Çfarë është giardiasis


 • Giardiasis
 • Si funksionon giardiasis
 • Si është diagnostikimi dhe trajtimi i giardiasis

 • Giardiasis

  Giardiasis (hiardioz) - një sëmundje të shkaktuar nga një parazit intestinal Giardia njëqelizor - Giardia (Lamblia) intestinalis, i cili futet në indin e zorrëve.

  Giardiasis
  e zakonshme në mesin e fëmijëve dhe në mes të kategorive të caktuara
  të rriturit, duke përfshirë edhe njerëzit, shpesh udhëtonte për në vendet në zhvillim,
  dhe në pacientët me pancreatitis kronike, aciditetit të ulët
  lëng stomakut dhe në njerëz me stomak hequr.

  Infeksion
  transmetimit ndodh nga cysts e parazitit nga personi në person. I drejtë
  transmetimit është kontakti i drejtpërdrejtë i personit të sëmurë

  me e zakonshme (duke përfshirë marrëdhënieve seksuale), i tërthortë - përmes ushqimit të pista
  dhe ujë.


  Si funksionon giardiasis


  Në shumicën e rasteve,
  sëmundja është asimptomatik. Kur ajo erdhi në klinik
  simptomat, simptomat e enterit, vjellje, jargëzim, humbje
  oreksi, dhimbje në rajonin e kërthizës, bloating. Kohët stol 2-5
  një ditë, një i pasur, të lëngshme, shkumë, e gjelbër, me një erë të athët.

  Në format e rënda të sëmundjes mund të jenë të shqetësuar thithjen e ushqimit, e cila është humbje peshe manifestuar.

  Giardiasis mund të shkaktojë dyskinesia tëmth, sindromi nevrastenik.

  Sëmundje
  bëhet e tejzgjatur, nëse një neglizhon personal


  Profesioni shëndeti dhe swallows cysts patogjen izoluar nga feces.
  Përndryshe samovylikuvannya mundur.


  Si është diagnostikimi dhe trajtimi i giardiasis

  Bazë
  Diagnoza është zbulimin patogjen në mostrat e lëngut të zorrëve
  (Duodenum) dhe feces. Sepse sëmundja mund të zgjasë
  një kohë të gjatë, dhe parazitet janë excreted pa disa frekuencave,
  ajo mund të kërkojë studime të përsëritura.

  Për trajtim
  duke përdorur anti-drogë të rivendosur normal
  flora e zorrëve. Me rëndësi të madhe është të ushqyerit gjatë
  trajtim.

  Informacion nga artikullin "Giardiasis".