Çfarë është strabismus


 • Strabizmi - nuk është vetëm një defekt kozmetike
 • Kur syri tjetër i verbër
 • Shikoni në sytë e një fëmije
 • Ju duhet të shkoni te mjeku


 • Strabizmi - nuk është vetëm një defekt kozmetike


  Strabizmi - një sëmundje të shkaktuar nga mosfunksionim të një ose më shumë e muskujve të syrit, që rezulton në pozicion jo të saktë të syve. Normalisht, të dy sytë e fokusuar në një moment, por truri transmetojë një foto nga pikëpamja e tyre. Truri kombinon të dy imazhe, duke i dhënë thellësi të imazhit, dërgimin e vetëdijes. Këtu ka një shpjegim praktik. Zgjasë dorën tuaj në para jush dhe të kërkoni në atë, alternuar duke mbyllur një ose syrin tjetër.

  Vini re se si dora e ndryshon qëndrimin e saj. Edhe pse imazhet janë pak të ndryshme nga njëri-tjetri, në agim të trurit dy syve interpreton ato si një.

  Secili sy ka gjashtë muskujt që së bashku sigurojnë lëvizjen e syve. Truri kontrollon të gjitha 12 muskuj për të dy sytë shikuar në drejtimin e duhur. Për të trurit mund të lidhë dy imazhet në një, është e rëndësishme që të gjithë muskujt duke punuar pa probleme.

  Fëmijët hedh një sy domosdoshmërisht nevojë për të identifikuar sa më shpejt të jetë e mundur, sepse fëmijët janë shumë të lehtë për të përshtatur. Nëse ka strabismus, fëmija truri fillon të marrë dy fotot që ajo nuk mund të krahasohet me tjetrin.


  Fëmija duket e dyfishuar atë që truri i tij reagon shpejt në shtypjen e një imazh të punojnë me njëri-tjetrin.
  Në një kohë shumë të shkurtër të shkaktojë shtypjen e të pariparueshëm të trurit të Kosya me sy, duke e bërë atë "dembel" ose amblyopic. Fëmijët mund të zhvillojnë prirje ose duke e kthyer kokën për të kompensuar hedh një sy dhe për të marrë vizion të dyfishtë. Në të rriturit me jo strabismus fituar një fëmijë pothuajse gjithmonë një vizion të dyfishtë: përshtatshmëria e trurit të rritur është i kufizuar.

  Strabizmi mund të çojë në arsye të ndryshme. Strabizmi mund të jenë të lindura apo të shkaktuara nga trauma, sëmundje të caktuara, dhe nganjëherë operacioneve të syrit.


  Kur syri tjetër i verbër

  Fëmijët deri në 6 javë hedh një sy - mjaft dukuri natyrore. Pas kësaj moshe duhet të ketë dy sytë të duken në drejtimin ku që fëmijë mbi të cilën përqendrohet. Disa fëmijë hedh një sy ndodh vetëm në njërin sy, dhe në rastin e lodhjes ekstreme. Në këto raste, strabismus është vetë me kalimin e kohës, por nëse vëreni atë çdo ditë, bisedoni me mjekun tuaj.

  Një person me tru normal vizion kombinon imazhe nga të dy sytë dhe ndërton një imazh tre-dimensionale të tyre. Por në qoftë se një fëmijë squinting sytë, imazh tre-dimensional nuk është formuar.

  Fëmija e trurit e këtij problemi është injoruar imazh vizual të marra një nga sytë.

  Ndërsa të dy sy dhe të punës siç duhet, fëmija merr informacion nga vetëm një sy. Kjo është parë qartë, por vetëm në dy dimensione.

  Problemi është se truri fillon të vazhdimisht injorojë imazhin vizual të një sy, dhe rezultati është një sy i verbër. Ky rrezik përjetuar nga fëmijët që kanë strabismus nuk likuvalosya për 8 vjet në 10 vjet dhe një i syrit bëhet përherë i verbër.

  Prandaj, duhet theksuar kohë strabismus. Kontrollo për strabismus është një validation zakonshme klinike tek fëmijët nën 5 vjeç.


  Shikoni në sytë e një fëmije


  Strabizmi fëmija juaj mund të jetë një i mrekullueshëm dhe pothuajse i padukshëm.

  Strabizmi në shkallë serioze njoftimit është shumë e thjeshtë: dy sytë duke kërkuar në drejtime të ndryshme. Edhe pse fëmijët shumë të rinj mund, pa ndonjë zrachki patologjisë reduktuar pothuajse në hundë shumë.

  Një mënyrë më të besueshme - shikoni në reflektimin e dritës në sytë e tij. Nëse ju shikoni në sytë e fëmijës suaj, ju mund të shihni reflektimin e dritës reflektohet nga dritaret apo të lehta llambë mbi iris. Nëse ata nuk mund të shohin, jepni fëmijën tuaj një situatë që ata ishin. Krahaso Dispozitat reflektuar shkëlqej në të dy sytë. Nëse vizion normale, reflektimet në të dy sytë do të jetë në njërën anë të nxënësit.

  Nëse ata janë të vendosura simetrikisht në lidhje me bllokimet apo ndryshe, kontaktoni mjekun tuaj, sepse kjo rrit gjasat që fëmija juaj ka një vëngër (edhe pse ndoshta nuk është aq).


  Ju duhet të shkoni te mjeku

  Në çdo strabismus dyshuar duhet të vihet në vëmendjen e një mjeku.

  Strabizmi Trajtimi varet nga rasti specifik. Ndonjëherë duket se një sy sheh syzet e këqija dhe ai e nevojshme të fëmijës. Përveç kësaj, ju mund të kenë nevojë për të përdorur një metodë tjetër - duhet të mbyllë sytë të shëndetshme (për shembull, duke përdorur syzet me xham zaliplenym) për të bërë një tjetër kandidojë. Kjo punon pothuajse gjithmonë, por ndonjëherë fëmija ka të veshin syzet pomnohu muaj.