Çfarë spivzalezhnist


 • Spivzalezhnist


 • Spivzalezhnist

  Për të kuptuar çfarë spivzalezhnist, përgjigjet për këto pyetje:

 • Shumica e fondeve në familjen tuaj është i varur nga
 • Ju paguani borxhet, kreditë, duke ndihmuar për të mos shkuar në burg
 • Ju nuk e bëni shëndetin tuaj, kështu që nuk kanë kohë ose të holla
 • Vështirë për të kundërshtuar varur
 • Ju fajësojnë veten se amtare juaj u bë addicted
 • ju të përpiqet për të fshehur problemin nga të tjerët
 • A e konsideroni veten të detyruar të "shpëtimit" të një të dashur, të kujdeset për atë
 • Ju humor gjithmonë keq, ankth për mbylljen tuaj
 • Në qoftë se ju i përgjigjeni po të paktën një pyetje më të mundshëm codependency problemit dhe t'ju prekur.  Bohlen fëmija im / burri nuk, mua! - Ju thoni ju do dhe ligj. Megjithatë, personi i varur është një anëtar i familjes suaj, pjesë e jetës tuaj, dhe ndërveprimi juaj nuk mund të ndikojnë në sëmundje.

  Ne e dimë se varësia është një problem i të gjithë familjen. Prandaj, marrëdhëniet korrigjim codependent në familje është detyrë parësore për të krijuar faljen qëndrueshme.


  Spivzalezhnist është një sëmundje pasion i një të dashur vuajnë prej varësisë, duke jetuar jetën e tij, zëvendësimin e interesave interesat codependency burri i varur, birin, bijën. Kjo është toka në familje, pa të cilat varësia nuk mund të tregohet. Spivzalezhnist - ajo bëri një shprehje e dhimbshme e dashurisë.


  Ajo është e bazuar në problemin e marrëdhënieve familjare që i formuar dekada nga brezat dhe është një strategji shkatërruese është e ngulitur fort në familje.

  Për këtë arsye, procesi i ndryshimit të marrëdhënieve të gjatë dhe i mundimshëm. Codependent - njerëz që vuajnë nga varësia kimike nuk është aq bindur ata për të ndihmuar një detyrë mjaft e vështirë. Në mënyrë tipike, codependency aktivisht mohojnë ndonjë problem të veta, probleme familjare, duke fajësuar të gjithë anëtar të varur të familjes. Ata mbrojnë iluzion dhe mashtrim e tyre, duke mbrojtur ata. Shenjat e codependency është vetë-respekt të ulët, sjellje kontrollin, frika e publicitetit, mungesa e besimit në një të dashur në shtëpi, një mjek, humbje e kontrollit mbi sjelljen e tyre, ndjenjat e tyre, bestytnisë, frika, etj psevdoaltruizm

  Rezultatet e terapist ndërhyrjes, psikolog, psikiatër, narkohoha është një qëndrim kritik ndaj codependency, gatishmërinë për të zgjidhur problemet e tyre, përmirësimin e kushteve në formimin e familjes dhe politikave strukturore, zgjidhjeve efektive ndaj stresit emocional. Shumica janë në gjendje për të zgjidhur problemet e tyre dhe për të ndërtuar marrëdhënie të re konstruktive në familje, anëtarët e së cilës, përkatësisht, janë të gatshëm të pranojnë këto ndryshime.

  Informacion nga artikullin "Spivzalezhnist."