Çfarë është osteomielit


 • Shkaqet e osteomielit
 • Çfarë duket osteomielit
 • Diagnoza e osteomielit
 • Trajtimi i osteomielit

 • Aktualisht titulluar "osteomielit" të bashkuar
  inflamacion i pjesëve të kockave: bone aktual (malcim i kockës), palca e eshtrave
  (Mielit) dhe periosteum (periostitis).


  Shkaqet e osteomielit

  Osteomielit
  shpesh shkaktojnë bakteret e mëposhtme: Streptococcus, Staphylococcus,
  Salmonella dhe E. coli. Më pak malcim i kockës mund të ndodhë
  si një komplikacion i tuberkulozi, sifilizi, lebra dhe të tjera
  Sëmundjet. Në mënyrë që të marrë të kockave, bakteret ekzistojnë
  Vetëm dy mënyra: brendshme dhe të jashtme. Në rastin e parë të infeksionit

  kryer së bashku me rrjedhën e gjakut nga një zjarr i largët patogjen
  (Osteomielit hematogjene). Kjo mund të ndodhë në kariesit, sinusit,
  angina, fistulat e zorrëve, etj Në të dytin - shkaktojë janë
  plagosje. Infeksioni depërton kockën me fraktura të hapura,
  plagët me armë zjarri, trauma thellë dhe sterile kirurgjikale
  Operacionet (osteomielit traumatik).


  Çfarë duket osteomielit


  Hematogjene
  osteomielit është më e rrezikshme se traumatik. Shpesh it
  paraprihet nga një periudhë të shkurtër (1-4 ditë), gjatë së cilës sëmundje është pothuajse
  nuk shfaqet.
  Një person mund të ankohen për dobësi, dhimbje


  të muskujve, dhimbje të përbashkët, pa manifestime lokale.
  Pastaj befas temperatura, temperatura mund të rritet
  në 39-40 gradë. Dhimbja është lokalizuar në mënyrë të qartë në zonën e prekur
  kockave ndodh pothuajse menjëherë. Akute, i mërzitshëm ose shpërthyer
  brenda, rënduar nga lëvizje të vogël - dhimbje e tillë është e vështirë
  me çdo gjë në një mënyrë.

  Zhvillimi i mëtejshëm i sëmundjes është
  shumë shpejt. Përkeqësuar gjendjen e përgjithshme, proces purulent
  përhapet në muskujt përreth dhe të lëkurës shpesh zhvillon
  sepsis. Nëse ju nuk merrni masa urgjente, vdekje të mundshme.


  sëmundje traumatik osteomielit mund të shkoni në kronike

  formë në të cilën e qelbit dhe indeve produkte avari dalë përmes
  Pasazhe Fistulous. Në pasojat e rënda të sëmundjes janë të njëjta si në
  osteomielit hematogjene.


  Diagnoza e osteomielit


  përshkruar shfaqjen e simptomave të kërkojë të menjëhershme
  në kirurg trauma, dhe në qoftë se ju nuk mund të shkoni veten - telefononi
  "ER". Është e rëndësishme që të njohin sëmundjen sa më shpejt të jetë e mundur. Në
  Kjo do të kërkojë numërimin e plotë e gjakut dhe urinalysis, të cilat
  Mjeku gjen nga sa shkuar larg e procesit inflamator. Që
  vlerësuar gjendjen e zonës së prekur, të kryer X-ray.
  Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se në këtë fazë të hershme të sëmundjes

  Metoda e hulumtimit nuk është gjithmonë informativ. Por me ndihmën e
  radioisotope scan rezultat i saktë mund të merret tashmë
  Dy ditë pas infeksionit. Ndonjëherë një diagnozë më të saktë
  Mjeku përshkruan një kompjuter ose rezonancë magnetike të imazhit të kockave.


  Trajtimi i osteomielit

  Infeksionet
  shkatërruar me antibiotikë, dhe ilaçe janë të zgjedhur
  individualisht, varësisht nga lloji i baktereve të parashtruara në kockë.
  Antibiotikët duhet të marrë për 4-6 javë. I mirëpritur
  Brenda antimicrobial shpesh plotësojnë lokal
  hyrje. Përdorur gjerësisht trajtim hirurhcheskoe. Gjatë

  pastër nga purulent qendër kirurgji, të hequr inde të buta të vdekur, ndërsa
  nevojë për të shpenzuar operim (heqje) i dëmtuar pjesë të kockave.

  Informacion nga neni "osteomielit".