  I rritur
  parazitëve individuale në zorrë e vogël. Gjatësia e tyre është 5,7 m apo më shumë.
  Koka (skoleks) pajiset me 4 suckers. Trupi i krimbave përmban deri në 2000
  Segmente (prohlottyd), secili që përmban deri në 150,000 vezë.

  Vezë
  rrumbullakuar, me një cipë të hollë dhe transparente, çdo embrion që përmban
  (Hexacanth), i rrethuar nga dy-verdhë kryq hulli
  shell. Segmentet fund janë shkatërruar ose në mënyrë aktive zvarritem nëpër
  anus. Vezë Bold nga feces të çon në masive
  mbjellëse përfshijnë blegtoral, kullosë dhe foragjere.

  Diarresë
  Simptoma (simptomat e traktit gastro-intestinale), të përzier, rumbling në bark, bloating, dhimbje të përhershme
  dhimbje barku, diarre, oreks, dhe dobësi e përgjithshme. Në
  pacientët debilitated vërejtur simptome neurologjike (dhimbje koke,
  marramendje, i dobët, pagjumësi, konfiskimet).

  Leukopenia gjak shënim i vogël (reduktimin e numrit të leukociteve në gjak), eosinophilia (rritja e numrit të eozinofileve në gjak), anemi ndonjëherë moderuar.

  Metodat

  Zbulimi në prohlottyd stol dhe, rrallë, skoleksa.
  Mikroskopi
  me shirit ngjitës celofan. Shirit anë ngjitës presion për
  lëkurë zonë perianale, të vendosur në një rrëshqitje qelqi dhe ekzaminohen për
  Prania e vezëve që po ktheheshin nga kjo prohlottyd shkatërruar.


  Trajtimi dhe parandalimi i infeksionit shirit viçi

  Përgatitje
  zgjedhje - phenasalum 2 g (grimcuar tërësisht në 1/4 filxhan ujë të ngrohtë)
  një herë në mëngjes në një stomak bosh ose gjatë natës 3-4 orë pas një darkë të lehta.


  10-15 minuta para gëlltitje jap 1,2 g të bikarbonat natriumi.
  Alternative drogës - praziquantel në 2,5-10 mg / kg një herë brenda.

  Parandalimi:

 • Identifikimi i pacientëve dhe monitoruar ato për 6 muaj pas trajtimit
 • Inspektimi sanitar i bagëtive të mishit
 • Gatim i plotë i mishit.
 • Informacion nga artikullin "infektimit viçi shirit."