Çfarë strongyloidosis


 • Strongyloidosis
 • Si është strongyloidosis
 • Trajtimi dhe parandalimi stronhyloydoza

 • Strongyloidosis

  Strongyloidosis - helmintiasis (nematodosis), semundja parazitare, ndodhin me lezione te traktit gastrointestinal dhe reaksioneve alergjike.

  Patogjen - krimb i vogël si fije e rrumbullakët (nematode)
  Strongyloides stercoralis
  (Zorrëve Uhrytsa). Mashkull 0,7 mm në gjatësi, femër - 2,2 mm. Vezë janë ovale,
  transparent, madhësia 5/3 × 3 m. Cikli i jetës ndodh me ndryshimin
  dhe brezat pa-parazit. Gjatë uhritsy migrimit
  arrijnë pjekurinë seksuale; Fekondimi femër ndodh në mushkëri.
  Individët seksualisht të pjekur të parazitëve në mukozën e zorrëve (zakonisht

  Gjëndra liberkyunovyh në duodenum),
  infeksion masiv Depërtimi i mundshëm i mukozës
  pjesë pilorike të stomakut, zorrëve të vogla dhe të mëdha, bile dhe
  gypit pankreatik. Me pritje në vezë gut jashtë
  rabditovidnye (jo-invazive) larvat deri në 300-400 mikronë ndarë
  me feces. Në kushte të pafavorshme në 1-4 ditët e larvave
  zhvillimin fylyaryevydnuyu formë (i infektuar), dhe në të favorshme - në
  të rriturit, në gjendje të japin rritje të një rabditovidnyh gjeneratës kështu
  fylyaryevydnuyu dhe larvat.

  Sëmundje
  përhapur. Shumica e rasteve të regjistruara në
  vendet tropikale.


  Në vendet me klimë të butë me rrezik më të madh
  janë minierat dhe tunele me një klimë të ngrohtë dhe të lagësht. Burim
  infeksion - një njeri i sëmurë. Rruga kryesore e transmetimit - fekal-orale
  dhe kontakt.  Si është strongyloidosis  karakteristikë e fazave të hershme të lezioneve alergjike të lëkurës dhe kancerit të mushkërive, në
  vonë dominuan nga lezione te traktit gastrointestinal. Në të shikuar të vogël asimptomatike e infektuar (30% e të gjithë pacientëve). Emigrojnë larvat në
  trup shkakton ethe, papular nxituar (të vogël
  papules banesë, nodules), kruarje, urtikarie dhe ënjtje.

  Faza e zorrëve shoqëruar nga dhimbje të barkut

  Intensiteti i ndryshëm (në raste të rënda - dhimbje të forta nga heqja
  ethe, anemi, kakeksise (lodhje)), të përzier, të vjella, diarre me
  mukusit. Në raste të rënda, karrige - me një erë të prishur, përmban gjak,
  mukusit dhe mbetje ushqim i patrazuar. Lezionet pulmonare ngjajnë
  janë në ascariasis dhe ankylostomiasis.

  Rrezik -
  pacientët me shtetet e mungesës së imunitetit. Tipike e rëndë
  enterocolitis, dëmtim të mëlçisë, zemrës, mushkërive dhe të sistemit nervor qendror. Simptomat:
  dhimbje të forta të barkut, të infiltrateve difuze pulmonare,
  pengim zorrë, meningjit, shoku, sepsa.

  Metodat e Kërkimit - në fazën e hershme të larvave të migrimit të parazitëve të zbuluara në pështymë.


  nematod zorrëve fazë larvat zbulojë përmbajtjen dhe
  feces fllad (pas duke marrë laxatives) nga Berman.


  strongyloidosis dyshohet në rastin e rezultatit parë negativ
  Studimet me përsëritura 3-5 herë në javë intervalit.


  Trajtimi dhe parandalimi stronhyloydoza

 • Mebendazole 200 mg (100 mg për fëmijë) 2 g / ditë për 3 ditë.
 • Parandalimi:

 • Higjienën personale
 • Dekontaminimi i minave dhe tokës
 • Puna sanitare dhe arsimore në mesin e popullatës së zonave endemike
 • Një muaj pas trajtimit është kryer studim scatological kontrollit.
 • Informacion nga neni "strongyloidosis."