Çfarë është substanca toksike të paqëndrueshme


 • Varësisë: substancat toksike të paqëndrueshme
 • Si e dehje substanca toksike

 • Varësisë: substancat toksike të paqëndrueshme

  Abuzimi me efekt narkotike e substancave volative u njoftua
  Vendet e Evropës dhe Amerikës së Veriut në 60-të, dhe pastaj të vijnë tek ne.
  Ne përdorim aceton, benzinë, Trichloroethane, dhe standarde industriale
  droga të përgatitura në bazë të këtyre dhe si të paqëndrueshme (shpejt
  zhduket në temperaturë dhome) lëngje, kryesisht
  alifatike, ngjitëse të ndryshme sintetike, tretës, pastrues,
  do të thotë nitropaint njollë, llak. Pini paqëndrueshme toksik

  Substancat kryesisht fëmijëve dhe adoleshentëve; Të rriturit në këtë lloj të varurve
  mjaft të rralla.

  Pini këto substanca në mesin e të varurit janë quajtur "konsumues duhani". Më
  janë fëmijë të moshës 8-15 vjet. Arsyeja kryesore për
  eksperimente të ngjashme kanë interes dhe etje ndjenjat e pazakontë, dhe
  bindje të drejtpërdrejtë-peer.

  Do të ishte një gabim të thuhet se këta fëmijë shfaqin çrregullime mendore.
  Testet psikologjike "konsumues duhani" konfirmoj se ata nuk janë të ndryshme nga
  shokët, edhe pse, natyrisht, në mesin e tyre mund të takohen fëmijët
  çrregullime neurotike dhe çrregullime mendore.  Si e dehje substanca toksike

  Për adoleshentët me zbaticë sotsialnopedahohicheskoy tendencë karakteristike për
  Grupet e sindikatave, sjellje të ndryshme anti-social. Në këto
  Grupet e në vitet e fundit ka pasur shpërdorim të paqëndrueshme toksike
  substanca. Thithja e kësaj droge (zam, hollë bojë) çon në faktin asaj
  pas 1-2 minutash ndjenja në mjegull tim kokë bilbil fillon
  marramendje, e cila gradualisht bëhet gjithnjë e më i humbur
  Bilanci (faza çrregullime vegjetative vestibular, që zgjat 2-3
  minutë).
  Pastaj një shtet të begatshme, duket i pabazuar

  Gëzimi në sytë e objekteve përreth, përballet me shokët; qaj i sëmurë
  duke qeshur, duke folur për veten e tyre. Vini re se kjo është më mirë për të marrë këtë kohë
  pozicion horizontal, të mbyllë sytë tuaj (Faza e çrregullimeve emocionale
  që zgjat 3-4 minuta). Pas kësaj, ka një kokë fantastik
  foto-ndritshme rrethi sillen artikuj të ndryshëm; duket se rreth
  ka njerëz, por zërat e tyre të dëgjohen vetëm përmbajtje të mirë. Ndonjëherë
  Kaleidoskop halyutsynatsiy- "karikatura". Kjo gjendje zgjat rreth 10-15 minuta. Në
  Procesi i inhaling një ndjenjë e kalimit të shpejtë të kohës, atje
  një thirrje papërmbajtshëm për të marrë frymë përsëri dhe përsëri. Atëherë këto ndjenja të zhduken dhe të tyre

  Përsëritja është e nevojshme për të marrë frymë përsëri. Këto sesione janë të përsëritura inhalimi i avujve
  Adoleshencë zakonisht përsëritet 5-7 herë.

  Pas mbytje ndodh fazën e 4, kritike, 1-2 qëndrueshme
  orë, të shoqëruar nga një dhimbje të lehtë koke, të përzier butë,
  qartësi në subjektiv kokë. Pas lirimit të dehjes,
  kujtimet ruhen plotësisht. Bëhuni një tërheqje NUK
  zhvillon. Vetëm të përzier ndonjëherë i butë, kreu i mitur
  dhimbje, shije të pakëndshme në gojë, por këto efekte janë të paqëndrueshme dhe të rastit.
  Disa inhalimi tjetër klinik i avullit të benzinës. Pas 1-2 minutash
  nga fillimi i dhimbje koke mbytje, marramendje, vjellje, të shpeshta

  palpitations, dridhje, dobësi, duke ndryshuar stimulim mendor,
  e qeshur i pashkak (shpesh "lot"), talkativeness, këmbëngulje,
  shqetësim, eufori, vëmendje paqëndrueshmërinë.


