Çfarë është shytat


 • Shyta
 • Simptomet e shytave
 • Trajtimi i derrave

 • Shyta

  Rreth kësaj sëmundje shkon bestytnitë masiv, paragjykimet dhe
  Njerëzit spekulime. Si, nëse obkuryty tymit të keq, çdo gjë shkon. Apo kjo
  sëmundje praktikisht garanton sterilitet infektuar djalin e saj. Dhe atë
  tmerrshme që pothuajse gjithmonë kthehet në meningjit. Ashtu si ai apo jo, le të
  përballen me atë.

  Së pari, pse "derr"? Për shkak të "bukurisë" që e sëmundjes
  çon tek pacienti: ajo fryrë
  fytyrë dhe qafë, slits sy janë të ngushta - ngjashmëria e fillon të rënkojë bukurive,
  siç thonë ata, në fytyrë.
  Mjeku, që ka parë bukurinë e tillë, thonë se ai - epidemi
  shytat. Dhe kjo është me të vërtetë e vështirë dhe i mbushur me pasojat e sëmundjes.

  Në 1934 ajo u soll viral dhe alokohen
  fajtor virus. Virus Shytat ishte një i afërm i largët i virusit të influencës.

  Epidemi
  shytat - një nga sëmundjet më të zakonshme infektive.
  Transmetueshme
  infeksion, si shumë të tjera ajrore. I durueshëm
  ngjitës
  në ditët e fundit të periudhës së inkubacionit (11-23 ditë), në fillim
  sëmundje dhe 5
  ditë pas fillimit të simptomave. Virusi është excreted në pështymë. Mundësi
  transmetim
  virus përmes sendeve të infektuar shtëpiake, lodra. I regjistruar
  infeksioni intrauterine me virusin. Infeksionet janë fëmijë më shumë të ngjarë 15/3
  vjet
  (Djemtë janë të sëmurë dhe një herë e gjysmë më shumë gjasa), por të rriturit sëmurë për


  dyzet vjet.
  Si zakonisht, ata mbajnë derr shumë më të rënda.

  Grevat patogjen
  gjëndër kryesisht pështymës, endokrin dhe sistemet nervor. Ajo shpejt vdes
  në mjedis, por në temperatura të ulëta të aftë të gjatë
  qëndruar aktive. Prandaj, pik incidenca ndodh në vjeshtë dhe
  dimër. Pasi në mukozën e traktit të sipërm respirator, bajamet, agjent dëshirore e shytave
  edukate në gjak dhe përhapet në të gjithë trupin, akumulojnë në
  gjëndrat pështymore dhe organet gjenitale.


  Simptomet e shytave


  Sëmundja fillon
  akute. Temperatura rritet në 38-39 ° dhe më lart. Nuk është ënjtje
  dhe gjëndra të dhimbshme pranë veshëve, për herë të parë, si rregull, nga njëra anë, dhe

  1-2 ditë - dhe më shumë. Dehje e shprehur në mënyrë të moderuar: fëmija është i dobët,
  ankohet për dhimbje koke, ndonjëherë - në dhëmbit, dhimbje në veshët dhe nyjeve.
  Ënjtje të gjëndrave të prekura mbahen 5-7 ditë, nganjëherë më të gjatë, por ajo mund të marrë
  dhe shumë më të shpejtë. Kanceri i qelbëzuar është vërejtur. Së bashku me ënjtje
  gjëndrat dhe është mirë me shëndet. Kjo simptomat klasike të gjetura në
  shumica e rasteve. Ndonjëherë shytat nuk është i shënuar me shenja të
  gjëndrat pështymore. Në këtë rast, dyshohet sëmundje e vështirë.

  Pezmatimi i gjëndrave të pështymës - pakëndshme, por jo për vdekje.
  Megjithatë, shytat komplikimet e tij të rrezikshme.


  Falë Zotit, ata janë të rralla dhe kryesisht në pacientët me SNQ.

  Rrallë zhvillojnë orchitis, epididymitis, oophoritis,
  mastitit, Bartolini, prostatitis dhe pancreatitis. Gjëndra Sex ndikohen shumë
  rrallë, nëse e sëmurë - të rritur ose fëmijë më të moshuar (gjatë seksit
  pjekuria).

  Kur orhyte ka dhimbje në testiseve, e cila i jep një
  ijë, ndonjëherë dhimbje përgjatë kurrizit sperme. Rritjet koqe
  Madhësia bëhet i shtrënguar, të dhimbshme, scrotum fryrë. Orchitis mund
  zhvillojnë qoftë vetë, ose në lidhje me një plagë e gjëndrave të pështymës.
  Komplikimet mund të jenë të infertilitetit.

  Pankreatitit ndodh më shpesh në formën e dritës.

  Në raste të rënda,
  i shoqëruar nga dhimbje të forta barku, të vjella, çrregullime të zorrëve,
  ul oreksin.

  Shytat SNQ shfaqet në meningjiti i lëngshëm
  në rastet më të rënda të Meningoencefaliti. Pas encefalit, Meningoencefaliti
  mund të ndodhë parezë, paraliza dhe shkatërrimin e veshit të brendshëm që
  çon në shurdhim. Rastet e atrofi optike nervore. Një ngushëllim -
  kjo është shumë e rrallë.


  Trajtimi i derrave

  Trajtimi: pacientët shytat, ndodhin në formë të butë, dhe
  moderuar sëmundje të rënda trajtohen në shtëpi. I detyrueshëm
  fëmijët të jenë të shtruar në spital me sëmundje të rëndë dhe të gjithë pacientët me

  sistemit qendror nervor, me pancreatitis dhe orhyte.

  Pas sëmundje prodhuar imunitet. Rastet përsëritet
  sëmundje është shumë e rrallë, por ende ndodh. Bebet kanë imunitet pasiv
  (Marrë nga nëna), për të shytave gjatë 6 muajve të parë të jetës.

  Më i besueshëm
  Metoda e parandalimit për të rriturit - të jetojnë vaksinim vaksinë.

  Informacion nga neni nga "shytat apo shytat."