Çfarë është vetëvrasje


 • Vetëvrasje
 • Shkaqet e vetëvrasjes

 • Vetëvrasje
  Laik nganjëherë duket se
  vetëvrasje - një komplot i romanit, diçka joreale, e pamundur,
  shpikur. Dhe ai është i befasuar kur ai mëson se vetëm të dhënat e
  statistikat zyrtare, e cila në këtë pikë është i çalë në të dy këmbët,
  çdo vit në qytetet e mëdha, numri i njerëzve që kanë kryer vetëvrasje si
  të paktën dy herë më shumë se ata që u vranë në trafikun rrugor
  aventurat.

  Çfarë është vetëvrasje (vetëvrasje), shumica prej nesh e di vetëm
  thashethemet. Pjesa më e madhe janë të bindur se problemi i vetëvrasjes
  - Problemi është i papërfillshëm. Le të përpiqen të kuptoj atë. Përfunduar
  vetëvrasje (p.sh. kur një person vdes si pasojë e vetëvrasjes) -

  Kjo është vetëm maja e ajsbergut, tenton vetëvrasje 10-20 herë më shumë
  numri i njerëzve të cilët mendojnë për vetëvrasje si një mënyrë për të zgjidhur e tyre
  probleme edhe më shumë - të paktën 100 herë.

  Përveç kësaj, çdo vetëvrasje lë gjallë (mesatar) tetë
  Njeri të dashurit, miqtë dhe të afërmit për të cilat veprimi i tij
  - Kjo është një dramë e vërtetë emocional.

  Besohet se jeta vetëvrasje përfundojnë sëmurë mendor - është
  gabim i madh. Në fakt, numri i vetëvrasjeve nuk është
  kalojë 15-20%, dmth 85-80% e njerëzve ishin "normale", edhe pse
  në një gjendje krize emocionale ose depresioni.

  Disa besojnë se vetëvrasje - një shenjë e dobësisë.  Mendime mbi
  vetëvrasje - është një nga simptomat e depresionit, kështu që për të thënë,
  vetëvrasje - njeri gjë e lehtë, kjo është si ajo pohojnë se
  të jetë i durueshëm me grip - një zhgënjim i tmerrshëm.

  Besohet se nëse një njeri flet për vetëvrasje, ai kishte kjo
  jo. Shumë shpesh vetëvrasës potencial, në një mënyrë ose
  ndryshe, shprehu planet e tyre. Pastaj të afërmit dhe miqtë vuajnë
  keqardhje, nuk gjurmohen, nedohledily nuk dëgjojnë ...

  Shkaqet e vetëvrasjes
  Life - stresi vetë,
  pothuajse të gjithë është i bindur për këtë nga përvoja, me përvojë shumë
  ndjenja e shpresës të shkaktuara nga paaftësia për të kapërcyer barrën

  grumbulluar në rrethanat e tij.

  Këto rrethana mund të ngecur familjen
  marrëdhëniet (me burrin e saj, prindërit, fëmijët), vështirësitë me
  punë, karrierë dhe kështu me radhë n, në disa raste -.. një problem i strehimit, nganjëherë
  - Varësia (fillimi dhe duke përfunduar i një droge dashurie apo
  alkool) në fund sëmundjet trupore, problemet seksuale dhe
  etj


  Kur një person është përballur me vështirësi dhe pengesa, siç është, natyrisht,
  përpiqen për të zgjidhur ato. Por nëse të gjitha përpjekjet e tij janë të kota, që
  pastaj? Atëherë ai nuk bëri asnjë përpjekje për të shpëtuar nga problemet, të lënë të lojës.
  Mënyra më e lehtë për të menduar se është vetëvrasje.  Por mendoj se për: atëherë unë duket për të zgjidhur problemin, por unë nuk mund
  Unë të marrë rezultatin e saktë sepse ajo është thjesht nuk ka
  Merre! Run larg nga problemi, marrë nga shtypi mund vetëm
  pereoriyentuvavshys gjetkë. Por kjo është e tërë dhe pengesë
  Forcat si një njeri i trazuar tashmë atje.

  Depresioni - gjendje dhimbje që karakterizohet nga humbja e vetëm
  një forcë, një ndjenjë se asgjë nuk mund të ndryshojë ndjenjë se jeta nuk është e
  ishte i suksesshëm dhe i denjë vetëm të përfundojë në më të shkurtër
  kohë. Shërojnë këtë depresion, dhe opinion mbi jetën do të ndryshojë në mënyrë dramatike.

  Por është kaq e vështirë të dini se çfarë mendimet tuaja - kjo nuk është e vërteta jote, dhe tuaj

  mashtruese, ju imponojë sëmundje. Dhe kështu që një person është në
  një rreth vicioz: në njërën anë, jetën me problemet e saj, nga ana tjetër
  me kusht e tij të dhimbshme ku pafuqi
  të përziera me idenë e pakuptimësisë të ekzistencës.

  Njeriu kapur në këtë ferr, në të vërtetë përpjekje e fundit
  duke u përpjekur për të luftuar për jetën e tyre dhe shpesh tregon kurajon e vërtetë
  në kundërshtim me depresionin e tij dhe impotencë. Por,
  Për fat të keq, forcat nuk janë të barabarta, dhe shpesh tregtohen kundër shumë
  ky njeri.

  Ka ankth, u rrit presioni i brendshëm, dhe në kulmin e
  dhimbje ai bën aktin më qesharake në jetën e tyre -

  vetëvrasje.

  Pra, çfarë janë me të vërtetë nuk ka pikë - kështu që është një vetëvrasje, jeta
  thonë se kjo nuk ka. Nëse dikush thotë, kjo nuk është ajo
  thotë ajo tsarstvuyuschaya dhe depresionin.
  Informacion nga artikullin "vetëvrasje dhe depresioni."