Çfarë është urinim i pavullnetshëm nate


 • Urinim i pavullnetshëm nate
 • Shkaqet e urinim i pavullnetshëm
 • Manifestimi i urinim i pavullnetshëm
 • Trajtimi i urinim i pavullnetshëm

 • Urinim i pavullnetshëm nate

  Mosmbajtjeje urinar gjatë gjumit - është e pakontrolluar, urina e pavullnetshme upuskanie gjatë natës.

  Zakonisht urinim i pavullnetshëm nate gjeni që prej 5 vjetësh. Me moshë, zakonisht zvogëlon frekuencën e urinim i pavullnetshëm dhe shërim vijim.

  Në 5 vitet e urinim i pavullnetshëm prek rreth 15-18% e djemve dhe vajzave 8,10% dhe 10 vjet urinim i pavullnetshëm është ruajtur vetëm në gjysmën e tyre. Duke adoleshencës (13-14 vjet) vazhdojnë të vuajnë nga urinim i pavullnetshëm vetëm 2,5% të fëmijëve, dhe pas 15 vitesh, vetëm 1,5-2%. Shërim Parashikimi më i mirë në urinim i pavullnetshëm primar. Pra, nëse mosha e 5-7 viteve të urinim i pavullnetshëm primar është 75-80% të rasteve, dhe i mesëm - 15-20% të rasteve, pas 12 vjetësh, frekuenca e tyre një linjë.  Urinim i pavullnetshëm nate mund të ndodhë për herë të parë në moshën e vjetër - ai është rreth 3% e femrave dhe 1% e meshkujve të moshës mbi 65 vjeç janë më shumë të ngjarë në pacientët me infarkt në zemër ose rregullisht duke marrë pilula gjumi.

  Shkaqet e urinim i pavullnetshëm


  Urinim i pavullnetshëm nate mund të jetë primare ose sekondare.

  Urinim i pavullnetshëm primar ndodh nga lindja gjasa e shkaktuar nga maturimit vonuar rregullore sistem urinim. Një urinim i pavullnetshëm i mesëm i quajtur, e zhvilluar disa muaj pas lindjes. Në pacientët me urinim i pavullnetshëm primar shpesh thekson histori familjare. Nëse të dy prindërit vuajtur nga urinim i pavullnetshëm, probabiliteti i një fëmije deri në 80% kur urinim i pavullnetshëm pësuar vetëm një prind - 45%.
  Urinim i pavullnetshëm i mesëm është e lidhur shpesh me stres psikologjik apo sëmundjeve të shpeshta soputstvuyuschimimi. Shkaku i urinim i pavullnetshëm mesme mund të jetë edhe anomalitë zabolevaenie e traktit urinar të palcës kurrizore. Urinim i pavullnetshëm shpesh vërejtur në fëmijët me peshë të ulët të lindjes, zhvillimit të vonuar psikomotor, vonuar mendor.

  Në përgjithësi, urinim i pavullnetshëm nate shihet si një kusht që rezulton nga ndërveprimi i shumëfishtë gjenetike, psikologjike, neurologjike, Urological, faktorët endokrine, pjesa e tyre është e ndryshme.

  Manifestimi i urinim i pavullnetshëm

  Në disa fëmijëve me urinim i pavullnetshëm tregohet gjumë jashtëzakonisht të thellë, por në përgjithësi, urinim i pavullnetshëm nate nuk është i lidhur me gjumë të thellë apo ndonjë fazë të caktuar të gjumit.

  Megjithatë, urinim i pavullnetshëm nate shpesh ajo është e kombinuar me tmerret e natës dhe snohozhdenyem. Ndonjëherë urinim i pavullnetshëm është paraprirë nga një zgjim të shkurtër, por shumica jo.

  Tradicionalisht fokusohet në gjendjen mendore, emocionale të fëmijëve, por çdo anomalitë specifike psikologjike në pacientët me urinim i pavullnetshëm nuk gjendet. Probleme psikologjike shpesh janë të mesme dhe janë reaktive në natyrë. Zhvillimi intelektual në shumicën e pacientëve me urinim i pavullnetshëm si normal.

  Trajtimi i urinim i pavullnetshëm

  Mjet universal efektive të trajtimit të urinim i pavullnetshëm nate atje. Vedas,%
  B5nie ditar në të cilin fëmija vëren "mbrëmje natë thatë 'kufizuar futje fluide, fruta dhe perime që përmbajnë një sasi të madhe të ujit që ju duhet të urinojë natën, atmosferë miqësore familjar (pa fiksim të tepruar në defekt), përdorimin e një pajisje të veçantë (" Alarm "), e cila zgjon fëmijën kur pika e parë e urinës shpesh kontribuon në ndërprerjen graduale të urinim i pavullnetshëm.

  Është e këshillueshme për të trajnuar ushtrimin arbitrar të kontrollit mbi urinim.

  Nëse është e nevojshme, përdorni drogë (desmopressin, driptan, ilaqet kundër depresionit).

  Informacion nga artikullin "urinim i pavullnetshëm nate".