Çfarë është kurora metalike-qeramikePse të vësh diademën

Kurora janë përdorur për të rivendosur dhëmbë të dëmtuara nga kariesi në mënyrë të konsiderueshme, thyer, plasaritur ose i zbardhur, dmth ato dhëmbët që kërkojnë të plotësojë funksionin e humbur apo estetikë.

Fitoret janë përdorur për disa arsye:

 • Për të rivendosur formën anatomike;
 • Për të rivendosur funksion;
 • Për të forcuar dhëmb;
 • Për të përmirësuar paraqitjen estetike të dhëmbit.

 • Përfitimet e kurorave dentare

  Për të rivendosur dhëmbin mund të përdorni mbushjet dentare, kurora, por kemi më shumë përparësi mbi vulën.

  Përparësitë kryesore të kurorave dentare krahasuar me vulën janë:

 • shërim më i mirë i formës origjinale të dhëmbit;
 • më mirë për të forcuar dhëmbin.


 • Fazat prodhimin e kurorave dentare

  Prodhimin e kurorave dentare kërkojnë 2-4 vizita.

  Vizita e parë

  Gjatë vizitës së parë dhëmb i rëndë është kryer në një 2 mm i trashë (trashësia e kurorës).


  Pas bluarje molds dhëmb janë hequr nga dhëmbët e pacientit. Dentare hije Speciale zgjedhur ngjyra e ardhshëm kurorës ngjashme me dhëmbët ngjitur. Pas bluarje dhëmbët e bëra kurorë të përkohshme dhe fikse në portret në një çimento përkohshëm dhëmbëve, kështu duke e bërë kurorë të përhershme është një laborator dentar disa ditë.

  Të hedh rezultojnë janë dërguar në laborator dentar.


  Në laborator, model hedhura suva (një kopje e saktë e dhëmbëve e pacientit). Në teknikat e modelit suva bën kurorën.

  Vizita e dytë.

  Montimi kurora kornizë metalike. Nëse-metalike kurorë, laboratori i parë për të prodhuar kurora bazë metalike - kornizë metalike. Klinika në të ardhshëm tuaj (dytë) të vizituar këtë kuadër të provoni në një dhëmb, dhe duke u siguruar se ajo pikërisht korrespondon dërguar përsëri në laborator dentar, tani për të mbuluar në masë të saj të veçantë qeramike, përmes të cilit dhëmb është ngjyra e dhëmbëve natyrore.

  Vizita e tretë.


  Install kurorën përhershëm në dhëmb. Pasi mjeku është i kënaqur që kurorë ulet në mënyrë të përkryer në dhëmb që është fort grabs nuk parandalohet interdigitation, scan formën dhe ngjyrën, ajo duhet t'ju tregojë rezultatin përfundimtar të punës së tyre dhe e di mendimin tuaj për këtë. Pas një vlerësimi pozitiv të mjekun tuaj për të filluar në fazën përfundimtare të punës - fiksimin kurorën në dhëmb. Kurora është e fiksuar me një çimento të veçantë.


  Indikacionet kurora metalike

 • Shkelja e formë anatomike dhe ngjyra e kurorave dhëmbëve natyrore, si pasojë e kushteve të fituara patologjike (karies, trauma, defekte në formë pykë-, njollë e dhëmbëve me fluorosis, ose pas ndalimin e ilaçeve - "dhëmbët tetracycline", etj) dhe kongjenitale (madhësia anomali, formë, pozicionit Dhëmbët, struktura e vështirë ind - lezione të trashëgueshme smalt mbuluar (amelohenez papërsosur), etj);
 • Rritja e të konsumuarit e indeve të dhëmbëve të vështira;
 • Prania e metaleve fikse protezë, që kërkon zëvendësimin;
 • Fenomeni i alergjisë ndaj plastike veshja fikse proteza.
 • Informacione nga artikullin "Kurora Metal-qeramike"