Çfarë scars


 • Çfarë plagët?
 • Siç rekomandohet në minutat e para pas lëndimit?

 • Çfarë plagët?

  Scars, plagët ose - një ind i dendur lidhës që është formuar në plagët e ish (duke përfshirë operativ), plagë, ulcerat dhe djegie, në të shkurtër, në një shkelje të konsiderueshme të integritetit të lëkurës. Dhëmbëza përfunduar procesin e shërimit të lëkurës. Gjatë shërimin e indit lidhor rinj të pasur në enët e gjakut, e cila shfaqet në vendin e plagës është i mbuluar me një shtresë me brirë të lëkurës - veshje e guaskës. Ajo rritet në skajet e plagës, dhe se kjo varet se çfarë forme do të mbresë. Shërimi bëhet për disa javë ose edhe muaj, në varësi nga shkalla e dëmit dhe madhësinë e plagës.

  Kur rrezik për jetën e kaloi në vendin e parë janë çështje estetike. Gjithkush e di thënien "Scars dekoroj burrin." E pra, nëse goditet ushtar në betejë, është e mundur. Nëse pushtimi i njeriut është nevoja që të jetë presentable ose kontaktoni me më shumë njerëz?

  Njerëzit e biznesit, menaxherët e shitjeve, menaxherët e lartë dhe të mesëm .... Ka shumë profesione ku ata takohen dhe të shohin jashtë në rroba. Dhe çfarë lidhje me femrat? Nëse janë apo aktore është një shtëpiake - për çdo seks më të drejtë mbresë të dukshme (edhe në qoftë se ajo është "mbresë të hollë në papës së tij të dashur") - një burim i stresit të vazhdueshëm emocional.


  Për fat të keq, mjekësia moderne, me të gjitha arritjet e saj nuk mund të garantojnë marrjen e shpëtoj të këtij defekti kozmetike. Megjithatë, ka rregulla të thjeshta me të cilat ju do të jetë në gjendje për të minimizuar pasojat e thyer lëkurën.


  Siç rekomandohet në minutat e para pas lëndimit?

  Më e rëndësishmja - të tërheqë veten së bashku. Nga veprimet tuaja të mëtejshme do të varet shumë.

 • Nëse ju jeni të plagosur në shtëpi, menjëherë larë plagën me ujë të zier. Nëse aksidenti ka ndodhur në rrugë, të blej një kioskë pranë ujit mineral jo të gazuara.
 • Pas larjes për të ndaluar gjakderdhje. Për ta bërë këtë, vë në leckë plagë të pastër ose shami dhe se si për të shtyrë për të peredavyty anijeve gjakderdhje.

  Pas rreth 5 minuta kanë formuar një mpiksje të gjakut që ndalon gjakderdhje.
 • Harrojeni jod! Përdorimi i këtij mjeti popullor jo vetëm e dhimbshme, por edhe parandalon procesin normal të shërimit. Për të dezinfektoj, përdorni zgjidhje 3% të peroksidit të hidrogjenit.
 • Tani të përpiqemi për të sjellë së bashku edges plagë. Në të ardhmen, do të ishte e dobishme për procesin e shërimit. Nëse skajet e plagës pastër dhe fort ngjitur me njëri-tjetrin, atëherë ju jeni të garantuar një padukshmëri mbresë.
 • Ju lutem vini re nevojën për të reduktuar ënjtje. Çfarë është, më e fortë është inflamacion që është arsyeja kryesore për formimin e dhëmbëza të rënda.

  Mënyra më e lehtë e heqjes edemë - imponimi i ftohtë në sipërfaqen e dëmtuar. Veçanërisht efektive është në 6-8 orët e para.
 • Nëse plaga është e thellë pa nevojitet kujdes të kualifikuar. Ju duhet për të qepur skajet e plagës dhe të ndaluar gjakderdhje. Në rast se ka ka vend emergjente, e quajnë "të shpejtë".
 • Trajtim mbresë duhet të fillojë ditën tjetër. Ky proces është shumë i gjatë dhe përfshin një sërë masash që kanë për qëllim parandalimin e infeksionit, edemë e rezorbimit, përshpejtimin ndarjen e qelizave, etj
 • Në të ardhmen, ju duhet të mbani mend se për rrezet e diellit shumë të padëshirueshme plagët dhe dëmtimit mekanik.

  Sepse ind mbresë nuk përmban pigment, është e nevojshme që të lyej sunscreen.