Çfarë është vizion laser korrigjim, apo është tërheqës lazer fjalë


 • Miopi dhe forma e saj
 • Llojet e trajtimin e miopi
 • Get shpëtoj nga syzet me çdo kusht?

 • Miopi dhe forma e saj

  Miopia quhet një kushti i syrit ku aftesia e syrit medias përthyhen është më e madhe sesa nevoja për të ndërtuar një tablo të qartë në një gjatësi të caktuar të boshtit optik te syrit. Me pak fjalë, në qoftë se ju nuk jeni duke parë objekte në një distancë, kjo është ajo.

  Duhet të theksohet se veçantitë e syve dritëshkurtër në aspektin e përditshme dhe në aspektin e mjekësore, farmaceutike - dy gjëra të ndryshme.

  Miopi për njeriun - një vizion të reduktuar në distancë, rritjen e madhësisë së objekteve duke shikuar në një distancë e afërt, dhe, natyrisht, duhet të përdorin syze ose lente kontakti për të marrë parasysh çdo gjë që është larg.

  Përveç kësaj, sytë dritëshkurtër shumë më ngadalë të përshtatet me ndryshimet në ndriçim.

  Miopi në aspektin e mjekësore e ndarë në dy forma. E para - një formë të palëvizshme e miopi. Rritur gradualisht nga fëmijëria, nearsightedness për 18-25 vjet fiton një shumë të caktuar, dhe pastaj "ngrin" në këtë kuptim njëzet vjet - aq kohë sa ne nuk ndikoi ndryshime të lidhura me moshën e vizionit.
  Përveç këtyre faktorëve që janë të njohur për të pronarit veten e tij, nuk ka efekte të tjera negative që ka.

  Forma e dytë e miopi - duke përparuar, malinje - një shumë më pak fisnik në një aktuale. Kur mbrojtja e saj sy nuk të bëhet një fuqi e konsiderueshme e tepërt optik, rritja e saj është e lidhur me një rritje në madhësinë e syrit për shkak të predhave të tensionit.


  Por të gjithë tension ka kufijtë e saj të lejueshme.

  Pra, ky limit portativ elastik mund të tejkalohet. Pastaj nën ndikimin e as tensioni spontane, qoftë për shkak të lëndimeve të parëndësishme shtesë, disa komponentë membrana kornizë sytë mund të ia plas. Shkalla e tragjedisë në këtë rast varet se çfarë lloj të shell dhe në çdo vend që shpërtheu. Kur ju thyejnë membranën e enëve të gjakut të ndodhin hemorragji, këputje në retinë - detashment retinal. Pothuajse të gjitha komplikimet e miopi progresiv trajtohen kirurgjike dhe, për fat të keq, nuk shërohet gjithmonë. Vini re këtu - të trajtuar ndërlikimet, jo të shkurtër sightedness.


  Llojet e trajtimin e miopi

  Tani e konsiderojnë trajtim. Është e qartë se, pasi ka dy forma të miopi duhet të jetë të paktën dy trajtime. Pra, me të vërtetë është. Por fjala "shërim" është pothuajse ideal.

  Në praktikë, të gjitha metodat kirurgjike të eliminimit të miopi janë mënyra për të krijuar një lente korrigjuese me membranat e syve, kështu emrin e përbashkët të këtij grupi të trajtimeve - kirurgji thyes. Këto metoda duhet të renditet si më poshtë.

 • Keratomileusis - prerë shtresa e kornea, duke e kthyer në (të posaçëm, nuk panik) makinë e bërë nga kjo shtresë lente korrigjuese dhe sewn (ngjitur) në vend.