  Pastaj vjen faza e hallyutsynatornaya me daljen e auditory së vërtetë dhe
  pamore (ngjyra) hallucinations. Pacientët të parë imazhe të njohura prej tyre në formën
  filma, karikatura, flisni me ta. Kjo merr rreth 20-30
  minuta nga fillimi i mbytje dhe ndryshimeve dobësi, marramendje, dhemb në
  gjithë trupi, fyt i thatë, etje, përgjumje, paqëndrueshmëri emocionale. Këto
  fenomen hequr më tej nuhatës benzinë. Sesionet e tilla të përsëritura

  adoleshencë inhalimi mund të përsërisë 10-15 herë.

  Fenomenet e tërheqjes zhduken plotësisht pas 4-5 ditësh. Në njerëz të cilët kanë transferuar
  re helmimit mund të ndodhin pasoja të rënda. Helmim
  shoqëruar vehetonevrolohicheskih nga një numër i simptomave. Në mënyrë të paraqitjes
  vërejtur: zgjerim nxënës, norma e zemrës, frymëmarrje të shpejtë, t'i shtyer
  Personi, membranat mukozale të thata, injeksion sclera, çrregullime pastaj bashkuar
  strehim, përkeqësuar shikimi, koordinimi i dobët i lëvizjeve. Mars
  bëhet i dredhur, i pasigurt.

  Komponentëve të paqëndrueshme që përbëjnë zam (dikloroetan, toluen dhe acetate etilik) dhe
  benzinë ​​(a përzierje e hidrokarboneve të lëngshme dhe komponimet e squfurit

  tetraetilsvintsom) janë helmet nervore që veprojnë mbi qendror dhe
  sistemi periferik nervor dhe gjithë trupi.
  Komponentet e benzinës, toluen dhe ndikojnë drejtpërdrejt nervor
  qelizat dhe prishin proceset biokimike në të indit nervor. Dikloroetan dhe të tjera
  substanca shkaktojnë funksion jonormal mëlçisë, karbohidrate dhe metabolizmin e proteinave
  rezulton në prani të gjakut oksiduar produkteve, azotemia,
  Shfaqja e produkteve të zbërthimit të fenolet (që përmban unazë indole dhe i afërt për
  Struktura kimike në mescaline dhe diethylamide acid Lysergic) dhe
  prandaj, mund të shkaktojë dehje mesme (helmimi).

  Acetate etil dhe ngjashëm
  ajo karbohidratet të pangopura që përmban benzinë, thyejnë normal
  funksionimin e trurit barrierë mbrojtëse dhe në këtë mënyrë të kontribuojë
  Depërtimi i toksinave në tru.

  Me përfundimin nuhatës orientim në mjedisin shpejt
  restauruar. Ndjenjë normale e kalimit të kohës përsëri më vonë
  Vetëm prodhimi i dehjes. Dëmtim kujtim i veçantë, pothuajse harruar
  të gjitha që i paraprin episode psikotike, por piktura hallucinatory
  shtypur përherë në kujtesën e tyre dhe tregoni pacientëve se si të dalë nga
  dehje, dhe pas një kohë të gjatë; gjatë 2-3 ditëve të ardhshme

  Efektet e vëzhguara e lodhje të rënda mund të zhvillojnë konjuktivit, Katar
  traktin e sipërm respirator.

  Tolerability e substancave të thithur po rritet shpejt. Nëse i parë
  vetëm pritjet mbrëmje, me intervale prej 1-2 ditësh, 2-3 javë
  zhvillimin mundësi frymëmarrjen natës, dhe pas 1-2 muaj atje
  mbytje shtesë ditë. Sasia e substancës në një të shkojnë si
  Rritjet e 3-5. Në heqjen e tolerancës, duke ndryshuar formën e konsumit
  (Tranzicioni nga episodik në një sistematik), një shenjë tjetër
  sindromi i reaktivitet alteruar është transformimi i formës
  dehje. Dehje kohë më të shkurtër (1-2 orë), vasomotor

  Reagimet (skuqje e lëkurës, norma e zemrës, luhatjet në gjak
  presion) zvogëlohet, të dobësohet dhe motorike çrregullimet (ashpërsia e muskujve,
  ulë tonin, shortness lëvizjeve aktive, discoordination).

  Sindromi Varësia psikologjike është formuar shumë shpejt gjatë i parë
  muaj mbytje ndodh dëshirën për të përsëritur dehur. 2-3
  muaj ka një ndryshim në një hap të vetme. Kjo tregon se në tren
  formuar.

  Informacion nga artikullin "varësisë drogës dhe abuzimin e substancave."