Çfarë është kanceri i vulvë


 • Kanceri i vulvë
 • Diagnoza e kancerit të vulvë
 • Trajtimi i kancerit të vulvë

 • Kanceri i vulvë

  Kanceri i vulvë (organe gjenitale të jashtme) është
  Lokalizimi më i rrallë e tumoreve malinje të gjenitale femërore
  or-shtete. Incidenca e sëmundjes është 2,2-8%, ajo është më e zakonshme në
  gratë mbi 60 vjet. Edhe pse kanceri i aparatit gjenital të jashtme mund të shihet
  vizualisht, shumica e pacientëve që vijnë në spital me të avancuar
  fazat e sëmundjes. Vendin e parë për përkthimin e faqes kancerin zënë i madh
  Labia dhe klitoris, e dyta - Labia, i tretë -
  Gjëndër Bartholin dhe kanal mocheispuskatel-tion.

  Ka formë exophytic kur kanceri

  duket si një nyjë, e cila ngrihet mbi sipërfaqe; endophytic - me
  on-razovanyem ulcerat krateroobraznoy me tehe të trasha; formë përhapur -
  Infiltrimi i dendur përhapur.

  Kanceri i vulvë ka shprehur keqdashje pavarësisht të pasur-tion e
  Rajoni nyjet limfatike dhe struktura të veçanta të sistemit limfatik.  Ka 4 faza të përhapur e kancerit të vulvë:

 • Faza I - Tumor 2 cm në diametër, vulvoy i kufizuar;
 • Faza II - Tumor më shumë se 2 cm në diametër, vulvoy i kufizuar;
 • Faza III - tumor i çdo madhësi, të shtrirë në vaginë dhe / ose
  tretë ulët i uretrës dhe / ose anusit. Ka metastazë në inguinale-femurit


  limfatike nyjet;
 • Faza IV - tumor i çfarëdo shkalle të përhapjes-otdalen metastaza e tyre.
 • Nga struktura histologjike e kancerit të vulvë mund të jetë
  orohovevayuschym banesë-qelizë (90%), neorohovevayuschym,
  qelizë basal, adenokarcinoma, melanoblastoma.

  Diagnoza e kancerit të vulvë


  Pacientët mund
  ankohen për ënjtje të dhimbshme në perineum,
  qelb ose gjakderdhje, acarim apo kruarje e vulvë. Në
  Pushtimi tumor në indet themelore (disa faza)
  bashkohen dhimbje në mollaqe, vështirësi mocheispus-Cana, cachexia.

  Metoda konvencionale dhe të përballueshme për diagnostikimin e kancerit të vulvë është
  Studimi gjinekologjik, e cila duhet të fillojë me një rishikim

  vulvë (mundësisht përmes një xham zmadhues). Tumor mund të jetë në formë të
  rritje trazuar, gjakderdhje në nën-kosnovenii, si
  nyjë dendura ulçerë banesë me tehe të rreckosur poshtë dhe valikoobrazno
  shkruani rritje ose lythat. Pu-nga prekje të përcaktojë qëndrueshmërinë
  tumor, lidhja e saj me ind themelor, prevalenca e procesit.


  Shfleto përdorur pasqyra për të vlerësuar shtetërore slyzys-një
  cipë e vaginës dhe qafën e mitrës, rektovahinalnoe kurvar-policët -
  të gjetur se gjendjen e indeve parametrial.

  Vlerë e madhe për diagnozën e kancerit të vulvë është tsitolo-hycheskoe
  Smears kërkimore nga iz'yazvle-tion sipërfaqe dhe goditje

  i përgatitur nga gërryerjeve nga dyshimtë-Ucha stkov mukozës
  shell.

  Për të sqaruar diagnozën dhe për të përcaktuar strukturën morfologjike e turne të tumorit
  biopsi rekomanduar ndjekur nga hulumtimet histology tion. Në
  e drejta për të zgjedhur biopsi e tyre nën kolposkopisë-ndryshimit, vul'voskopiyu.


  Në kancerin e lymphography vulvë e duhur për të përcaktuar Lock
  shtetërore nyjet limfatike çapokor jashtëm. Për të identifikuar
  Shteti i përdorimit të tsistosko-pyyu, nxjerrës
  urography, sigmoidoscopy, gjoks X-ray-fiyu.


  Trajtimi i kancerit të vulvë

  Zgjedhja e trajtimit varet nga faza
  klinikë proces formë natë, mosha dhe gjendja e përgjithshme e pacientit.


  Fazat I-III të sëmundjes dhe gjendja e përgjithshme e Prima mirë pacientit të kualifikohet
  Trajtim i kombinuar: largimi i zgjeruar sig-ju dhe inguinale
  limfatike nyjet. Pas 2-3 javë pas rrezatimit kirurgji të përshkruara
  terapi (X-rrezet apo radioaktive Izotopet-tive). Rrezatim
  terapi si një metodë të trajtimit të pavarur në lidhje me kimioterapi
  (Cyclophosphamide, bleomicin, olivomitsin) përdoret në pacientët me I-III
  Fazat në proto-vopokazaniyah të trajtimit kirurgjik, si dhe
  pacientët me sëmundje fazë IV.

  Prognoza për kancerin e vulvës varet se si në kohë Menno-filluar trajtimin dhe sa mirë është duke parë dre.  Parandalimi është i bazuar në zbulimin e hershëm dhe trajtimin e një sfond pambuku-mjaftueshmërisë dhe proceset precancerous vulvës.

  Informacion nga artikullin "Kancerit të vulvë."