Çfarë është periodontale


 • Peridontal
 • Malcim nullesh
 • Çfarë është periodontitis
 • Çfarë është sëmundja periodontale

 • Kjo ndodh në mënyrë që në kohën tonë dhe dhëmbët të lirshme bien jashtë, dhe kur pacienti kthehet tek dentisti, ju e dini se ajo po kandidon
  sëmundjes periodontale.


  Peridontal

  Le të shohim se çfarë periodontium. Periodontale - një grup i indeve të lidhur përreth
  dhëmb dhe për të mbajtur atë në dollap. Është e qartë, periosteum, dhe kockave
  periodontium (ligament që mban rrënjën e dhëmbëve në qelizë).

  Sëmundjes periodontale mund të veshin durimin, kapjen
  e indeve të saj (të tilla si malcim nullesh) ose gamën e plotë të periodontale (periodontitis). Furnizimi Ndonjëherë ndërprerë

  indet periodontale, dhe ky proces quhet periodontitis.

  Në prani të një sëmundjeje të përbashkët human rëndë mund
  lindin nga sëmundje idiopatike
  shkrirja e shpejtë e indeve periodontale. Ka edhe parodontomy -
  tumor beninj dhe tumor proceset periodontale (naddesennik,
  çamçakëz fibromatosis, etj). Shkaqet e panjohur periodontale.

  Sëmundje inflamatore periodontale që dalin nga nuk trajtohen në prishjen e kohës, nga stimulimi mekanike apo kimike
  Mishrat pllakë të dhëmbëve (jo shëndetësor), buzë zgavrën,
  varur vulë, pajisjet ortodontike, furnizime mjekësore, me


  ose malocclusion e dhëmbëve. Mishrat e përflakur e para, dhe pastaj procesi i
  zbatohen për periosteum dhe kockave. Shpejtësia e inflamacionit në
  indet periodontale varet nga aftësia e trupit për t'i rezistuar të jashtme
  Efektet (imunitet). Distrofike
  sëmundjes periodontale ndodhin në çrregullime metabolike, shkaku i cili shpesh është i panjohur.


  Malcim nullesh


  Inflamacioni i mishit të dhëmbëve (gingivitin) - më e zakonshme
  Forma e lezioneve periodontale. Gingiviti vijnë në shumë forma: kataral
  (Inflamacion pa qelbëzim), hypertrophy (rritje e jashtëzakonshme e indeve të mishit të dhëmbëve në një sfond
  inflamacion), atrofi (tkurrje çamçakëz indeve me kronike

  inflamacionit), ulcerat. Për
  malcim nullesh mund të jetë akute ose kronike, të lehta, të moderuar dhe të rëndë, i kufizuar
  dhe i përhapur.

  Simptomet e malcim nullesh:

 • gjakderdhje dhe
  ndryshimin mishrat përshkrimet;
 • mungesa e çrregullimeve të zakonshme të tilla si ethe,
  ethe, etj
 • mungesë
  X-ray dëshmi e shkatërrimit të kockave;
 • Shfaqja e
  sfond i imunitetit të reduktuar;
 • prania në gojë
  pacientit pllakatë dhe gurit;
 • jo çamçakëz
  Xhepat (hapësirë ​​midis dhëmbit dhe çamçakëz).

 • Çfarë është periodontitis

  Kur inflamacion i të gjitha periodontale (periodontitis) shkatërroi jo vetëm indet e buta (mishrat), por
  dhe kockë e procesit alveolar (processus

  nofulla që rriten dhëmbët). Periodontitis ndodh si pasojë e mos
  trajtohen në kohë të malcim nullesh.


  Shenjat e periodontitis:

 • mishrat e përflakur;
 • Disponueshmëria e desnevoho (periodontale) xhepa;
 • Muret frakturë kockave ndërdhëmbësh (shihet në
  x-rreze);
 • mobiliteti apo humbja e një ose më shumë dhëmbë në drejtimin
  fazat e sëmundjes;
 • ndryshuar në gjendjen e përgjithshme të trupit, rritjen
  ethe, gjendje e sëmurë, etj

 • Çfarë është sëmundja periodontale

  Sëmundjes periodontale - një distrofike (distrofia - një shkelje
  ind ushqim) indet periodontale sëmundje, e karakterizuar nga i ekspozuar
  qafën e dhëmbit (vend kurorë të shkojnë në rrënjë), hypersensitivity

  Dhëmbë për ushqim të ftohtë dhe të nxehtë. I saktë
  Shkaku i kësaj sëmundjeje aktualisht nuk është i instaluar. Sëmundjes periodontale
  mund të ndodhë në çrregullime endokrine ose në sëmundje të ndryshme
  organet e brendshme, duke rezultuar në ngarkesë të pamjaftueshme mbi dhëmbët dhe mishrat,
  Mungesa e elementeve gjurmë dhe vitamina,
  me furnizim të pamjaftueshëm të gjakut në indet e mishit të dhëmbëve. Dukuri e sëmundjes periodontale
  mund të nxisë cekët
  prag të zgavrën me gojë (zgavër në mes dhëmbëve dhe buzët, faqet), të shkurtër
  frenulum e gjuhës dhe buzëve.

  Gjatë proces kronik periodontale sëmundje kap të gjithë
  dhëmbët.

  Simptomat e sëmundjes periodontale:

 • Mungesa e inflamacion në indet periodontale dhe progresion të ngadalshëm;
 • Mishrat reduktimin, dhëmbët baring qafën dhe rrënjët;
 • Nuk ka xhepat çamçakëz;
 • një sasi e vogël e pllakë të dhëmbëve;
 • Kombinimi i shpeshtë i lezioneve karies e indeve të vështirë

  (Defektet pykë-formë, etj);
 • Mungesa e shenjave X-ray të inflamacionit
  frakturë kockave;
 • Lezionet simetrik e kockave.
 • Sëmundjes periodontale - një afat-gjatë
  ndodhin sëmundje që asnjë
  Trajtimi mund të shkaktojë humbjen e përhershme e dhëmbëve.

  Sëmundjes periodontale është një burim i infeksionit
  trup, dhe në këtë mënyrë të ndikojë jo vetëm gjendjen e dalje dhëmbësh,
  por edhe për gjendjen e organizmit në tërësi. Prandaj është trajtim i rëndësishëm në fillim, dhe
  Më mirë akoma - parandalimi i këtyre sëmundjeve.

  Informacion nga artikullin "sëmundjes periodontale -? A problemit".

  Diskutoni komuniteteve:

 • Periodontitis dhe sëmundjes periodontale
 • Sëmundjes periodontale