Çfarë është nystagmus, formë nystagmus


 • Nystagmus, format e nystagmus
 • Trajtimi i nystagmus

 • Nystagmus, format e nystagmus

  Nystagmus (nystagmus) është një lëvizje spontane oscillatory e syrit.


  Nuk janë llojet e mëposhtme të nystagmus:

 • mayatnikoobraznyy,
 • klonycheskyy
  (Tolchkoobraznyy)
 • i përzier.
 • By Area:

 • horizontal
 • vertikale, kopje,
 • diagonale (drejtimi vlerësuar
  Luhatjet e shpejta faza).
 • Në span:

 • madhe-,
 • të mesme,
 • melkorazmashistyy.

 • Frekuencë
  Lëvizjet oscillatory mund të kalojë disa qindra për minutë.
  Nystagmus e fituar është e shoqëruar gjithmonë nga vizual i paqartë
  Perceptimet (megjithëse vizion qendror mund të jetë i lartë) dhe
  marramendje, nystagmus lindura dhe nuk shkakton marramendje.

  Nystagmus si paralizë, është i bazuar në një qendror ose
  Genesis lokal. Zhvillimi i nystagmus mund të jetë për shkak të lezioneve
  tru i vogël, urë, palcë oblongata, gyrus i dytë frontal,
  pjatë çati (quadrigemina), hipofizë, dhe disa departamente të tjera
  trurit për shkak të proceseve inflamatore dhe neoplastike ose
  çrregullime vaskulare. Nga ana tjetër, ajo mund të jetë për shkak
  vizion të ulët në të dy sytë për shkak të trazim, anomali optike
  media dhe ndryshimet në choroid, retinë dhe optike nervore.

  Në lezionet e sistemit nervor qendror dalin
  Cortical, vestibular, histerike, dhe
  llojet e tjera të nystagmus.


  Dëmtimi i departamentit periferike vizuale
  ose të shkaktojë Analyzer auditory dhe nystagmus optik i ngatërruar.

  Ka një nystagmus fiziologjik, të cilat përfshijnë si në vijim
  pikëpamjet e tij si optokineticheskiy, labirinti dhe nistahmoidnye
  twitching (në ekstrem çon në sy). Siç e dini, në bazë të
  nystagmus optokineticheskoho mund të kontrolloni mprehtësi vizuale tek fëmijët. Studimi nystagmus i ngatërruar luan një rol të rëndësishëm,
  për shembull, në vlerësimin e gjendjes funksionale të aparatit vestibular në
  Astronautët.


  Trajtimi i nystagmus

  Trajtimi i nystagmus i papërshtatshëm dhe shpesh të pasuksesshme. Të gjithë
  Përpjekjet e drejtuara ndaj adresimit kauzë të përbashkët që e ka shkaktuar atë, që

  është fati i shumë ekspertëve. Të gjitha masat terapeutike
  mund të përmirësojë mprehtësi vizuale (trajtim ambliopia, korrigjimin e
  me syze, reflexology, nxjerrjen katarakt, keratoplasty dhe
  etj), si dhe të reduktuar tonin e muskujve mund të çojë në
  reduktim i nystagmus.

  Kirurgjia jep fuqi muskujt në thelb vetëm të nystagmus horizontal.

  Informacion nga artikullin "Nystagmus".