Çfarë nefropati drogës


 • Mjekësia mund të jetë i rrezikshëm
 • Analhetycheskaya nefropati - më e zakonshme
 • A nuk abuzojnë mjekësi alternative

 • Mjekësia mund të jetë i rrezikshëm


  Dekada e fundit dëshmuar një seri e fatkeqësive mjedisore që në mënyrë të pashmangshme dëmtojnë shëndetin. Kjo është e njohur përgjithësisht problemeve teknologjike dhe futje e pakontrolluar të barnave, e cila ofron një gamë të gjerë të industrisë moderne farmaceutike. Rritja tendencë për vetë ose "këshillën e miqve të" pa lidhje me vetë shëndetin e përgjithshëm mund të çojë në zhvillimin e sëmundjeve akute dhe kronike. Në këtë drejtim, frekuenca e dëmtimit të veshkave - nefropati drogës - rritet (rreth 10 - 20 për qind e sëmundjes së përgjithshme renale).  Cili ilaçe më shpesh shkaktojnë dëmtime në veshka? Udhëheqësit janë droga analgjezik dhe antipiretik, në shumicën e rasteve të kombinuara, të cilat përfshijnë të ashtuquajturat analgesics narkotike (NPA) - Analgin, paracetamol, etj, si dhe droga jo-steroidal anti-inflamator (NSAIDs), siç janë indometacine, Diclofenac, etj Next në frekuencën e komplikimeve është diuretike, dhe shtojcave dietike kohët e fundit dhe bimëve. Ideja popullarizuara të mjekësisë padëmshme bimor është duke u çuar në një kërcënim real për shëndetin publik.


  Analhetycheskaya nefropati - më e zakonshme  Veshkat janë më të prekshme për çdo efekte medicinale sepse përmes tyre rrjedhin kryesisht më drogë. Spektri i sëmundjeve të veshkave, droga yndutsyruemoy jashtëzakonisht të gjerë - nga toksicitetit akut në zhvillimin e dështimit akute renale, humbje ndonjëherë edhe të plotë të funksionit renal në proceset kronike renale inflamatore.


  Struktura nefropati kronike mjekësore zë një të veçantë nefropati vend analhetycheskaya - një dëm kronike të veshkave shkaktuar nga administrata e kronike të analgesics narkotike (NPA) dhe droga jo-steroidal anti-inflamator (NSAIDs), për shkak të Ffektyvnost tyre të lartë mbi simptomat dhimbje e origjinave të ndryshme dhe qasjes.  Manifestimet klinike të sëmundjes janë të përbërë nga shenjat e humbjen sistemit urinar. Së pari është përkeqësimi progresiv i aftësisë t'u përqendruar urinës, manifestohet ulet dendësia e saj të afërm, rritur urinim, urinim dërrmuese natën, formimin e gurëve urinare, çrregullim bilancit electrolyte shoqëruar me dobësi të muskujve, fosfor dobët - metabolizmit të kalciumit të zhvillimit skeletik patologjisë . Herë nuk është e gjakut në urinë (hematuria), e cila mund të jetë një simptomë pranueshëm i nekrozë (vdekjes) i traktit nxjerrës ose malinje traktit urinar.

  Hipertensioni është e zakonshme, por nuk kërkohet. Rezultati i drogës zgjatur është për të zvogëluar të veshkave dëmtojë funksionet e veta deri dështimit terminali i veshkave, i cili është në fazën e sëmundjes është diagnostikuar zakonisht.

  Më i rrezikshëm për të marrë këto barna me dehidratim (p.sh., administrimin kronike e diuretics), sëmundje të mëlçisë, dështimi i zemrës, kirurgji e mëparshme, dhe pacientët e moshuar të cilët janë të prirur për të electrolyte mungesë ekuilibri ujë. Faktorët shkaktoj dëmtime në veshka mund të jetë ushtrim i vështirë, futje alkool medikamente të mëparshme.
  A nuk abuzojnë mjekësi alternative


  Rreziku i madh në aspektin e ngjarjeve negative, duke përfshirë të rrezikshme për jetën, janë mjete të mjekësisë alternative që janë vendosur në treg shpesh pa procedura konvencionale të licencimit dhe për këtë arsye një efikasitetin dhe sigurinë e panjohur. Popullsia është ide e përhapur se produkte bimore janë burimet natyrore dhe metodat e lashtë të mjekësisë tradicionale, më të fuqishme dhe më të sigurt se barnave farmaceutike.

  Në Belgjikë në 1991 - 1992 ai u regjistrua .. 9 raste Zhvillimi i shpejtë i dështimit të terminalit të veshkave në gratë e reja si rezultat i trajtimit trashje me përdorimin e llojeve të caktuara të bimëve kineze në klinikat tradicionale.

  Raste të ngjashme janë të njohur në Francë dhe Britani të Madhe. Themeluar se efekti toksik mbi veshkat jep aristolohievaya acid që gjinden në disa herbs kineze. Së bashku me efektin toksik të kësaj substance, si studimet klinike dhe eksperimentale, nxit zhvillimin e tumoreve malinje të traktit urinar. Nëse totale acid dozë aristolohievoy është mjaft i madh, sëmundje të veshkave mund të përparojë edhe kur marrin herbs kineze ndalur. Duhet të theksohet se toksiciteti i parë i veshkave i substancës është përshkruar në literaturën mjekësore kineze në 1964 dhe konfirmuar në studimet eksperimentale.  Në shumicën e vendeve, ilaçe bimor nuk konsiderohen drogë. Në të njëjtën kohë një studim i kryer në Kaliforni 251 importuar produkte të pronarit Ayurvedic aziatike bimor gjeti se 32 përqind e tyre përmbante farmaceutike nedeklarirovannye dhe metalet e rënda (plumbi, zhiva, kadmiumi, arsenik) në sasi potencialisht toksike, por abstrakt argumentoi se përmban vetëm përbërësit natyral.

  Edhe pse disa të dhënave në lidhje me rreziqet e mundshme shëndetësore, shumë shtesë (shtesë diete) vazhdojnë të jenë gjerësisht në dispozicion. Shpesh, ata janë shitur nën emra të ndryshëm dhe në një kombinim të barnave, duke e bërë të vështirë për blerësit e identitetit të tyre si pjesë e produktit të përfunduar.

  Përveç kësaj, 70 për qind e pacientëve nuk raportojnë faktin e mjekët të përdorin mjete të ndryshme të mjekësisë alternative. Rrezik të lartë të komplikimeve të lidhura me përdorimin e mjeteve juridike bimor dhe shtojcave dietike në lidhje me drogat.

  Një problem i madh në shoqërinë moderne aktualisht duket të vetë drogë të gatshme në dispozicion, veçanërisht pritja "mrekulli miqësor mjetet e bimëve dhe pothuajse të gjitha sëmundjet."

  Informacion nga nenet Laptenkovoy AA "Dëmi Medicinale veshkave."