Çfarë është kleri


 • Kleri, arsye minber
 • Si është trajtimi i pulpitis akute
 • Çfarë është kleri kronik fibrotike
 • Çfarë është pulpitis kronik gangrenizuar
 • Çfarë është pulpitis kronik hypertrophic
 • Nëse ju minber ...

 • Kleri, arsye minber

  Amvona - nje inflamacion i indeve të buta e dhëmbit (brumit), e cila
  është në zgavrën e dhëmbit nën indeve të vështirë të tij, smalt dhe dentin. Më
  Vetëm kleri është një ndërlikim i prishjen e dhëmbëve, por ka arsye të tjera për e tij
  dukuri.

  Çfarë mund podium:

 • Infeksioni mund të merrni në pulpë dhe zgavrën e
  shkaktojë inflamacion;
 • Infeksioni mund të merrni nga xhepat çamçakëz; çamçakëz

  shpesh xhep i formuar nga depozitimi i gurit dhe çamçakëz në mes të dhëmbëve,
  formuar me një thellim mbledh infeksion fillon
  inflamacion;
 • inflamacion i tul mund të fillojnë për të ndikuar
  stimujt kimike të fuqishëm (droga,
  Materialet mbushje);
 • pas dhëmb mekanike të dëmit;
 • pas mbinxehje në trajtimin e tij të dhëmbit (përgatitjen
  nën kurorë pa ftohje të veçantë), e cila mund të shkaktojë djegie tul.
 • Kleri mund të ndodhë papritmas dhe ndodhin akute në
  një inflamacion i kufizuar i tul (minber fokale) ose plagë të të gjithë tul (minber përhapur).  Por ndonjëherë nuk është një proces inflamator ndodh ngadalë dhe jo shumë
  ashpër, pastaj vyshket, pastaj zahostryuyuchys. Këto janë quajtur pulpitis kronike.
  Pulpitis kronike mund të jetë fijor, hypertrophic dhe gangrenizuar.

  Simptomet e pulpitis akute

 • atje vetë (ose diçka jo të lidhura) dhimbje;
 • Sulmet e dhimbjes me rotacion i heshtur
  Periudhat e dhimbjes;
 • dukuri e dhimbje ndikimit të qëndrueshme
  stimuj të ndryshme, që vazhdon pas heqjes së
  Stimujt;
 • rritur dhimbje gjatë natës.
 • Inflamacion zakonisht fillon me një zonë të kufizuar të pulpë,
  por në qoftë se dhimbja mbajtur për më shumë se 2 ditë, ajo është një shenjë se ka filluar

  inflamacion përhapur. Ndonjëherë inflamacion akut bëhet kronik dhe rrjedh
  valët, pastaj zahostryuyuchys, pastaj vyshket ..


  Si është trajtimi i pulpitis akute

  Metoda dhe devitalnoy amputim vital. Kur këto metoda
  pulpë është hequr, nën kurorë. Amputim Welcome është kryer nën
  Anestezi Speciale, devitalnaya - pas aplikimit tul vrarë
  (Devitalizuyuchi) droga të tilla si arseniku, atëherë procedura
  bëhet pa dhimbje. Pastaj, një dhëmb të plotësojë.

  Metoda dhe hysterectomy mikpritëse devitalnoy. Metodologjia për të njëjtën
  veten, por kryer heqjen e plotë të të gjitha root-tul

  kanale. Këto metoda janë përdorur në përgatitjen e dhëmbit sipas kurorë artificial.

  Metoda biologjike. Ajo është një metodë të ruajtjes plotë e brumit
  dhëmb, ku nën anestezi
  tul duke u trajtuar me antibiotikët, agjentët e pastrimit të veçantë
  (Enzimat), e ndjekur nga imponimi i zakonshëm me dentar
  materiale. Pas kleri hequr, dhëmbi është mbyllur.


  Çfarë është kleri kronik fibrotike

  Ky lloj i minber ndodh në tranzicionin e inflamacionit akut
  në kronike. Së pari, ka një dhimbje të mprehtë në dhëmb, atëherë ajo kalon dhe
  shfaqet periodikisht mbi stimujve të ndryshme, duke përfshirë inhalimi

  e ajrit të ftohtë. Por nuk mund të jetë dhimbje. Në dhëmb me
  është zgavër shpesh i thellë i kalbur i cili hyn në zgavrën
  dhëmb.

  Trajtimi i pulpitis kronike fijor është e njëjtë si
  Trajtimi i pulpitis akute.


  Çfarë është pulpitis kronik gangrenizuar

  Nëse ju nuk i kushtoj vëmendje të fijor të gjatë rrjedhin
  kleri, ai mund të shkojë në formën gangrenizuar. Në zgavrën
  nën ndikimin e infeksionit putrefactive prishet tul
  dhe aty janë të gjatë dhemb dhimbjen e stimujve të ndryshme, më keq
  nga të nxehtit. Ka erë kalbur në pulpë tejdukshëm dhëmbit

  gri pista.

  Trajtimi i pulpitis - jetesës dhomë (nën
  anestezi) histerektomia (heqja e plotë e tul).


  Çfarë është pulpitis kronik hypertrophic

  Ky lloj i minber është gjithashtu zhvillimin kronike
  pulpitis fijor. Ky ind tul rritet dhe mbush i kalbur
  zgavër, duke shkaktuar dhimbje të forta në ekspozime të ndryshme (përtypet, të ftohtë,
  nxehtë, i lagësht, i ëmbël, i kripur) dhe gjakderdhje.

  Pulpitis trajtohen hypertrophic përdorur heqjen e plotë
  tul (dhomen e ndjenjes dhe devitalnaya histerektomia).


  Nëse ju minber ...

 • hequr nga mbetjet e ushqimit zgavër;
 • shpëlarje gojën tuaj, ajo duhet të mbahet mend se në qoftë se

  Asnjë plehu në dhëmb, pastaj pije me ujë të ngrohtë dhe të reduktuar dhimbje, dhe në qoftë se ka qelb, atëherë
  uji më i mirë i aftë të ftohtë;
 • të jetë karies topa pambuku zgavër me drogë
  ka efekt analgjezik (Analgin, aspirina);
 • të marrë mjekësi dhimbje brenda (analginum,
  pentalhin, etj);
 • menjëherë të shkoni te dentisti.
 • Informacion nga artikullin "minber".