Çfarë është Parkinson


 • Parkinsonizmi, nje shfaqje e sëmundjes së Parkinsonit
 • Trajtimi i sëmundjes se Parkinsonit

 • Parkinsonizmi, nje shfaqje e sëmundjes së Parkinsonit

  Termi "parkinsonizmi" përkufizohet si një numër
  sëmundje të sistemit nervor që ndodhin me dridhje. Atje
  parkinsonizmi primar ose sëmundja e Parkinson-it, dhe sekondare, ose
  simptomatike. Parkinsonizmi i mesëm mund të shkaktohen
  Dëmi infektive, traumatik i trurit, infektive
  ose efektet medicinale, si dhe vaskulare ose neoplastike
  Sëmundjet.


  Shfaqje klinike kryesor i sëmundjes së Parkinsonit
  janë dridhje, ngurtësi dhe ngurtësi të muskujve, amplitudë të ulët dhe "ngurtësi" lëvizjeve, si dhe shkelje të reflekset e muskujve.

  Një prej tyre
  manifestimi i parë është një shkelje e të shkruarit - redukton madhësinë e shkronjave
  dhe qartësia e të shkruarit. Bashkohet gipomimiya - reduktim
  shprehjet ekspresive të fytyrës; Personi maskopodibnym bëhet, ndonjëherë
  ngërdheshje të ngrirë e papritur apo trishtim. Shumë urezhayutsya
  injoroj lëvizjen ndonjëherë; ajo bëhet e turbullt dhe monoton.
  Gradualisht një ndjenjë e ngushtësi në trup. Pacientët
  gjatë mund të jetë në pozita jo të mundshme për të shëndetshëm
  Njerëzit si shtrirë në një jastëk me një kokë të ngritur (simptomë "thes ajrit"). Duke ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme ritmin. Hapat e parë
  i bërë me përpjekje të madhe, dhe pacienti është duke shkuar mirë,


  Hapat semenyaschimi cila tempo gradualisht rrit, pacientin si një "infektues up" qendrën e vet të gravitetit. ndaluar atë si të mirë
  vështirë si fillim duke lëvizur. Kjo mund të vërehet
  fenomene të lëvizjes paradoksale: për shembull, një pacient që kishin vështirësi
  në rritje nga një karrige. lehtë mund të kandidojë jashtë në shkallët apo shëtitje
  shkelën mbi pengesat e mëdha. I përkohshëm "disinhibition" dhe
  lehtësimin e lëvizjes mund të ndikohet nga emocione të forta si
  pozitive dhe negative - e gëzimit ose frikë.

  Një tjetër manifestim i rëndësishëm i sëmundjes Parkinson
  është ngurtësi muskujve. Si sëmundja përparon atë
  gradualisht rritet, i shoqëruar nga zhvillimi i postures karakteristike

  Prevalenca lakimi gjymtyrët dhe trungu, vendosur qafë.
  Bighead
  tilted përpara, armët e vendosur në bërryla dhe paraqitet
  bust, prapa përkulur dhe këmbët vendosur pak në hip dhe
  joints gju. Kur ju përpiqeni të shpjegoj armëve forcave apo këmbët e pacientit,
  rritur rezistenca ndjerë muskujt e tij si gjatë gjithë
  zgjerim dhe përkulje. Kjo përkulem dhe shtendos muskujt si
  përdoret me twitching të vogël, si veshje - të quajtur kështu
  simptomë "veshje".

  Një shfaqje karakteristikë e sëmundjes së Parkinsonit
  është një dridhje tërë trupin, veçanërisht të dukshme në duart dhe kokën. Frekuencë
  përhap në pjesë të ndryshme të trupit të mund të jenë të ndryshme, por mesatarisht - 4-8

  cikle për sekondë. Dridhje zakonisht më e theksuar në pushim dhe
  ulur ndjeshëm kur kryerjen e lëvizjeve të qëllimshëm.
  Stresi emocional dhe rritur vëmendja zakonisht të rritur lëkundjen.
  Duke filluar me gishta, ai, si sëmundja përparon,
  aplikoni një grupe të tjera të muskujve, kapjen nofulla e ulët,
  gjuha, buzët. gjymtyrët më të ulët.


  Trajtim Sëmundja e Parkinson-it

  Ne trajtimin e skemat universale Parkinson
  nr. Program mjekësor për çdo pacient duhet të jetë një individ,
  megjithatë, regjimi i zgjedhur në mënyrë racionale do të arrijë mirë
  Rezultatet për një kohë të gjatë. Droga kryesore

  përdorur në trajtimin janë droga veprojnë mbi ndryshëm
  Ndërmjetësuesit nervore - acetilkolinės, dopamine. Këto përfshijnë disa
  Grupi i ilaqet kundër depresionit, neuroleptikëve, holinolitikov. Para
  Trajtimi i përdorur kirurgjik i sëmundjeve (transaksioneve Parkinson
  shkatërrimi i trurit përgjegjëse për ngurtësinë e muskujve dhe
  dridhje) i pranishëm në pothuajse nuk zbatohen. Kjo shpjegohet
  mjaft farmakoterapia i suksesshëm, i cili është progresi në e fundit
  vjet.

  Informacion nga artikullin "Parkinsonit".