Çfarë bedsores


 • Ulcerat presion, shkaqet dhe zhvillim
 • Trajtimi i ulcerat presion

 • Ulcerat presion, shkaqet dhe zhvillim

  Ulcerat presion të zhvilluar në pacientët me
  sëmundje serioze, qëndron në shtrat. Për Arsimin
  bedsores jo vetëm një qëndrim i gjatë në të prirur
  Pozicioni i kërkon faktorë shtesë kontribuar në e tyre
  pamja. Këto përfshijnë praninë e sëmundjeve të rënda,
  shoqëruar nga një rënie në mbrojtjet e trupit, aftësinë e indeve
  rigjenerim (shërim). Ata shpesh zhvillojnë në pacientët me të rënda
  Çrregullime neurologjike - pash,
  paralizë, etj Natyrisht, origjina e bedsores jo
  Roli i luajtur shkelje innervation enëve të gjakut të lëkurës, në këtë mënyrë

  dhe i thyer të ushqyerit të lëkurës.

  Manifestimet e sores presion njohur
  ndoshta të gjithë. Ata janë formuar në fushat e trupit të prirur
  presion maksimal në pozitë, e cila merr një njeri të gjatë kohe. Për shembull,
  zgjatur shtrirë në ulcerat e tij mbrapa presionit janë formuar në pjesën e pasme, në
  blades shpatull, mesit, kryqe, mollaqe, këmbë. Sigurimi në anën
  - Mbi supet, sipërfaqet anësore të legen dhe këmbët. Së pari, lëkura në këto
  terren bëhet e kuqe dhe i fryrë, pastaj fillon të tërhiqen si
  filma të hollë, të ekspozuar shtresat më të thella të sipërfaqe të lëkurës të cilat
  vazhdimisht i lagësht, mund të lirohet sanious (rozë)
  lëngshme. Avancim i procesit të çon në një vend të


  ulcerat thellë.
  Natyrisht, në rrethana të tilla, edukate e mirë
  bakteret, bedsores kështu që sipërfaqja është e mbuluar shpesh thellë të prekur
  pleh organik ose veshja dritë i veshur me cipë. Karakteristike, bedsores në
  shumica e rasteve nuk shkaktojnë dhimbje, veçanërisht të thellë (por kjo
  atje nuk është gjithmonë).

  Përveç këtyre faktorëve
  sores presion luan një rol të rëndësishëm në dallgëzim
  që është i sëmurë. Bedsores mund të provokojë edhe
  dele fletë.


  Trajtimi i ulcerat presion

  Trajtimi i ulcerat presion - një proces i mundimshëm që kërkon kujdes.

  Ju duhet të ndiqni këto rregulla:


 • kërkon që krevat ishte shumë i butë (nëse kjo nuk është e kundërindikuar, të tilla si thyerje të shtyllës kurrizore);
 • në shtrat, i cili është i sëmurë duhet të jetë i thatë

  dhe i pastër (më mirë të ndryshojë atë çdo ditë ose çdo dy ditë), e butë dhe jo
  kanë folds (fletë duhet të tërheqë ndjerë në buzë të dyshek ose
  çdo gjë tjetër);
 • nën legenit mund të vë rrota të veçanta të gomës inflatable;
 • pacienti duhet të kthehet për ditën në anën e pasme, duke e mbajtur atë në këtë pozicion për një orë apo dy;
 • fusha të ekspozuar ndaj presionit, duhet të masazh me kujdes për të përmirësuar qarkullimin;
 • duke e kthyer pacientin në anën e pasme, është e nevojshme "për të ajrit
  lëkurë "në vende ku ai porotë për një kohë që nuk është
  të mbuluar me një batanije;
 • Temperatura dhe veshje (duke përfshirë batanije) duhet të jetë i tillë që lëkura nuk është e djersitje;
 • sistematike të kryer të gjitha procedurat duke përdorur drogë.

 • Informacion nga neni "ulcerat Presioni".