Çfarë është infektim i përgjithshëm i porsalindur


 • Sepsa e porsalindur
 • Simptomat e sepsë neonatal
 • Trajtimi i sepsë neonatal
 • Parandalimi i sepsë

 • Sepsa e porsalindur

  Sepsa i porsalindur ose sepsë neonatale - i përgjithshëm
  sëmundje infektive, me Bakteremia (bakteret nga burimi
  infeksionit në gjak). Infeksioni i një foshnje e porsalindur mund
  ndodh: në antenatal (para lindjes), e intrapartum (në kohën e lindjes) dhe pas lindjes
  (Pas lindjes) periudha. Më të ndjeshëm ndaj sëmundjes së parakohshme
  fëmijë. Post sepsa neonatale nuk e humb rëndësinë e saj për
  një kohë të gjatë më parë, përqindje shumë e lartë e vdekjeve

  sëmundje.


  Patogjene infektive mund të jenë të ndryshme dhe
  Organizmat oportune: Staphylococcus, Streptokoku, Pneumococcus,
  Salmonella Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa dhe të tjerët-kërcënues
  Mikroorganizmave e të drejtave. Disponueshmëri
  qelb dhe inflamim në nënën anhydrous periudhë të gjatë
  dëme të lëkurës gjatë lindjes - e gjithë kjo mund të jetë një vatër e infeksionit
  fëmija e porsalindur. Bakteret dhe viruset mund të depërtojnë në trup
  përmes mukozës, i frymëmarrjes
  mënyra dhe traktit gastrointestinal, si edhe për shkak të dëmtimit të lëkurës, plagë kërthizës
  dhe anijet kërthizës. Nëse sepsa është origjina intrauterine, vatër


  Infeksioni është nëna (placenta apo ndonjë autoritet).

  Ka tre format kryesore klinike të sepsë
  sapolindur: herët, vonë dhe sepsa nosokomial.

  Sepsa herët është diagnostikuar në 5-7 ditët e para të jetës, shpesh
  fëmijët e infektuar perinatally, që është në barkun e nënës. Patogjene
  Bakteret hyjnë fëmijën transplacental trup (përmes placentës).
  Gjithashtu zhvillimi i sepsë hershme mund të rezultojë gëlltitjes amniotik
  ujë ose për shkak të shpërthimit të membranave amniotik, i cili depërton
  microflora patogjen i vaginës. Edhe në fazën e infeksionit mund
  duke kaluar kanalit të lindjes së fëmijëve, veçanërisht, nëse ka Foci

  inflamacion.

  Vonë sepsa duke treguar 2-3 javë pas lindjes,
  Infeksioni zakonisht ndodh gjatë periudhës së fëmijës fisnore
  microflora trakt i vaginës e nënës.

  Sepsa nozokomiale të shkaktuar nga microflora patogjene,
  e cila është gjetur në spitalet dhe shtëpitë e lindjes, shumica e këtij agjenti
  sepsa është Staphylococcus (veçanërisht Staphylococcus epidermidis),
  hramootritsatelnye shkopinj (duke përfshirë Pseudomonas, Klebsiella, Serratia, Proteus)
  dhe kërpudhave. Sistemi imunitar i të porsalindurit nuk kanë përgatitur për të tilla një aktiv
  ndikimi i mukozës patogjene dhe të lëkurës lehtë

  të pambrojtur, kështu që rreziku i sepsë rrit në mënyrë të konsiderueshme.


  Simptomat e sepsë neonatal

  Më të sepsa është manifestuar përmes simptomat e mëposhtme:
  ul oreksin, refuzimin e gjirit, i cili vjell shpeshta, të vjella, ngjyrë ka filluar të thinjet
  lëkurë, temperaturë, rënie e konsiderueshme në peshë trupin, cianozë
  trekëndësh nasolabial, shërimi i dobët i plagës kërthizës ("të lagësht" kërthizë).

  Sepsa mund të ndodhë në dy forma: septikemi (gjithsej
  dehje, pa foci shprehur të infeksionit) dhe pyosepticemia
  (Prania e vatrave të qartë të inflamacion, absces, cellulitis, pneumoni,
  meningjit, osteomielit, etj)

  Sepsa mund të jetë rrufe ndodh 3-7 ditët e para
  jeta, i shoqëruar nga përfundimi septik shoku, kryesisht fatal
  rezultat. Faza akute zgjat 4-8 javë sepsë, fazë të zgjatur të sepsë mund
  më e gjatë se dy ose tre muaj (zakonisht ndodh në foshnjat me
  imunodeficiencës).


  Trajtimi i sepsë neonatal

  Fëmijët e infektuar nënshtrohen shtrimit në spital të detyrueshëm
  Departamenti i specializuar i patologjisë së sapolindur. Mjekimi është
  agjentët antibacterial spektrin e gjerë, semisynthetic
  Penicilina, ampicillin natriumi kripë, ampioks, tseporin, lincomycin hydrochloride, gentamicin

  sulfate dhe antibiotikët e tjerë shpesh përdoren me injeksion intramuskular, dhe
  një kurs i pafavorshëm i sepsë dhe gjendjen kërcënuese - vena.

  Kursi i antibiotikëve zakonisht zgjat 7-14 ditë e gjatë
  sëmundje, dhe undulating dhe natyrisht zgjatura kërkon
  normë përsëritje prej antibiotikë ose disa kurse të antibiotikëve.
  Dhe për çdo kurs janë të caktuar antibiotikët reps ndryshme duhet
  shmanget.

  Trajtim i vazhdueshëm për të arritur terapeutike të qëndrueshme
  efekt.


  Parandalimi i sepsë

  Sepse sepsa është një sëmundje serioze që në
  shumica e rasteve çon në vdekje, realizuar një numër të

  masat parandaluese. Këto janë: monitorimi gjatë specialistëve të shtatzënisë
  diagnoza në kohë dhe zbulimin e sëmundjeve dhe infeksioneve në shtatzënë
  gratë.

  Informacion nga artikullin "sepsë neonatale".