 • keratotomiya - nadsekayut në një thellësi prej kornea, duke dobësuar fuqinë e saj. Presion më tej intraocular shtrihet kornea, reduktimin lakim të saj, dhe kështu të energjisë optik. Sa më shumë shkurtime, aq më i madh ndikimi i operacionit.
 • fotorefraktsionnoy keratotomiya - lazer excimer avulluar në një thellësi prej kornea, duke i dhënë asaj një lakim të vogël.
 • "LASIK» (LASIK, Lasic) - kirurgjike hequr shtresa sipërfaqësore e kornesë nën lazer avulluar në një thellësi prej kornea, duke i dhënë asaj një lakim të vogël. Përplasje është ngjitur në vend.
 • Çfarë është mënyrat e ndryshme të listuara? Dhe vetëm mjet i aplikueshëm që lejon kirurg për të pikërisht të matur jashtë sasinë e ndërhyrjes.

  Çfarë takon të metat e të gjitha këtyre metodave? Ata janë të gjithë Disavantazhi karakteristikë është mundësia e "Miss" në fund. Në të gjitha operacionet disa mënyra të krijuar një njollë në inde, trupi natyrisht përpiqet për të përballuar me të. Prandaj, rezultat i operacioneve, në fund të fundit, varet nga vetitë e një organizmi të veçantë, si metoda mjekësore për të ndikuar rigjenerimin e indeve lë shumë për të dëshiruar.

  Miopi më i lartë fillestar, më pak gjasa rezultati i dëshiruar. Në disa vende të paligjshme të përdorë operacionit excimer, nëse miopi mbi një nivel të caktuar.

  Me shekuj të praktikave mjekësore të njohura - pres një gjendje të qëndrueshme të kornesë me plagët e tij të thellë duhet të jetë jo më herët se gjashtë muaj. Këtu termin dhe duhet të mbijetojnë pas operacionit më të madhe rrufe. Vetëm atëherë mund të flasim për dhe rezultati transferuar operacionin.


  Get shpëtoj nga syzet me çdo kusht?

  A është e justifikuar aspak dëshirë me çdo kusht për të hequr qafe e syzet? Ndoshta jo.

  Come on, të paktën përafërsisht, ne define moshën e mundshme kur ju mund të mbështetet në një operacion të tillë. Deri në 18 vjet nuk mund të jetë - faza e thyerjes. Për 30 vite është e rrezikshme - një periudhë e punës intensive vizuale (studimit), kjo punë përsëri të shkaktojnë formimin e cilësimet e shkurtër-kthjellët sytë.

  Pas 40 vitesh, shumica prej nesh të veshin syzet e leximit - kjo do të rezultojë në karakteristika të lidhura me moshën.

  Pra, çfarë është ajo - e keqe apo e mirë? Unë mendoj se të gjitha varet nga pacienti, nga këndvështrimit të tij të arsyeshëm të nevojës për metodën e përhershme korrigjim. Unë mund edhe të imagjinojmë një situatë në të cilën një person është në një rrezik, sepse përndryshe ai humb shumë nga ajo që ata blenë në jetën time. Për shembull, ka pasur një dritë-shkurtër, dhe ai duke u mbështetur në profesion nuk mund të përdorin lentet e kontaktit, por sepse ajo lënduar familjen e tij, dhe kështu me radhë. Unë kam shumë të shkurtër-kthjellët, dhe shumë të fortë, dhe kjo shkakton shumë të ngushtë edhe në jetën e përditshme, për të mos përmendur punën.

  Por nëse të gjitha boils poshtë për nevojën ngurrimit të veshin syzet apo i mërzitur për të shpenzuar para në lentet e kontaktit ...

  Përveç kësaj, ka disa raste kur të kryera më parë një operacioni në përgjithësi e bën të pamundur për korrigjim të mëtejshëm optik të vizionit. Kjo gradë e lartë e astigmatizëm, astigmatizëm parregullt pas traumave, perde kornesë për shkak të lëndimeve të lidhura dhe sëmundje. Dhe, edhe pse ajo është shumë më e pazakontë, zakonisht kirurgji është e rekomanduar mjeku, peshon të gjithë "pro" dhe "kundra".

  Informacion nga neni Ina Levit "Cili është vizioni lazer korrigjim, apo është fjala tërheqës" lazer "...".