Çfarë mycoplasmosis


 • Mycoplasmosis
 • Trajtimi i mycoplasmosis

  Mycoplasmosis

  Mycoplasmosis - një sëmundje që transmetohet seksualisht, të shkaktuara nga bakteret mikoplazmike.

  Gratë Kjo sëmundje është e ekspozuar kryesisht që kanë pasur
  Sëmundjet gjinekologjike sëmundjet, infeksionet, seksualisht të transmetueshme,
  udhëhequr një jetë plot tension. Por nuk mycoplasmosis i rrallë në meshkuj.

  Ka rreth 14 lloje të mykoplazmat që mund të ekzistojnë në njerëz.

  Në mesin e tyre:

 • Patogjen për njerëzit - hominis Mycoplasma, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma pneumoniae
 • Patogjene urogjenitale traktit - hominis Mycoplasma, Mycoplasma genitalium
 • Patogjenët infeksion respirator - Mycoplasma pneumoniae
 • Disa lloje të mikoplazmave shumë sëmundje

  për njerëzit. Herë në kombinim me patogjenet tjera
  ata mund të shkaktojnë proceset infektive dhe inflamatore.

  Të rrezikshme për trupin e njeriut janë produkte
  Jeta e mikroorganizmave që shkatërrojnë qelizën
  pronar mur. Ata mund të hiqni kolesterolit dhe yndyrore qelizat acid
  pronar.

  Aktualisht, mekanizmi i lidhjes për Mycoplasma hominis
  Qelizat nuk janë kuptuar plotësisht. Edhe pse nuk ka asnjë shtojcë i plotë
  (Kjo mund të shihet në ekzaminimin mikroskopik elektron), kjo marrëdhënie
  mjaft i fortë.

  Mycoplasmosis (hominis Mycoplasma) është gjetur në të gjithë
  moshë të cilët ishin të infektuar gjatë lindjes.


  Si
  Në mënyrë tipike, ky mikroorganizëm është shtëpia juaj në vaginë,
  uretrës dhe qafën e mitrës në femra dhe meshkuj - uretrës dhe lafshë e penisit.


  Patogjenik per njerezit, infeksioni Mycoplasma mund të jenë patogjenë të sëmundjeve të tilla si:

 • Pyelonephritis
 • Uretriti
 • Prostatitis
 • Artrit
 • Sepsis
 • Patologjia e shtatzënisë dhe fetusit
 • Postpartum endometritis
 • Urogjenital mycoplasmosis zakonisht ndodh
  Simptomat dhe përcaktuar atë vetëm në laboratore.

  Megjithatë
  Disa situata mund të ndodhin në trupin e mëposhtme simptoma:

 • Meshkujt: mëngjes shkarkimi i lehtë nga uretrës, duke tërhequr dhimbje në ijë, në rritje shtojcë
 • Gratë: shkarkimin e harlisur, kruajtje, dhimbje gjatë jetës seksuale.


  infeksion mikoplazmoznoy shtatzënisë mund të shkaktojë spontan
  aborti, lindja e parakohshme, ethe pas lindjes.

 • Trajtimi i mycoplasmosis

  Trajtimi i mycoplasmosis i emëruar vetëm pas kryerjes së disa hulumtime.

  Metodat më produktivë të diagnozës mycoplasmosis
  përfshijnë zinxhir reaksion polimerazën (PCR) dhe bakteriologjik
  metodë. Në praktikë, ajo është e rekomanduar përdorimin e njëkohshëm të disa
  metodat për rezultate më të sakta.

  Zgjedhja e drogës është bërë me veçantitë
  jeta e parazitit. Përgatitjet kanë veprimtari të ndryshme në
  lidhje të llojeve të ndryshme të mykoplazmat, kështu që ju duhet për të gjetur se ndikimin e patogjen në trup.

  Mycoplasma sensitive në:

 • antibiotikët tetracycline
 • droga antifungal
 • droga antiprotozoar
 • macrolides
 • linkozaminy
 • Pas trajtimit të mycoplasmosis, 2-3 javësh një provë të kontrollit.

  Për të shmangur kontaminimin, rehuyarnye duhet të përdorin metoda pengesë e kontracepsionit dhe nënshtrohen ekzaminimeve parandaluese.

  Informacion nga artikullin "Mycoplasmosis."