Çfarë është një ndrydhje


 • Çfarë është një ndrydhje?
 • Ndihma e parë
 • Trajtimi shtrihen
 • Parandalimi i ri-shtrirë

 • Çfarë është një ndrydhje?


  Tendosja (shtrembërojnë) -
  dëmtimin e ligaments, muskujt, tendons dhe indet e tjera, pa shkelur e tyre
  Integriteti anatomike. Shpesh ka një ndrydhje
  kyçin e këmbës apo gju. Ndryshimet patologjike
  tendosje elastik janë të fibrave si individuale me Nesh
  hemorragji në trashësi të tyre.

  Ka tre gradë e ashpërsisë së sprains:

 • Klasa I: a fibrave të vogla dhimbje përmes një hendek prej disa obligacioneve;

 • Klasa II: dhimbje të moderuar, ënjtje dhe invalidor;

 • Klasa III: dhimbje të forta për shkak të shpërthimit të marrëdhënieve dhe jostabilitet të mëtejshëm të përbashkët.

 • Diagnoza bazohet në dhimbje lokale
  prekje, blanë, e cila mund të jetë 2-3 ditë
  pas lëndimit. Dallojnë lidhjet e plota pushim. Kur ju thyejnë
  ka shumë dhimbje, paaftësia për të mbështetet në gjymtyrë,
  shpesh - hemarthrosis.

  Të gjitha fenomenet në tension të largohem pas 5-10 ditë dhe në pushim e fundit për 3-4 javë.

  Radiografi sqaron diagnozë (kockave prova plumb e dëmtimit të përhershëm të lidhjeve).


  Ndihma e parë

 • Kështu, shtyllë e trajtimit është lehtësim dhimbje herët dhe terapi anti-inflamator i lëndimeve të indeve të buta.


 • Gjatë
  inflamacion i vazhdueshëm dëmton procesin e shërimit të indeve të buta
  çon në detrenirovannosti dhe dështim funksional. Në
  proces inflamator i rëndësishëm zonë aktiv tjetër i afërm për humbjen.
 • Ice është efektive si një agjent anti-inflamator vetëm në orët e para pas lëndimit, atëherë përdorin nxehtësinë më mirë.

 • Trajtimi shtrihen

  Trajtim terapeutik i dëmit ligaments, tendons dhe muskujt përfshin trajtim fillor dhe të mesëm.

  Terapi primar:

 • Mbrojtja e ngarkesës
 • argëtim
 • akull
 • Shtyn
 • pozicioni i ngritur
 • mbështetje fashë
 • Trajtimi i mesëm

 • fizioterapi
 • riaftësim
 • injeksion
 • fizioterapi
 • Ekzaminimi dhe ri-ekzaminimi
 • salicylates.


 • Parandalimi i ri-shtrirë

  Parandalimi përfshin masazh, fizioterapi, si dhe ushtrim të moderuar.

  Obsudt në komunitet