Çfarë është rrethprerja


 • Pse bëni rrethprerjen?
 • Për të kryer këtë operacion?
 • Pas kirurgjisë
 • "Për" operacion
 • "Kundër" operacion


 • Pse bëni rrethprerjen?

  Rrethprerja, ose për shkencor, tsyrkumtsyzyya është heqja e prepucit kirurgjike. Kryerja rrethprerjen për besimet fetare, duke ndjekur traditat kulturore, për arsye të higjienës, dhe, më në fund - për arsye mjekësore.

  Traditat kanë një ndikim të madh mbi ne - si mund të jetë i keq që ishte e mirë për paraardhësit? Ky argument është shpesh çon në shumë familje kur ata të vendosin mbi rrethprerjen e djalit të porsalindur. Por ata harrojnë se në të kaluarën për të kujdeset për pastërtinë e penisit ka qenë më e vështirë, dhe pastaj prodhues mënyra më e lehtë për të ruajtur penis pastër.  Shumë burra bien dakord që të ketë rrethprerjen në moshën e rritur. Shpesh kjo është për shkak të kërkesave të partnerit ju nuk janë të kënaqur me pamjen e lëkurës rrudhosur, i cili u mbyll kokën e penisit. Në gratë e tjera ekzistojnë shqetësime në lidhje me akumulimin e fëlliqur dhe zhvillimit të infeksioneve nën lafshë e penisit. Edhe pse shumica e njerëzve shkojnë në rrethprerjen e dy shkaqeve në të njëjtën kohë.

  Sepse rrethprerja e mjekësisë së bërë në rastin e shkrirjes së prepucit e penisit. Kushti i quajtur phimosis. Në djem të rinj me phimosis prepucit të kokës penisit varur nga një hundë e madhe. Fëmija është i vështirë për të urinoj, duhet të shtyjë.


  Phimosis mund samovylikuvatysya por me sukses duke u shpëtoj prej phimosis djali duhet vidsovuvaty përditshme lafshë e penisit higjienën dhe sjelljen e penisit.


  Për të kryer këtë operacion?

  Rrethprerja mund të kryhet si anestezi dhe pa. Foshnjat që janë më pak se dy muaj, të bëjë rrethprerjen pa anestezi. Boys 14 vjet operacion është kryer nën anestezi të përgjithshme, dhe të rriturit - nën anestezi lokale. Anestezi lokale kryhet si vijon: penis të trajtohen me një zgjidhje dezinfektues, bazuar në penis mbivendosura hollë kapëse për ndaljen e gjakut gome, dhe prodhuar injektimin e anestetikut (lidocaine, ubistezyn, Articaine) në penis.

  Në fakt, injeksion i anestezisë, ky është i vetmi moment i dhimbshëm, atëherë penis humbet ndjeshmëri nën ndikimin e drogës dhe mjeku për të filluar operacionin.

  Lafshë e penisit është tërhequr dhe terminale fikse. Atëherë lafshë e penisit është e prerë dhe hequr në një rreth, të prerë lëkurën qepen. Qepje duhet të hiqen pas 8-10 ditësh, dhe kjo me kujdes të duket pas tyre dhe të bëjnë dressings përditshme. I gjithë operacioni zgjat më pak se 15 minuta, pasi që pacienti mund të shkoni në shtëpi menjëherë.

  Nuk është një tjetër mënyrë për të hequr lafshë e penisit, pas trajtim dhe anestezi lafshë e penisit prerë veshje të ngadalshëm dhe, hiking në gijotinë, atëherë qepje.

  Herë pas here inflamacion ndodh pas qepje kirurgjikale - kjo është për shkak të faktit se shtresë në mënyrë të pashmangshme merr urinë, një sasi të vogël të gjakut nga damar - të mjaftueshme për të infeksionit. Infeksioni trajtohet me antibiotikë dhe qepur me kujdes higjienës.


  Pas kirurgjisë

  Nëse rrethprerja bërë njeri i rritur, ajo mund të jetë pak pasoja të pakëndshme. Fakti se ndjeshmëria e penisit glans, i cili ka qenë i fshehur prepucin, papritmas shfaqet lakuriq. Nga fërkim e rrobave erections ndodhin - vetëm si kjo, pa ndonjë stimulim. Pajtohem, kjo është pak e parehatshme - vazhdueshme mbledhje për një javë ose dy ... por pastaj anëtar kokë përshtatur kushteve të reja, dhe penisi kthehet për të pushuar.


  "Për" operacion

  Rrethprerja ndihmon për të ruajtur pastërtinë e penisit. Kur lafshë e penisit është grumbulluar vazhdimisht smegma, i cili krijon një mjedis të favorshëm për rritjen bakteriale. Vënë re se burrat e parrethprerë do të më shumë gjasa për t'u infektuar me gonorre dhe sifilis. Megjithatë, mjekët thonë se kjo nuk është për shkak të pranisë së prepucit, dhe shpërfillje të higjienës personale - të themi, njerëz të dashur, shumë nga ju të kandidojë në dush menjëherë pas seksit? Unë jam i sigurt se jo të gjithë ...

  Në moshën e vjetër, rrethprerja mund të jetë i nevojshëm në rastin ku lafshë e penisit nuk është një vidsovuyetsya kohë të gjatë nga koka dhe gradualisht rritet në të.

  Në këtë rast, rrethprerja lehtëson urinim dhe kujdesit penis.

  Pas zvogëlimin kokën e penisit bëhet më pak i ndjeshëm. Nga njëra anë, njeriu është në gjendje të ketë marrëdhënie seksuale më e gjatë - ndjeshmëri nën kokat e ulëta eksitim rritet ngadalë. Në anën tjetër, meshkujt më rrethprerë pushojë të gëzojnë sex prezervativin. Ne duhet të gjejmë një mënyrë tjetër kontracepsioni.

  Duke linjë, theksoj se argumenti më i fuqishëm "për" rrethprerja është penis higjienike. Dhe si një shtojcë - disa gra (dhe meshkuj) besojnë hapur glans penis më tërheqës.


  "Kundër" operacion

  Tani shikoni në anën tjetër - pse hiqni se dhënë për ne nga lindja (përveç patologjitë prepucit)? Kreu i penisit dhënë një numër të madh të mbaresa nervore që i japin njeri kënaqësinë më të madh - pas prerjes lëkurën humbet mbuluar kokën dhe të naftës bëhet e thatë. Plus fërkimi i fortë i rrobave nuk shkaktojnë përvojë më të këndshme. Rreziku i infeksionit pas kirurgjisë rrethprerja nuk është i madh, por ai është, kështu që çdo njeri duhet të vendosë për veten e saj, ajo duhet të rrethpriteni apo jo. Shumë varet nga sa të aftë kirurg i cili shpenzon rrethprerjen, sepse penis - një vend shumë të prekshme, ajo lehtë mund të dëmtojë.  Me fjalë të tjera, një njeri i cili nuk ka defekte lafshë e penisit, i cili monitoron pastërtinë e trupit të tij dhe të jetojnë një rrethprerjen të rregullt të jetës seksi nuk duhet të bëhet. Përveç nëse ai dëshiron ta bëjë këtë operacion.